Walk the line (vids)!

Walk the line (vids)!

bet365

Πέρασε τη γραμμή ή όχι; Οι Αγγλοι εμπλέκονται στις τρεις διασημότερες οριακές φάσεις. Από τον Χαρστ, στον Λάμπαρντ και στην Ουκρανία, με την συζήτηση για το «Hawk eye» να ανοίγει ξανά.

I keep a close watch...
I keep my eyes wide open all the time...
… I walk the line


Αυτοί είναι μερικοί (επιλεκτικοί) στίχοι από το πιο ξακουστό τραγούδι (και ομώνυμη αφιερωματική ταινία) του Johhny Cash. Αυτοί οι στίχοι που ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση της Αγγλίας και των μεγάλων διοργανώσεων. Καμία άλλη χώρα στο παρελθόν δεν έμπλεξε τόσο πολύ σε αμφισβητούμενες φάσεις. Και δεν αναφερόμαστε για πέναλτι, αποβολές κτλ., αλλά για την καταληκτική γραμμή. Ηταν γκολ ή δεν ήταν; Αυτή ήταν η απορία που υπήρξε σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις που άπαντες αρχικά αναρωτήθηκαν εάν η μπάλα πέρασε την άσπρη γραμμή ή όχι...

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 1966
Στις δύο περιπτώσεις τα Λιοντάρια έχουν ευνοηθεί και στη μία έχουν αδικηθεί. Η πρώτη φορά και η πλέον αξιομνημόνευτη συνέβη στο Μουντιάλ του 1966 και χάρισε ουσιαστικά τον παγκόσμιο τίτλο στην Αγγλία. Στην παράταση του τελικού κόντρα στη Δυτική Γερμανία, ο Τζεφ Χαρστ (με χατ τρικ στο ματς) γύρισε και σούταρε με δύναμη από κοντινή απόσταση. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατεβαίνοντας ακριβώς πάνω στη γραμμή.

Δείτε τη φάση εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=0Uhe_l1h3w8

Ο διαιτητής το μέτρησε κανονικά, οι Αγγλοι έκαναν το 3-2 και λίγο αργότερα έβαλαν και τέταρτο. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την πιο δύσκολη φάση που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ηταν τόσο οριακή που χρειάστηκε να φτάσουμε στον 21ό αιώνα, ώστε να η τεχνολογία να δείξει ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Οπότε ο διαιτητής δεν έφταιγε. Ηταν 50-50 και έπρεπε να πάρει μία απόφαση.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
Στο Μουντιάλ του 2010, στη φάση των «16» και πάλι η Αγγλοι έκαναν το σουτ στην εστία των Γερμανών. Τούτη τη φορά όμως η βολίδα του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν γκολ και μάλιστα μισό μέτρο μέσα στην εστία. Εάν μετρούσε ως όφειλε, οι Αγγλοι θα ισοφάριζαν (2-2), ενώ τελικά στη συνέχεια γνώρισαν τη συντριβή με 4-1!



EURO 2012
Για να φτάσουμε στο βράδυ της Τρίτης, όπου ο Τζον Τέρι φάνηκε αρχικά να προλαβαίνει με γυριστό τη μπάλα πριν μπει στα δίχτυα. Ωστόσο, το ριπλέι έδειξε ότι το πλασέ του Ντέβιτς έπρεπε να μετρήσει, καθώς το τόπι βρέθηκε τουλάχιστον 20 εκατοστά μέσα στην εστία.



Επειτα απ' όλα αυτά ο Σεπ Μπλάτερ βγήκε ξανά να μιλήσει για την τεχνολογία και το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε στην ανάγκη πλέον να δεχτεί την είσοδο της στο άθλημα. Σκοπός είναι να υπάρχει ένα σύστημα που θα ελέγχει αρχικά το ένα η μπάλα περνάει τη γραμμή ή όχι, μιας και οι βοηθοί γραμμής δεν τα καταφέρνουν σε κάτι τόσο εύκολο (ε δεν έχουν και τίποτα' άλλο να κάνουν σε έναν αγώνα). Μάλιστα η ίδια συζήτηση είχε ανοίξει και μετά το γκολ του Λάμπαρντ το 2010, με επικρατέστερο σύστημα το Hawk eye που χρησιμοποιείτε στο τένις.

Αραγε είναι σωστό να μην υπάρχουν λάθη στο ποδόσφαιρο... ;

 

Τελευταία Νέα