Έχει Κριστιάνο, πάει για κούπα!

Gazzetta team
Έχει Κριστιάνο, πάει για κούπα!

bet365

Η Πορτογαλία του Ρονάλντο μπορεί! Με τον ηγέτη τους να σκοράρει, οι Ίβηρες επικράτησαν 1-0 της Τσεχίας και βρέθηκαν για 3η φορά στα τελευταία τέσσερα Euro στα ημιτελικά!

Έτσι έπαιξαν

Οι Πορτογάλοι παρατάχθηκαν με το κλασικό 4-3-3. Ρουί Πατρίσιο στο τέρμα, δεξί μπακ Ζοάο Περέιρα, αριστερό Κοεντράο, στο κέντρο της άμυνας, Πέπε και Μπρούνο Αλβες. Στο κέντρο, τριπλέτα οι Βελόσο, Μεϊρέλες και Μουτίνιο και στην επίθεση, Νάνι, Ρονάλντο καικορυφή ο Πόστιγκα.
Για την Τσεχία, στο τέρμα ο Τσεχ, δεξιά στην άμυνα ο Γκέμπρε Σελασιέ, αριστερά ο Λιμπέρσκι, στόπερ οι Κάντλετς και Σίβοκ, κόφτες οι Χούμπσμαν και Πλάσιλ, Πιλάρ αριστερά, Γίρασεκ δεξιά και πίσω από τον μοναδικό φορ Μπάρος ο Νταρίντα.
Πιο δυνατά οι Τσέχοι, αλλά
Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τους Τσέχους... φοβισμένους, η ομάδα του Μπίλεκ μπήκε σωστά τοποθετημένη, είχε κλείσει τους χώρους για την εστία του Τσεχ και με τον τρόπο αυτό ανάγκαζε τους Ίβηρες σε λάθη. Οι Τσέχοι είχαν τον έλεγχο, σε αντίθεση με τους Πορτογάλους που δυσκολεύονταν στο οργανωτικό κομμάτι. Ενδεικτικό της... ανορθόδοξης ανάπτυξης, το γεγονός πως η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 33' αλλά το ψαλιδάκι του Κριστιάνο πέρασε άουτ.
Ωστόσο, όλα τα λεφτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σουτάρα του Ρονάλντο στις καθυστερήσεις, που όμως βρήκε το δοκάρι. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 3, ενώ η ομάδα του έφτασε τα πέντε κάτι που έχουν καταφέρει άλλες τρεις ομάδες σε τελικά EURO!
Tην έβαλε στο τέρμα!
Η εικόνα της επανάληψης δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος, οι Ίβηρες με τον Αλμέιδα στην επίθεση (στη θέση του τραυματία Πόστιγκα) μπήκαν δυνατά, βρήκαν χώρους και ο Κριστιάνο έδειχνε τις ηγετικές του ικανότητες. Στο 50' ωστόσο η τύχη του γύρισε την πλάτη και το δοκάρι στη φαουλάρα του δεν τον άφησε να πανηγυρίσει. Αυτό ήταν το τέταρτο δοκάρι του και το... έδειχνε σε όλο τον κόσμο! Μια ομάδα υπήρχε στο ματς και αυτή ήταν η Πορτογαλία, μιας και η Τσεχία αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει
Οι Ίβηρες ήταν διαρκώς στην επίθεση, Μουτίνιο, Νάνι ανεβασμένοι, αλλά και τον Τσεχ... παντού. Ο γκολκίπερ ήταν μια ομάδα- μόνος και με τις επεμβάσεις τους στα σουτ των Νάνι, Μουτίνιο, κρατούσε την Τσεχία όρθια. Οι παίκτες του Μπίλεκ δεν έδειχνα ικανοί να ανακόψουν τον ρυθμό των Πορτογάλων και όλες οι φάσεις μύριζαν γκολ! Οι Τσέχοι είχαν σωθεί δυο φορές από τα δοκάρια, ωστόσο στο 79' δεν τους έσωζε ούτε ο... Πλατινί! Σέντρα του Μουτίνιο από δεξιά ο Ρονάλντο με σκαστή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας νίκησε τον Τσεχ, έσπασε την... γκαντεμιά δίνοντας νίκη πρόκρισης!
Ο Μπίλεκ αποφάσισε να βάλει επιθετικούς, όμως η εικόνα της Τσεχίας προκαλούσε θλίψη, μιας και δεν μπορούσε να δημιουργήσει την παραμικρή φάση. Η Πορτογαλία κρατούσε μπάλα χωρίς πρόβλημα, είχε τον έλεγχο και στο 85' ο Ρονάλντο θα μπορούσε να βρεθεί στην άσπρη βούλα έπειτα από σπρώξιμο αμυντικού, χωρίς πάντως να δοθεί παράβαση! Εξαιρετικό passing game, με τους Τσέχους να αδυνατούν να κόψουν και τους Ίβηρες να δείχνουν ικανοί για την υπέρβαση και αυτή δεν θα είναι η παρουσία σε τελικό...
