Τα... χρειάστηκε, αλλά πέρασε (vid)

Gazzetta team
Τα... χρειάστηκε, αλλά πέρασε (vid)

bet365

Η Ισπανία τα... χρειάστηκε, όμως με γκολ του Χεσούς Νάβας στο 88' επιβλήθηκε 1-0 της μαχητικής Κροατίας και πήρε την 1η θέση στον 3ο όμιλο. Το πιθανότερο με Αγγλία στους «8».

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες αποδείχθηκε ισορροπημένο, με την Κροατία να τα παίζει όλα για όλα μετά το 60' και την Ισπανία να... χαμογελάει στο τέλος, καθώς το γκολ του Χεσούς Νάβας στο 88' έκρινε το παιχνίδι και της έδωσε την 1η θέση στον όμιλο.

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να μην αλλάξει τίποτα στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με την Ιρλανδία. Το 4-3-3 παρέμεινε, με τον Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια, τον Άλμπα αριστερά, τον Αρμπελόα δεξιά και τους Πικέ και Ράμος στο κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο και Τσάβι, με τους Σίλβα και Ινιέστα να είναι τα στηρίγματα του Τόρες στην επίθεση.

Ο Σλάβεν Μπίλιτς από την άλλη έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα της Κροατίας, καθώς το παιχνίδι ήταν σαφώς δύσκολο. Ο Κροάτης τεχνικός θέλησε να αναχαιτίσει τους Ισπανούς και άφησε στον πάγκο τους Πέρισιτς και Γέλαβιτς, αφήνοντας τον Μάντζουκιτς στην κορυφή της επίθεσης, τον Πράνιτς στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Σρνα στο δεξί. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Πλετίκοσα, στα δεξιά της άμυνας ξεκίνησε ο Βίντα, στα αριστερά ο Στρίνιτς και στο κέντρο οι Τσόρλουκα και Σίλντεφελντ. Τέλος, στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Βουκόγιεβιτς, Ράκιτιτς και Μόντριτς.

Οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο με πρωταρχικό στόχο την άμυνα. Αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα, με τους παίκτες του Μπίλιτς να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αφήσουν χώρους στους αντιπάλους τους και τους τελευταίους να μην ρισκάρουν. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, ο Ινιέστα απείλησε τον Πλετίκοσα για πρώτη στο 12' με αδύναμο πλασέ και όσο περνούσε η ώρα οι Ισπανοί κυριαρχούσαν στην κατοχή. Σίλβα και Ινιέστα ήταν και πάλι οι κινητήριοι μοχλοί των Ιβήρων, με τον Πλετίκοσα να βγάζει δύσκολα το σουτ από πολύ πλάγια θέση του Τόρες και ενώ νωρίτερα Σέρχιο Ράμος και Πικέ απείλησαν με μακρινά σουτ. Ο Μόντριτς ξεκίνησε καλά το ματς, όμως όσο περνούσε η ώρα οι Κροάτες έπαιρναν δύσκολα την μπάλα, με τον Μάντζουκιτς να παλεύει σχεδόν μόνος μπροστά και τις περισσότερες φορές να χάνει την μπάλα. Τσόρλουκα και Σίλντεφελντ ήταν σταθεροί, ο Σίλβα είχε την τελευταία ευκαιρία άξιο λόγου στο πρώτο μέρος, όμως δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Πλετίκοσα μπλόκαρε εύκολα και το 0-0 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια ήταν απολύτως φυσιολογικό...

Στην επανάληψη ο ρυθμός σιγά-σιγά ανέβαινε, καθώς η Ιταλία προηγούνταν της Ιρλανδίας στο άλλο παιχνίδι και η Κροατία δεν είχε άλλη επιλογή από το να ψάξει το γκολ. Στο 57' η Κροατία έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Μόντριτς έβγαλε εκπληκτική μπαλιά με το εξωτερικό φάλτσο, ο Ράκιτιτς έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως ο Κασίγιας με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν! Ο Αρμπελόα παραλίγο να κάνει... δώρο ξανά την μπάλα στον μέσο της Σεβίλλης, όμως για καλή του τύχη ο Ισπανός γκολκίπερ μάζεψε. Στο 61' ο Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να βγάλει τον Τόρες από το παιχνίδι, περνώντας τον Χεσούς Νάβας στη θέση του, στην προσπάθεια να κοντρολάρει το παιχνίδι και να έχει το πλεονέκτημα, καθώς λίγο μετά ο Μπίλιτς έριξε στο παιχνίδι Πέρισιτς και Γέλαβιτς, ρισκάροντας τα πάντα.

Η τακτική της Ισπανίας απέδιδε όσο περνούσε η ώρα, ο Πέρισιτς έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία, με τον Κασίγιας να του λέει και πάλι «όχι» και τον Σρνα να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μπουσκέτς, πριν εκείνος πλασάρει τον Πλετίκοσα. Η αγωνία ήταν μεγάλη, καθώς αμφότερες οι ομάδες κινδύνευαν να μείνουν εκτός συνέχειας και σε μία αντεπίθεση στο 88' ο Φάμπρεγας έβγαλε εκπληκτική πάσα στον κενό χώρο στον Ινιέστα, εκείνος γύρισε στον Νάβας και ο μέσος της Σεβίλλης έκανε το τελικό 1-0 σε κενή εστία! Οι προσπάθειες των Κροατών για κάποιο γκολ, που θα άφηνε εκτός την Ιταλία (!), δεν καρποφόρησαν, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Ισπανοί κατέκτησαν την 1η θέση του 3ου ομίλου και το πιθανότερο σενάριο είναι να βρουν απέναντί τους την Αγγλία στα προημιτελικά. Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Σλάβεν Μπίλιτς στον πάγκο της Κροατίας, καθώς έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Οι συνθέσεις

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς):
Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίλντενφελντ, Τσόρλουκα, Βίντα (65' Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς (81' Εντουάρντο), Πράνιτς (65' Πέρισιτς), Μόντριτς, Σρνα, Μάντζουκιτς.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αλμπα, Πικέ, Ράμος, Αρμπελόα, Αλόνσο, Μπούσκετς, Τσάβι (89' Νεγρέδο), Ινιέστα, Τόρες (60' Νάβας), Σίλβα (73' Φάμπρεγας).

Παρακολουθήστε την ροή του αγώνα ΕΔΩ

 

Τελευταία Νέα