Μικρός αλλά θαυματουργός (vids)

Μικρός αλλά θαυματουργός (vids)

Μικρός αλλά θαυματουργός (vids)

bet365

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είναι μια ανάσα από το τριφύλλι, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το gazzetta.gr, και μπορεί να είναι μικρός στην ηλικία και το δέμας, όμως, στον αγωνιστικό χώρο είναι... θαυματουργός. Το gazzetta.gr τον παρουσιάζει!

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στο Ουέλινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου του 1990. Ο πατέρας του κατάγεται από την Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας και η μητέρα του από την Κονοπίνα που βρίσκεται έξω από την Αμφιλοχία.

Ο νεαρός επιθετικός έχει ύψος 1,71 μέτρα και το 2007 ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων (Κ-17) της Νέας Ζηλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Νότια Κορέα. Έχει αγωνιστεί επίσης στην εθνική ομάδα Ελπίδων (Κ-20) και στην Ολυμπιακή ομάδα (Κ-23).

Ο Μπαρμπαρούσης αν και δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα μιλάει μια χαρά τη γλώσσα και φέρεται να ήταν από μικρός Παναθηναϊκός. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε στην Μίραμαρ Ρέιντζερς και στη συνέχεια στην ομάδα των Ελλήνων ομογενών Γουέλινγκτον Ολύμπικ.

Η... εκτόξευση στη Νέα Ζηλανδία

Το 2004 αγωνίστηκε στο επαγγελματικό εθνικό πρωτάθλημα (New Zealand Football Championship) με την Tιμ Ουέλινγκτον (ομάδα που ιδρύθηκε τότε με παίκτες από όλες τις ομάδες της πόλης).

Στην Τιμ Ουέλινγκτον έπαιξε για τρία χρόνια και σε ηλικία 17 ετών, υπέγραψε στην Ουέλινγκτον Φοίνιξ, που μετέχει στην Α-Λιγκ (επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας). Μάλιστα, τότε ήταν ο νεότερος παίκτης του συλλόγου και έκανε το ντεμπούτο του στις 21 Οκτωβρίου 2007, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 86΄ στον αγώνα κατά των Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς. Στις 18 Ιανουαρίου 2009 πέτυχε το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας ισοφαρίζοντας την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ. Το Φεβρουάριο του 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στην Μπρίσμπεϊν Ρόαρ.

Διέπρεψε και ως αρχηγός με την Εθνική

Φορώντας το εθνόσημο και το περιβραχιόνιο στην Εθνικής Εφήβων (Κ-17) της Νέας Ζηλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2007 και πέτυχε ένα χατ - τρικ στους προκριματικούς. Συνολικά έπαιξε σε 19 ματς πετυχαίνοντας 16 γκολ.

Ενα χρόνο αργότερα φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Νέων (Κ-20) και συμμετείχε σε τρία ματς του αντιστοίχου πρωταθλήματος Ωκεανίας πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Την ίδια χρονιά κλήθηκε στην ολυμπιακή ομάδα (Κ-23) και έπαιξε στο προολυμπιακό τουρνουά (σημείωσε τέσσερα γκολ σε πέντε αγώνες) παίρνοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, αλλά τελικά δεν κλήθηκε.

Μια ανάσα από το Μουντιάλ

Το 2008 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών και συμπεριλήφθηκε στην 30άδα της ομάδας που προετοιμάστηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 αλλά δεν εντάχθηκε στην τελική 23άδα!

Το βήμα και ο τίτλος στην Αυστραλία...

Το 2010 έκανε το μεγάλο βήμα με την Μπρισμπέιν Ρόαρ και το πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Στην πρώτη του σεζόν πανηγύρισε 12 γκολ, μοίρασε 6 ασίστ σε 33 παιχνίδια. Ηταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του και δεύτερος στο πρωτάθλημα κατακτώντας στο τέλος τον τίτλο. Οι ικανότητες του στον αγωνιστικό χώρο τον ανέδειξαν και στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

... και η μεταγραφή στην Ρωσία

Ολα όσα έκανε στην Αυστραλία δεν πέρασαν απαρατήρητα και στις 18 Ιουλίου του 2011 ανακοινώθηκε από την Αλάνια Βλαντικαφκάζ, υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών. Η ομάδα του πήρε περίπου 600.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Με τους Ρώσους έκανε το ντεμπούτο του στις 9 Αυγούστου του 2011 και πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης κόντρα στην Τορπέντο Βλαντιμίρ.

Η Αλάνια μολονότι αγωνίζεται στην Β' κατηγορία της Ρωσίας συμμετέχει στο Europa League ως φιναλίστ του Κυπέλλου όπου έχασε από το μεγαθήριο ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Σκοράρει και με τα δύο πόδια

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης είναι ένας επιθετικός που σκοράρει και με τα δύο πόδια, χρησιμοποιώντας τα εξίσου καλά. Ο 21χρονος άσος ξεχωρίζει για την ταχύτητα του και τις... ηγετικές του ικανότητες παρότι είναι μικρός σε ηλικία.

Ο διεθνής φορ έχει πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα, αλλά και στο να μοιράζει γκολ. Το μόνο μείον του είναι η κεφαλιά!

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ.

ΓΚΟΛ

2007-08

Ουέλινγκτον Φοίνιξ

3

0

2008-09

Ουέλινγκτον Φοίνιξ

7

1

2009-10

Ουέλινγκτον Φοίνιξ

13

1

2010-11

Μπρισμπέιν Ρόαρ

33

12

2011-12

Αλάνια

10

2

ΤΙΤΛΟΙ

Με την Μπρισμπέιν Ρόαρ

A-League Premiership: 2010–2011

A-League Championship: 2010–2011

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα