La vita è bella! (vids)

Gazzetta team
La vita è bella! (vids)

bet365

Επί 120 λεπτά κυριαρχούσε, είχε δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες αλλά έστω και στα πέναλτι η Ιταλία πήρε το εισιτήριο για τους «4»! Συνεχίζεται η κατάρα της Αγγλίας.

Αξιζε την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, όμως την πήρε στην ρώσικη ρουλέτα. Η Ιταλία ήταν σαφώς ανώτερη της Αγγλίας, την έπαιξε για 120 λεπτά στο μισό γήπεδο, είχε δύο δοκάρια και παρότι βρέθηκε πίσω στην ψυχοφθόρο διαδικασία κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Euro με τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι να ευστοχεί στην τελευταία εκτέλεση! Για τα Λιοντάρια συνεχίστηκε η τραγική παράδοση στα πέναλτι καθώς αυτός ήταν ο αποκλεισμός Νο6 με αυτόν τον τρόπο, ενώ διατηρήθηκε η καράτα που τα θέλει να μην προκρίνεται ποτέ σε νοκ άουτ σε Euro σε αγώνες εκτός Αγγλίας. Αντίπαλος της Σκουάντρα Ατζούρα στα ημιτελικά η Γερμανία, η οποία απέκλεισε την Εθνική μας.

Πως παρατάχθηκαν
Τα ίδια πρόσωπα που έπαιξαν με την Ουκρανία επέλεξε για την Αγγλία ο Ρόι Χόντγκσον και διάταξη 4-4-1-1. Χαρτ στο τέρμα, δεξί μπακ Γκλεν Τζόνσον, αριστερό Κόουλ, κεντρικοί αμυντικοί Τέρι-Λέσκοτ, κόφτες οι Τζέραρντ και Πάρκερ, δεξιά Μίλνερ, αριστερά Γιάνγκ και ελεύθερος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γουέλμπεκ, ο Ρούνεϊ. Με 4-3-1-2 επέλεξε να κατεβάσει την Ιταλία ο Τσέζαρε Πραντέλι και πήγε στον αγώνα ως εξής. Μπουφόν στο τέρμα, δεξί μπακ Αμπάτε, αριστερό Μπαλτσαρέτι, στόπερ οι Μπαρτσάλι-Μπονούτσι, τρία χαφ στο κέντρο Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Πίρλο και μπροστά τους ο Μοντολίβο και στην επίθεση Κασάνο και Μπαλοτέλι.

Με το «καλημέρα» άγγιξε το γκολ η Ιταλία, με τον Ντε Ρόσι να πιάνει τρομερό σουτ με το αριστερό στο 3', όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού βρήκε το δεξί δοκάρι του Χαρτ κοντά στη συμβολή, με τους Αγγλους να απαντούν άμεσα στην ευκαιρία. Στο 5' μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Μίλνερ βγήκε στα δεξιά, έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή για τον Γκλεν Τζόνσον ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Μπουφόν έκανε ίσως την επέμβαση του τουρνουά αφού ενώ είχε φύγει στην αντίθεση κατεύθυνση μάζεψε τη μπάλα με το ένα χέρι!

Η ομάδα του Χόντγκσον ήταν σαφώς ανώτερη στα επόμενα λεπτά έχοντας ρυθμό και καλύτερη κυκλοφορία και στο 14' έκανε νέα καλή φάση με τον Τζόνσον αυτή τη φορά να κάνει τη σέντρα και τον Ρούνεϊ να προλαβαίνει τον Αμπάτε, όμως με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ! Οσο τα λεπτά περνούσαν η Ιταλία κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και εκμεταλλευόμενη τα τέσσερα κεντρικά χαφ της με πολλές κοντινές πάσες α λα Ισπανία πήρε την κατοχή. Στο 25' όλοι πίστεψαν ότι η Σκουάντρα Ατζούρα θα σκοράρει, όμως μετά την εκπληκτική μπαλιά 40 μέτρων του Πίρλο ο Μπαλοτέλι καθυστέρησε να πλασάρει στο τετ α τετ τον Χαρτ και έδωσε την ευκαιρία στον Τέρι να τον προλάβει.

Στη συνέχεια οι Αγγλοι έπαιξαν περισσότερο πίσω και απο-δέχθηκαν ότι η μπάλα θα ήταν στα πόδια των Ιταλών και οι ίδιοι έψαχναν την αντεπίθεση. Από την άλλη το σύνολο του Πραντέλι προσπαθούσε να αναπτυχθεί περισσότερο από αριστερά με τον Μπαλτσαρέτι ενώ δοκίμαζε συνέχεια μακρινά σουτ. Στο 32' ο πολύ καλός Μοντολίβο έβγλα ωραία πάσα στον Μπαλοτέλι ο οποίος έκανε αδύναμο βολέ και στην ίδια φάση τα Λιοντάρια έβγαλαν φάση με τους Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ να κρύβουν τη μπάλα με «1-2», όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω από το παραθυράκι του Μπουφόν.

Το σκηνικό συνεχίστηκε έτσι στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους με την Ιταλία να έχει ακόμα τρεις καλές φάσεις. Στο 38' με σουτ του Κασάνο που σταμάτησε τον Χαρτ, στο 41' με τον Λέσκοτ να προλαβαίνει τον Μπαλοτέλι μετά από κφαλιά πάσα του Κασάνο και στο 43' με καλό σουτ του Super Mario αόυτ.

Οπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος έτσι άρχισε και το δεύτερο. Με τον Ντε Ρόσι να φτάνει μία ανάσα από το γκολ. Στο 48' μετά από κεφαλιά πάσα του Μαρκίζιο ο χαφ της Ρόμα δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Χαρτ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από πολύ κοντά. Τέσσερα λεπτά μετά οι Ατζούρι άγγιξαν το γκολ τρεις φορές σε μία φάση! Μετά από σουτ του Ντε Ρόσι ο Χαρτ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Μπαλοτέλι, ο οποίος από κοντά νικήθηκε και αυτός από τον Αγγλο κίπερ και στη συνέχεια της φάσης ο Μοντολίβο έστειλε την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 60' ο Μπαλοτέλι έκανε ωραίο ψαλιδάκι, όμως η μπάλα πήγε άουτ και οι Αγγλοι πήρα σειρά στο 65' με τον Γιάνγκ να κάνει σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτσάλι και πήγε κόρνερ. Το επόμενο τέταρτο το σκηνικό έμεινε απαράλαχτο και στο 78' ο Πραντέλι άρχισε να σκέφτεται την παράταση και πέρασε τον Ντιαμάντι αντί του Κασάνο και γύρισε το σύστημα σε 4-3-2-1, ενώ ο Χόντγκσον έβαλε Κάρολ αντί Γουέλμπεκ και Γουόλκοτ αντί Μίλνερ.

Ο Ντιαμάντι έκανε αισθητή την παρουσία του τρία λεπτά μετά με σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Χαρτ στην 23η τελική της Ιταλίας (6 μόνο είχε η Αγγλία σε εκείνο το σημείο). Στο 89' ο Νοτσερίνο (είχε περάσει στη θέση του Ντε Ρόσι) έκανε καλά το κοντρόλ όμως ο Τζόνσον πρόλαβε να του βάλει την κόντρα, ενώ τα Λιοντάρια βρέθηκαν κοντά στο να κλέψουν το ματς στο 93' με τον Ρούνεϊ να κάνει ψαλίδι ένα μέτρο μέσα από το πέναλτι, όμως η μπάλα πήγε άουτ.

