«Βελτίωση για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική»

Gazzetta team
«Βελτίωση για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική»

bet365

Η συνεχής βελτίωση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, είναι ο στόχος του Στέφανου Καπίνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νεαρός τερματοφύλακας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

Ο Καπίνο αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ισπανία, ενώ επισήμανε πως ίνδαλμά του είναι ο Μπουφόν. Αναλυτικά ανέφερε:

Η Ελλάδα ηττήθηκε στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου από την Ισπανία με σκορ 2-1. Τι πήγε στραβά;

«Μπήκαμε νευρικά στον αγώνα. Ίσως και να φοβηθήκαμε διότι παίζαμε κόντρα στην κάτοχο του τίτλου. Το θέμα είναι ότι δεν πιστέψαμε στις δυνατότητές μας, ενώ γνωρίζαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Η συγκεκριμένη ήττα είναι ένα καλό μάθημα για εμάς».

Πιστεύεις ότι μπορείτε να επανακάμψετε μετά από αυτή την ήττα;

«Σίγουρα, μια ήττα στην πρεμιέρα δεν είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Η Ισπανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που μας πίεσε αρκετά. Όμως, το πιο σημαντικό είναι πως στο 2ο ημίχρονο τους παίξαμε στα ίσια, βγάλαμε τα θετικά μας στοιχεία και πάνω σε αυτά πρέπει να δουλέψουμε. Μπορούμε να περάσουμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αρκεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα εναπομείναντα δύο ματς. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τώρα επικεντρωνόμαστε στον αγώνα με τη διοργανώτρια Εσθονία».

Πως είναι να συνεργάζεσαι με αμυντικούς ποδοσφαιριστές που είναι συνομήλικοί σου και πως με ποδοσφαιριστές που είναι μεγαλύτεροι από σένα ηλικιακά; Υπάρχουν διαφορές;

«Για να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω κάποια διαφορά. Από τη στιγμή που ένας τερματοφύλακας συνεργάζεται με καλούς αμυντικούς, τους οποίους μπορεί να εμπιστευτεί, η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Όλοι οι παίκτες που αποτελούν την αμυντική γραμμή της Εθνικής Νέων είναι αξιόπιστοι και προσωπικά τους εμπιστεύομαι απόλυτα».

Σε ατομικό επίπεδο, ποια κομμάτια πιστεύεις ότι πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για να βελτιωθείς ως τερματοφύλακας;

«Ρεαλιστικά μιλώντας, γνωρίζω πως έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου και πως πρέπει να βελτιωθώ σε αρκετούς τομείς για να μπορώ να πω πως έχω κατακτήσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Δουλεύω σκληρά τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και με τον προπονητή μου στην Εθνική Ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς και να συνεχίσω την πορεία μου στην ομάδα μου, αλλά και ως διεθνής. Επίσης, θέλω να βοηθήσω τις Εθνικές Ομάδες να είναι παρούσες σε μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις».

Πως αισθάνθηκες στο ντεμπούτο σου με την Εθνική Ανδρών κόντρα στη Ρουμανία τον περασμένο Νοέμβριο;

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία για μένα, καθώς δεν περίμενα να κληθώ. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που ο κ. Φερνάντο Σάντος με εμπιστεύτηκε και με κάλεσε στην Εθνική Ανδρών. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αποτελώ μέρος της ομάδας. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ακόμα δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Εύχομαι κάποια στιγμή να μου δοθεί και πάλι μια αντίστοιχη ευκαιρία».

Ως τερματοφύλακας, ποιος εκ των Μπουφόν, Κασίγιας και Νόιγιερ αποτελεί πρότυπο για σένα;

«Αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσω, μάλλον και οι τρεις! Ο Νόιγιερ είναι σίγουρα το μοντέλο του σύγχρονου τερματοφύλακα και διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο θετικών στοιχείων. Απ΄ την άλλη, η μεγάλη μου αδυναμία είναι ο Μπουφόν. Είναι το μεγάλο μου ίνδαλμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα