«Ευτυχώς με έβγαλε ο προπονητής μου»!

«Ευτυχώς με έβγαλε ο προπονητής μου»!

«Ευτυχώς με έβγαλε ο προπονητής μου»!

bet365

Στις 120 συμμετοχές του μας έστειλε στους «8»! Θα ψάξει τις 121 στον... ημιτελικό! Ο Γιώργος Καραγκούνης, μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για όλα.

Πριν από περίπου επτά μήνες, σε μία συνέντευξή του στο gazzetta.gr μετά την κλήρωση των αντιπάλων μας στο Euro 2012, μας είχε εκμυστηρευτεί το όνειρό του να ξανασκοράρει σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης απέναντι σε αντίπαλό που είναι γηπεδούχος και να βάλει την Εθνική ομάδα σε τροχιά πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον εναρκτήριο αγώνα με την Πολωνία, η τύχη μπορεί να του γύρισε την πλάτη με το πέναλτι στο οποίο αστόχησε κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, η “ασπρόμαυρη θεά”, όμως, έμελλε να του χαμογελάσει στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, όπου με δικό του γκολ, η Ελλάδα “λύγισε” με 1-0 την πανίσχυρη Ρωσία και πήρε το εισιτήριο για τις “8” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη, τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας και από χθες, ρέκορντμαν συμμετοχών με την “γαλανόλευκη” (έφτασε τις 120 συμμετοχές και τα 9 γκολ “ισοφαρίζοντας” τον Θοδωρή Ζαγοράκη), τον “θρυλικό” για όλους τους Έλληνες, “Κάρα”, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αξιοσημείωτη υπέρβαση του ελληνικού ποδοσφαίρου, την τελευταία δεκαετία.

Το gazzetta.gr εντόπισε τον 35χρονο άσο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή στη Βαρσοβία και 24 ώρες μετά τον θρίαμβο επί της Ρωσίας, κατέγραψε όλα του τα συναισθήματα για τη νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

- Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό, τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες μετά τον θρίαμβο επί τη Ρωσίας και σίγουρα έχεις πολύ πιο καθαρό μυαλό από χθες;

«Είμαστε αρκετά κουρασμένοι, παράλληλα, όμως και πολύ ανακουφισμένοι και χαρούμενοι! Η χαρά, η ικανοποίηση και η δικαίωση που νιώθουμε είναι πολύ μεγάλη και αυτό έχει να κάνει τόσο με τη νίκη και την πρόκριση καθεαυτή, όσο με τον τρόπο που επιτεύχθηκε...»

- Τι ακριβώς εννοείς;

«Το ότι καταφέραμε κόντρα σε όλους και όλα... Κόντρα σε αντιξοότητες που προέκυψαν από τραυματισμούς αλλά και από διαιτησίες που... δεν υπάρχουν!

Προσωπικά, δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα κι εννοώ το ότι έχουμε αδικηθεί κατάφωρα και στα τρία παιχνίδια! Συν τοις άλλοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι - έχοντας έως τώρα μόλις έναν βαθμό, παίζαμε το υποτιθέμενο τελευταίο παιχνίδι του Euro, κόντρα στην κορυφαία ομάδα του ομίλου μας και εκ των τεσσάρων καλύτερων της διοργάνωσης και χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη για να προκριθούμε, ενώ οι αντίπαλοί μας έπαιζαν για δύο αποτελέσματα.

Μέσα απ‘ όλες αυτές τις δυσκολίες, τα καταφέραμε και ο υψηλός βαθμός δυσκολίες του εγχειρήματος, δίνει μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Θέλω να πω ότι η πρόκριση από μόνη της είναι τεράστια, αλλά και ο τρόπος που επετεύχθη μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση...»

