Μπουφόν: «Για το έθνος μας»!

Μπουφόν: «Για το έθνος μας»!

bet365

Παραμονή τελικού Euro και στη συνέντευξη Τύπου της Ιταλίας δε θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τους παίκτες κάποιος άλλος παρά μόνο ο αρχηγός Τζιανλουίτζι Μπουφόν!

Ο Capitano της Σκουάντρα Ατζούρα ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας μια... βόλτα στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Μουντιάλ του 2006, λέγοντας: «Σαφέστατα νιώθω τα ίδια συναισθήματα και την ίδια αυτοπεποίθηση που ένιωθα πριν τον τελικό του 2006. Το αν το αποτέλεσμα, βέβαια, θα είναι το ίδιο ή όχι θα το μάθουμε αύριο βράδυ».

Από εκεί και πέρα, ερωτηθείς για τη δήλωση του μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων ότι η Ιταλία δε θα κατακτήσει το Euro, απάντησε: «Είπα ότι δε θα κατακτήσουμε το τρόπαιο γιατί από το ξεκίνημα της διοργάνωσης μια ομάδα έδειξε την ανωτερότητα της. Το κακό είναι ότι αυτή την ομάδα την αντιμετωπίζουμε στον τελικό, το καλό ότι αρχίζουμε από το 0-0. Η Ισπανία έχει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις οπότε το να ξεχωρίσω έναν ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο θα έδειχνε έλλειψη σεβασμού στους υπόλοιπους. Από το 2008 ως τώρα έχουν κυριαρχήσει και τους δίνω συγχαρητήρια για αυτό. Ελπίζω όλοι να είναι έτοιμοι γιατί πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικά μεγάλος τελικός».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Μπουφόν δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει τον τίτλο του φαβορί στον αντίπαλο λέγοντας πως «η Ισπανία έχει περισσότερες πιθανότητες καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κυριαρχήσει και έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση. Εμείς προκαλέσαμε έκπληξη σε πολλούς με την παρουσία μας και ελπίζουμε αύριο βράδυ να τους εκπλήξουμε περισσότερο. Πιστεύω πως όποιος νικήσει θα το δικαιούται».

Ο τελικός θα είναι και μια μονομαχία του Μπουφόν με τον Ικερ Κασίγιας, με τον Ιταλό άσο να δηλώνει: «Είμαι χαρούμενος που είμαι στον τελικό. Πριν ένα χρόνο, λόγω των τραυματισμών που αντιμετώπισα, οι περισσότεροι με έβαζαν πιο χαμηλά στη λίστα με τους καλύτερους τερματοφύλακες. Οπως και να έχει, ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και σε αυτόν τον τελικό αν και δεν πιστεύω, ειλικρινά, ότι έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν».

Μιλώντας για τον Μάριο Μπαλοτέλι ο Μπουφόν είπε ότι «έχει παίξει πολύ καλά επειδή πάνω από όλα έχει πολύ ταλέντο. Από εκεί και πέρα, είναι σε μια ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές και ανθρώπους. Ο προπονητής τον έχει βοηθήσει πολύ, όλοι τον βοηθάμε καθημερινά αλλά το μεγαλύτερο μπράβο πάει στον ίδιο γιατί αυτός είναι που έδειξε ότι θέλει να αλλάξει. Το ήθελε, πάλεψε για αυτό και από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσει έτσι είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε συλλογικό».

Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός αρχηγός αναφέρθηκε στην... πώρωση με την οποία τραγουδάει πάντα τον εθνικό ύμνο, λέγοντας: «Είναι αλήθεια ότι τραγουδάω πάντα τον ύμνο με πάθος και αγάπη γιατί αγαπάω την Ιταλία. Αγαπάω τη σημαία μας. Η Ιταλία είναι η πατρίδα μου, είναι το έθνος μου, για το οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο παπούδες μου στον πόλεμο. Το να αγαπάω την πατρίδα μου και να τραγουδάω με συναίσθημα τον εθνικό ύμνο είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω».

Τέλος, ο Μπουφόν σχολίασε και το γεγονός ότι η Ιταλία διεκδικεί τον τίτλο, σε αντίθεση με χώρες που... καμαρώνουν για τα πρωταθλήματα τους και τα θεωρούν καλύτερα από το Campionato.

«Το να έχεις πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι έχεις και ανταγωνιστικούς ποδοσφαιριστές. Η Αγγλία εδώ και κάποια χρόνια διαφημίζει το πρωτάθλημα της αλλά είναι και η χώρα με τις περισσότερες μεταγραφές ξένων παικτών. Καλό θα είναι να το θυμούνται όλοι αυτό. Με την παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου είναι λογικό να έχεις προβλήματα με την εθνική ομάδα της χώρας σου αν αυτό που σε ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να πάρεις πολλούς ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα σου».

 

Τελευταία Νέα