Οι Πορτογάλοι έκαναν ξανά αισθητή την παρουσία τους σε μεγάλη διοργάνωση και αυτή ήταν η 3η φορά στα τέσσερα τελευταία EURO που βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πλέον, περιμένει τον νικητή του Ισπανία- Γαλλία για τη ματσάρα του Ντόνετσκ!
Μan of the match: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Σούπερ ο Πορτογάλος και μετά τους Ολλανδούς έριξε στο καναβάτσο τους Τσέχους. Μπορεί η τύχη να μην ήταν στο πλευρό του, τα δυο δοκάρια να τον εμπόδισαν, ωστόσο η γκολάρα του στο 89' έδωσε στους Ίβηρες την πρόκριση. Εξαιρετικός ο Ρονάλντο, έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους και έδειξε πως μπορεί να φτάσει την ομάδα του στην κούπα. Μάλιστα, ο Ρονάλντο έφτασε τις 94 συμμετοχές του Κόστα, και τα 6 γκολ του Γκόμες σε Euro.
Αδύναμος κρίκος: Η Τσεχία έδειξε πως δεν μπορεί... Η ομάδα του Μπίλεκ ήταν καλά στημένη, αλλά άντεξε για ένα ημίχρονο. Στην επανάληψη δεν μπορούσε, είχε τον Τσεχ σε εκπληκτική μέρα, αλλά φαινόταν πως δεν ήταν ικανή για την υπέρβαση. Λίγη η Τσεχία, κουρασμένη και φυσικά χωρίς τον Ροζίτσκι δεν μπορούσε να περιμένει πολλά... Στόχος της ήταν να πάει το ματς στην παράταση και ό,τι βγει, αλλά ο Ρονάλντο της χάλασε τα σχέδια
Στο ύψος: Εξαιρετικό ματς από τον Μουτίνιο, άξιος συμπαραστάτης του Κριστιάνο. Ο διεθνής μέσος κάλυψε πολλά κενά του... Νάνι, πήρε προσπάθειες και με σούπερ ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Κριστιάνο να σκοράρει. Πολύ καλά τα πήγαν τα μπακ, Κοεντρέο, Περέιρα.
Η γκάφα: Πρώτη ομάδα στο Euro η Τσεχία που δεν έκανε σουτ εντός στόχου... Η αδυναμία τους αυτή δεν θα μπορούσε να τους δώσει ούτε μια πιθανότητα πρόκρισης
Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολο έργο ο Γουέμπ και όποτε χρειάστηκε πήρε σωστές αποφάσεις. Ο Κριστιάνο ζήτησε πέναλτι στο τέλος, στη μοναδική συζητήσιμη φάση, αν και σε αυτό περισσότερη ευθύνη είχε ο πέμπτος.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Μπορεί να μην έχει καθαρό φορ, αφού ο Αλμέιδα ήταν... λίγος, ωστόσο είχε Κριστιάνο. Ο Ρονάλντο έκανε τα πάντα, σκόραρε, μοίραζε απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορούσε. Η άμυνα της Πορτογαλίας ήταν εξαιρετική, η μεσαία γραμμή έδινε λύσεις και ο σταρ της Ρεάλ είναι αποφασισμένος για κούπα! Μάλιστα, οι Ίβηρες ισοφάρισαν Γερμανία και Ολλανδία με 4 ημιτελικούς από το 1984 και έπειτα.
Τσεχία (Μίχαλ Μπίλεκ): Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Σίβοκ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Χούμπσμαν (86' Πέκχαρτ), Πλάσιλ, Γίρατσεκ, Νταρίντα (61' Ρέζεκ), Πιλάρ, Μπάρος.
Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Αλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μεϊρέλες (88' Ρολάντο), Μουτίνιο, Νάνι (84' Κουστόντιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Πόστιγκα (40' Αλμέιδα).
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Για να παρακολουθήσε Live την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα