Δανεικά κι αγύριστα (vids)

Gazzetta team
Δανεικά κι αγύριστα (vids)

bet365

Ο Μπαλοτέλι ήταν... μαύρο πιστόλι (20',36') και η Ιταλία για ακόμη μία φορά πετάει έξω τη Γερμανία (2-1) και πάει στον τελικό του Euro για να διεκδικήσει το στέμμα από την Ισπανία!

Ο Γιοακίμ Λεβ παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11άδα για τη Γερμανία, σε αντίθεση με τον Τσέζαρε Πραντέλι που αναγκάστηκε να βάλει δεξί μπακ τον... Μπαλζαρέτι καθώς ο Αμπάτε δεν ήταν 100% έτοιμος και ο Μάτζιο τιμωρημένος. Το παιχνίδι άρχισε με την Γερμανία να πιέζει για το γρήγορο γκολ και να φτάνει κοντά σε αυτό δύο φορές στο πρώτο 12λεπτο αλλά ο Πίρλο στην πρώτη φάση και η τύχη στη δεύτερη, από την ασυνεννοησία Μπουφόν-Μπαρτσάλι, το απέτρεψε.

Οπως στο ματς με την Αγγλία στους «8», έτσι και τώρα, η Ιταλία ισορρόπησε την κατάσταση μετά το 15λεπτο, απείλησε με τους Κασάνο-Μοντολίβο και στο 20' ήρθε το γκολ! Υπέροχο άνοιγμα του Πίρλο για τον Κιελίνι, αυτός στον Κασάνο, μαγική ενέργεια και γλυκιά σέντρα για τον Μπαλοτέλι και αυτός με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νόιερ για το 0-1!

Η εξέλιξη αυτή ανέβασε την ψυχολογία της Σκουάντρα Ατζούρα και έριξε αυτή των Πάντσερ, με τους παίκτες του Πραντέλι να δίνουν στο ματς τον ρυθμό που ήθελαν. Οι Ατζούρι έδωσαν κάποια μέτρα στους Γερμανούς αλλά είχαν μπλοκάρει όλους τους διαδρόμους και έτσι ο Γκόμεζ ήταν αόρατος ενώ ο Οζίλ δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα όπως θα ήθελε.

Ο Μπαλοτέλι, όμως, έπαιρνε τις μπαλιές που ήθελε και με μία τέτοια στο 36' από τον Μοντολίβο εκτέλεσε τον Νόιερ που έμεινε όρθιος για το 0-2! Εξαλλοι πανηγυρισμοί για τους Ιταλούς, εξιλέωση για τον Μοντολίβο που είχε χάσει πολύ καλή ευκαιρία λίγα λεπτά πριν, εντυπωσιακή επέμβαση του Μπουφόν σε τρομερό σουτ του Κεντίρα για να πάρει κι αυτός ψυχολογία και το ημίχρονο έκλεισε ακριβώς όπως θα ήθελε η Ιταλία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβ πέρασε τους Κλόζε και Ρόις αντί των Γκόμεζ, Ποντόλσκι και είδε την ομάδα του να πιέζει, όπως ήταν λογικό, για να μειώσει νωρίς και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Μπουφόν, όμως, με τη βοήθεια και του δοκαριού κράτησε το 0-2 στο φάουλ του Ρόις. Ο Πραντέλι απάντησε στις κινήσεις του Γερμανού με το να αποσύρει σταδιακά τους Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι με τους Μότα, Ντιαμάντι, Ντι Νατάλε και μετά το 65' η Ιταλία ήλεγξε απολύτως τον αγώνα.

Οι Ατζούρι ανάγκαζαν τους Γερμανούς να παίζουν με βαθιές μπαλιές που οι Μπαρτσάλι-Κιελίνι-Μπονούτσι καθάριζαν για πλάκα, ο Μπαλζαρέτι ήταν άψογος, ο Πίρλο έδινε τον ρυθμό και οι Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο πάντα... σωματοφύλακες του. Ειδικά από το 70' κι έπειτα η Ιταλία είχε τεράστιες ευκαιρίες για να πετύχει 3-4 γκολ και να μετατρέψει σε θρίαμβο τη διαφαινόμενη πρόκριση αλλά οι Μαρκίζιο και Ντι Νατάλε τις έχασαν.

Ετσι, στις καθυστερήσεις ήρθε και το άγχος μετά τη μείωση σε 1-2 με το πέναλτι του Οζίλ αλλά το τέλος ήταν αυτό που έχει δείξει η ιστορία: Η Ιταλία κερδίζει τη Γερμανία και συνεχίζει στον τελικό της Κυριακής!

Man of the match: Ποιος άλλος; Ο Μπάλο το μαύρο πιστόλι! Ο Μπαλοτέλι πέτυχε δύο γκολάρες στο πρώτο ημίχρονο και από... τραγέλαφος, έγινε ήρωας!

Αδύναμος κρίκος: Σίγουρα ο Λεβ θα περίμενε περισσότερα από τον Σβαϊνστάιγκερ... Δε βοήθησε σχεδόν καθόλου τη Γερμανία.

Στο ύψος του: Δεν είναι είδηση φυσικά ότι ο Πίρλο για ακόμη μία φορά ήταν άρχοντας στο κέντρο και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα. Πάρα πολύ καλοί, πάντως, ήταν αυτή τη φορά και οι Κασάνο-Μοντολίβο, που έφτιαξαν τα δύο γκολ!

Η γκάφα: Την έκανε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Γερμανών στο δεύτερο γκολ της Ιταλίας καθώς έχασαν εντελώς τον Μπαλοτέλι.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξε κάποια απόφαση διαιτητική που να επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Ιταλία συνεχίζει κόντρα στις προβλέψεις όλων! Δείχνοντας ξανά τον χαρακτήρα της κόντρα στη Γερμανία, πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής όπου θα αναμετρηθεί με την Ισπανία. Με την οποία, επίσης, έχει την παράδοση υπέρ της!

Για να παρακολουθήσετε Live την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα