Τέλος από Εθνική ο Φαν Μπόμελ

Τέλος από Εθνική ο Φαν Μπόμελ

bet365

Κόντρα στην Πορτογαλία έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με το Εθνόσημο στο στήθος ο αρχηγός της Ολλανδίας, Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο οποίος ανακοίνωσε το «αντίο».

Ο 35χρονος χαφ τόνισε ότι είναι καιρός να κάνει χώρο για τη νέα γενιά, λίγες μέρες μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό των Οράνιε στη διοργάνωση στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. «Δεν θέλω να αποσυρθώ, ίσως υπάρξει στο μέλλον στιγμή που ο προπονητής με χρειαστεί και θέλω να είμαι διαθέσιμος, όμως τώρα είναι η ώρα για νέους ταλαντούχους παίκτες».

Ο Ολλανδός μέσος έκανε ντεμπούτο το 2000 και έχει 79 συμμετοχές με την Εθνική, έχοντας παίξει σε δύο Mundial και ένα Euro. Αφού βοήθησε τους Οράνιε να βρεθούν στους «16» στο Mundial του 2006 ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά όσο είναι προπονητής ο Μάρκο Φαν Μπάστεν και όταν ο τελεταίος έφυγε μετά το Euro του 2008, επέστρεψε υπό τις οδηγίες του πεθερού του, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τον τελικό το 2010. Μετά από 1,5 χρόνο στην Μίλαν και συνολικά 7 σε ομάδες εκτός Ολλανδίας (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου), γύρισε στην Αϊντχόφεν.

 

Τελευταία Νέα