Οπως αναμενόταν στην παράταση δεν έγιναν πολλά. Στο 100' ένα σουτ του Μπαλοτέλι πήγε στα χέρια του Χαρτ, ενώ στο 101' ήρθε το δεύτερο δοκάρι για την Σκουάντρα Ατζούρα μετά από σέντρα σουτ του Ντιαμάντι. Τελευταία φάση ήταν και αυτή για την Ιταλία, με τον Μπαλτσαρέτι να κάνει συρτή σέντρα από αριστερά και τον Ντιαμάντι να σουτάρει με τη μία άουτ!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μπαλοτέλι: Γκολ! 1-0 η Ιταλία.
Τζέραρντ: Γκολ! 1-1 η Αγγλία.
Μοντολίβο: Αουτ! Μένει το 1-1.
Ρούνεϊ: Γκολ! 1-2 η Αγγλία.
Πίρλο: Γκολ! 2-2 η Ιταλία.
Γιανγκ: Δοκάρι! Μένει το 2-2.
Νοτσερίνο: Γκολ! 3-2 η Ιταλία.
Κόουλ: Αποκρούει ο Μπουφόν! Μένει το 3-2 για την Ιταλία!
Ντιαμάντι: Γκολ! 4-2 η Ιταλία που προκρίνεται στους «4» του Euro!

Man of the match: Αντρέα Πίρλο. Ο Αλέγκρι βλέπει το ματς και σίγουρα θα έχει ξενερώσει. Ο άσος της Γιουβέντους ήταν μάγος ακόμα μία φορά στο φετινό Euro και δεν έκανε ούτε μία λάθος πάσα. Πραγματικός μαέστρος ο 33χρονος playmaker ο οποίος έδειξε την κλάση του και στο πέναλτι που εκτέλεση στη ρώσικη ρουλέτα.

Αδύναμος κρίκος: Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιος που υστέρησε. Η Ιταλία έπαιξε μπροστά για τη νίκη, η Αγγλία έβγαλε πάθος και έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στο ματς. Σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε σε ένα χτύπημα δεν μπαίνει κάποιος εδώ.

Στο ύψος του: Το κέντρο της άμυνας της Αγγλίας. Τέρι και Λέσκοτ καθάρισαν τα πάντα στην κανονική διάρκεια και την παράταση και ήταν βράχοι σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του Χόντγκσον να διεκδικήσει την πρόκριση στα πέναλτι.

Η γκάφα: Αν και τελικά δεν κόστισε στην Ιταλία, το ανεπανάληπτο τετ α τετ που έχασε ο Μάριο Μπαλοτέλι στο πρώτο μέρος μπορεί να μπορεί να μπει σε αυτή την κατηγορία.

Το στραγάλι: Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Πέδρο Προένσα, όμως υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Αγγλων για κάποια φάουλ που δόθηκαν υπέρ της Ιταλίας αλλά και κάρτες που δεν βγήκαν από το τσεπάκι του.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε μία μάχη Αγγλίας-Ιταλίας κερδισμένη μπορεί να βγει η Γερμανία. Τα Πάντσερ παρακολουθούσαν την αναμέτρηση και σίγουρα θα υπάρχει ικανοποίηση για το ότι ο αντίπαλος στους «4» έχει παίξει παράταση. Αν και σε έναν ημιτελικό όλα ξεκινούν από την αρχή, ο Λεβ έχει κάνει rotation με την Ελλάδα, ενώ είχε και έξτρα μέρες ξεκούραση.

Οι συνθέσεις

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Γκλεν Τζόνσον, Ασλεϊ Κόουλ, Τέρι, Λέσκοτ, Τζέραρντ, Πάρκερ (94' Χέντερσον), Μίλνερ (61' Γουόλκοτ), Γιάνγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (60' Κάρολ).

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε (91' Μάτζιο), Μπαλτσαρέτι, Ντε Ρόσι (80' Νοτσερίνο), Μαρκίζιο, Πίρλο, Μοντολίβο, Κασάνο (78' Ντιαμάντι), Μπαλοτέλι.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Ενημερωθείτε live για τον αγώνα πατώντας εδώ.

 

Τελευταία Νέα