Γκολάρα και... Ισπανία! (vid)

Gazzetta team
Γκολάρα και... Ισπανία! (vid)

bet365

Το αντίο της Σουηδίας στο Εuro... μας άφησε και το γκολ της διοργάνωσης από τον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς! Οι Σκανδιναβοί κέρδισαν 2-0 την Γαλλία αλλά οι «τρικολόρ» πέρασαν και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στα προημιτελικά.

Με νίκη η Γαλλία ήταν 1η ό,τι και να γινόταν στο ματς της Αγγλίας με την Ουκρανία. Η Σουηδία ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και ήδη είχε ετοιμάσει βαλίτσες για την επιστροφή. Οι παίκτες του Μπλαν, όμως, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες από το 1993 υποτίμησαν τους αντιπάλους τους, δεν είχαν καθόλου φαντασία και πάθος και δίκαια γνώρισαν την ήττα 2-0, που τους έστειλε στο δρόμο των Ισπανών στα προημιτελικά. Ο Μπλαν αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Καμπάγ για προληπτικούς λόγους, όμως Ντιαρά και Εμβιλά απέδειξαν πόσο απαραίτητος είναι για τους τρικολόρ ο μέσος της Νιούκαστλ επιθετικά, ενώ και ο Μπεν Αρφά δεν μπόρεσε να καλύψει επάξια τον Μενέζ, που έμεινε στον πάγκο με τον φόβο της κίτρινης, που θα του στερούσε τα προημιτελικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου Τιερί Ρολάν και το πρώτο 45λεπτο ήταν ισορροπημένο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μην έχουν φαντασία και φρεσκάδα. Οι Σουηδοί ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι με αξιώσεις με κεφαλιές, πριν ο Ριμπερί χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 8'. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γκράνκβιστ, προσπάθησε να νικήσει τον Ίσακσον από πλάγια θέση, όμως ο Σουηδός έβγαλε δύσκολα. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά της Σουηδίας να φτάσει μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Τοϊβόνεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μεξές, πέρασε και τον Λορίς, όμως από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ!

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ρυθμός θα ανέβει, όμως, ξαφνικά οι δύο ομάδες μπλόκαραν στην επίθεση. Ο Ριμπερί πήρε αρκετές προσπάθειες, ο Μπενζεμά όσες τελικές και να έκανε δεν μπορούσε να βρει στόχο, ενώ από την άλλη οι Σουηδοί είχαν καλή λειτουργία στην άμυνα και στην μεσαία γραμμή. Κάποια μακρινά σουτ του Μπεν Αφρά απείλησαν τον Ίσακσον. Από εκεί και πέρα τίποτα με το 0-0 να έρχεται φυσιολογικά στο ημίχρονο...

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για την... Αγγλία και την Σουηδία. Στο 54' ο Λάρσον έβγαλε την σέντρα στην περιοχή και ο Ιμπραΐμοβιτς με εκπληκτικό γυριστό σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανέναν περιθώριο στον Λορίς για το 1-0! Οι Γάλλοι γνώριζαν ότι ούτε η ισοπαλία θα τους έκανε, όμως ήταν απελπιστικοί στην επίθεση, με τους Ριμπερί και Μπενζεμά να παίρνουν προσπάθειες, όμως να μη δίνουν σχεδόν ποτέ πάσα... Στιγμές μετά το 1-0, μάλιστα, οι Σουηδοί θα μπορούσαν να κάνουν και το 2-0, με τον Λορίς να βγάζει εντυπωσιακά το πλασέ του Μέλμπεργκ και τον Μπλαν να κάνει αλλαγές. Η είσοδος του Μαλουντά βελτίωσε πολύ την εικόνα της Γαλλίας, με τον μέσο της Τσέλσι να προσφέρει ηρεμία, όμως δεν τον ακολούθησε κανείς...

Ο Ίσακσον ήταν σταθερός, έβγαλε τα μακρινά σουτ των Μπε Αρφά και Εβιλά, εκείνο του Νασρί πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Μέλμπεργκ έβγαλε δύσκολα την προσπάθεια του Μεξές από κοντά. Ο αμυντικός της Μίλαν αντίκρισε κίτρινη στο 68' και θα χάσει το παιχνίδι με την Ισπανία, ενώ οι Σουηδοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Ο Ζιρού πέρασε στο παιχνίδι στο 83' και παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά λίγο αργότερα, με τους Σουηδούς να τελειώνουν το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, όταν αρχικά ο Χολμέν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λορίς και στην επαναφορά ο Λάρσον έκανε το τελικό 2-0!

MVP: Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον αρχηγό της Σουηδίας. Ο εγωισμός του Ιμπραΐμοβις μας έδωσε το γκολ της διοργάνωσης, με τον επιθετικό της Μίλαν να οδηγεί την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο Euro, αποδεικνύοντας ότι άξιζε κάτι περισσότερο.

Στο ύψος του: Ο Σεμπάστιαν Λάρσον κατάφερε ήταν από τους κυριότερους λόγους που η μεσαία γραμμή των Σουηδών δούλεψε τόσο καλά και εξουδετέρωσε τους Γάλλους. Ο μέσος της Σάντερλαντ έδωσε την ασίστ στον Ιμπραΐμοβιτς για το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπλαν περιμένει πάρα πολλά από τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο επιθετικός της Ρεάλ μπορεί να παίξει μέσα στην περιοχή, μπορεί να παίξει έξω, όμως σήμερα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Οι τελικές του προσπάθειες σπάνια έβρισκαν στόχο, ήταν καλά κλεισμένος και όμως δεν προσπαθούσε να σπάσει την μπάλα στα άκρα ή να ψάξει την κάθετη πάσα. Έπαιξε εγωιστικά και τελικά ήταν από τους λόγους που τίποτα δεν πήγε καλά για τους Γάλλους στην επίθεση.

Η γκάφα: Ήταν μόλις το 10', όταν ο Μεξές έκανε το λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Τοϊβόνεν να βγει μόνος απέναντι στον Λορίς. Ο Σουηδός τα έκανε όλα σωστά μέχρι το τέλος, πέρασε και τον Γάλλο γκολκίπερ, όμως βγήκε πλάγια και κατάφερε να χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, στέλνοντας την μπάλα αρχικά στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και στη συνέχεια άουτ...

Το στραγάλι: Ο Προένσα τα πήγε σε γενικές γραμμές καλά. Κράτησε τον έλεγχο και τα μόνα παράπονα προέρχονται από κάποια εκατέρωθεν χέρια σε δύσκολες φάσεις, που ο Πορτογάλος δεν έδωσε τίποτα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι Γάλλοι ήταν απίστευτα κακοί στο παιχνίδι και το πλήρωσαν, χάνοντας την 1η θέση του ομίλου από την Αγγλία. Υποτίμησαν τους αντιπάλους τους, πίστεψαν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει πριν καν γίνει η σέντρα, παρουσιάστηκαν χωρίς φαντασία και πάθος και δικαίως ηττήθηκαν. Οι Σουηδοί από την άλλη έπαιξαν για την τιμή τους, δούλεψαν πολύ στο γήπεδο, έκλεισαν σωστά τους αντιπάλους τους και βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότερο συνολικά στο τουρνουά.

Σουηδία (Έρικ Χαρμέν): Ίσακσον, Μάρτιν Όλσον, Γιόνας Όλσον, Μέλμπεργκ, Γκράνκβιστ, Σέλστρεμ, Σβένσον (78' Χολμέν), Λάρσον, Μπαϊράμι (46' Βίλεμσον), Τοϊβόνεν (78' Βέρνμπλουμ), Ιμπραΐμοβιτς.

Γαλλία (Λοράν Μπλαν): Λορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Ντιαρά, Εμβιλά (83' Ζιρού), Νασρί (77' Μενέζ), Ριμπερί, Μπεν Αρφά (59' Μαλουντά), Μπενζεμά.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης στο gazzetta.gr.

 

Τελευταία Νέα