- Ο τρόπος με τον οποίο παίξατε κόντρα στη Ρωσία, δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τις εμφανίσεις σας απέναντι στην Πολωνία και την Τσεχία. Τι άλλαξε;

«Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι της ταιριάζουν οι τελικοί... Παίζουμε καλύτερα σε έναν αγώνα χωρίς επόμενη μέρα, σε ένα ματς που χαρακτηρίζεται από το “όλα ή τίποτε”... Μας ταιριάζουν αυτά τα παιχνίδια και νομίζω ότι αυτό το έχουμε δείξει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως με την Κροατία στα προκριματικά του Euro ή και με την Ουκρανία στο μπαράζ για το Μουντιάλ. Δεν είναι τυχαίο ότι κερδίσαμε και τα τρία αυτά παιχνίδια κόντρα σε θεωρητικά καλύτερες ομάδες... Όταν μία ομάδα καταφέρνει να κερδίσει τρεις διαδοχικούς “τελικούς” μέσα σε 2,5 χρόνια, αυτό αποδεικνύει ότι έχει μεγάλο χαρακτήρα!»

- Το γεγονός ότι η μοναδική νίκη της Ελλάδας προήλθε απέναντι στην πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου και μάλιστα προκάλεσε τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ήταν κάτι που μονοπώλησε τις συζητήσεις των διεθνών από χθες το βράδυ;

«Σίγουρα αλλά αυτό είναι λογικό. Τι να λέμε τώρα... Όταν παίζεις με μία ομάδα σαν τη Ρωσία που “έριξε” τρία γκολ στην Ιταλία σε πρόσφατο φιλικό παιχνίδι, συνέτριψε με 4-1 την Τσεχία στην πρεμιέρα του Euro και γενικότερα παίζει πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο και καταφέρνεις και κερδίζεις δικαιότατα και πανάξια, είναι λογικό να μην μπορείς να ηρεμήσεις! Τώρα, σιγά-σιγά, συνερχόμαστε...»

- Ας γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω... Από τις αντιδράσεις που είχες μετά τον μη καταλογισμό του πέναλτι και της κόκκινης κάρτας στον Ζιρκόφ, φάνηκε να έχεις βγει τελείως εκτός εαυτού... Πως ένοιωσες; Αισθάνθηκες ότι μας παίρνουν την μπουκιά μέσα από το στόμα;

«Άστα να πάνε... Πάλι καλά που με έκανε αλλαγή ο προπονητής μου, γιατί αν με άφηνε στον αγωνιστικό χώρο, μάλλον εγώ δεχόμουν κόκκινη και θα άφηνα την ομάδα με 10 παίκτες! Η ανατροπή είναι πεντακάθαρη!

Έχω περάσει τον αντίπαλό μου, είμαι μόνος μου για να βάλω γκολ και μου απλώνει το πόδι... Απορώ για ποιον λόγο έχουν βάλει τους... πέμπτους που βρίσκονται πίσω από το τέρμα... Τόσο καθαρό πέναλτι δεν μου έχει ξανασυμβεί και αντί να το δώσει, μου έβγαλε και κίτρινη κάρτα... Είναι πραγματικά να... τρελαίνεσαι με αυτόν τον διαιτητή!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν δίνει αποβολή στον Ζιρκόφ που ήταν τελευταίος παίκτης και μάρκαρε αντικανονικά τον Σαλπιγγίδη και στη συνέχεια δεν του δίνει δεύτερη κίτρινη για το “θέατρο” που έκανε μέσα στην περιοχή μας!

Έχουν γίνει και αυτά που έχουν γίνει στα δύο πρώτα παιχνίδια, όπου μας έχουν ακυρώσει δύο κανονικά γκολ, έχουμε δεχθεί κόκκινη κάρτα (σ.σ.: του Παπασταθόπουλου στην πρεμιέρα) που δεν υπάρχει, τι άλλο να γίνει πια;»

- Μα και όταν έγινες αλλαγή και κάθισες στον πάγκο, φαινόταν ότι ήσουν εκτός εαυτού...

«Είδα κι εγώ τις αντιδράσεις μου στην τηλεόραση σήμερα και εξεπλάγην, αλλά είχα εκνευριστεί πάρα πολύ εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούσα να αντέξω αυτή την αδικία! Ελπίζω να σταματήσει εδώ...»

- Το γεγονός ότι γιόρτασες την ισοφάριση του ρεκόρ των διεθνών συμμετοχών (120) που μέχρι χθες κατείχε ο πρώην συμπαίκτης, Θοδωρής Ζαγοράκης, σ’ενα τόσο ιστορικό ματς, που κρίθηκε με δικό σου γκολ και χάρισε την πρόκριση της Εθνικής ομάδας στους “8” του Euro, τι σου λέει;

«Τι να πω; Ζω πραγματικά ονειρεμένες στιγμές που δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα... Στο 120ο παιχνίδι μου με την Εθνική ομάδα να συμβαίνουν όλα αυτά που είπες, είναι απίστευτο!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου που μου έκαναν έναν φανταστικό δώρο, γιατί έχω ξαναπεί ότι ωραίες είναι οι συμμετοχές και τιμητικά είναι τα ρεκόρ και οι διακρίσεις, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά έχουν συνδυαστεί με πολύ μεγάλες στιγμές κι εννοώ τις τρεις προκρίσεις σε Εuro, την κατάκτησή του το 2004, την πρόκριση στο Μουντιάλ και την πρώτη και ιστορική νίκη του ελληνικού ποδοσφαίρου σε Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ακόμη και την συμμετοχή στο Confederaition‘s Cup... Γι‘ αυτό αισθάνομαι τόσο περήφανος, που αυτές οι 120 συμμετοχές έχουν ταυτιστεί με όλες αυτές τις διακρίσεις...»

- Τα παιδιά σου, που παρακολούθησαν από κοντά το παιχνίδι, τι σου είπαν μετά το ματς;

«(γέλια!!)... Τίποτε το ιδιαίτερο, απλά το ευχαριστήθηκαν πολύ! Πανηγυρίσαμε όλοι μαζί μέσα στο γήπεδο, ζήσαμε έντονα αυτές τις πολύ όμορφες στιγμές και προσωπικά χάρηκα διπλά για τον μεγάλο μου τον γιο, που είχε έρθει και στο πρώτο ματς και είχε στενοχωρηθεί πολύ επειδή έχασα το πέναλτι... Χθες, έλαμπε από τη χαρά του! Άλλωστε, όλα χθες, ήταν ονειρεμένα! Εκτός από αυτό που έκανε ο διαιτητής και με την απαράδεκτη κάρτα που μου “έβγαλε”, μου στέρησε τη δυνατότητα να παίξω σε έναν προημιτελικό ενός Euro... Κι εγώ προσωπικά, δεν έχω χάσει ποτέ ούτε έναν ματς, από τα προκριματικά έως την τελική φάση... Είναι πραγματικά πολύ άδικο και καμιά φορά η UEFA ίσως και να πρέπει να κάνει χρήση του video...»

- Πως βλέπεις τον προημιτελικό με τη Γερμανία;

«Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν αντίπαλο με την έννοια ότι σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Όπως για να φτάσουμε έως εδώ αντιμετωπίσαμε “μεγαθήρια”, έτσι και για να πάμε παραπέρα, είναι λογικό να χρειαστεί να νικήσουμε “υπερδυνάμεις”!

Εμείς κοιτάμε μόνο την ομάδα μας, να είμαστε αυτοί που πρέπει και από ‘κει και πέρα θα δούμε τι θα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο, εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή την διαδικασία να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο... Θα παίξουμε τη μπάλα μας και ότι καταφέρουμε»

- Κλείνοντας, ήθελα να σε ρωτήσω για τον Φερνάντο Σάντος. Με δεδομένο ότι έχει μεγάλη προϋπηρεσία στο ελληνικό πρωτάθλημα και προέρχεται από μία χώρα με μεσογειακό ταμπεραμέντο, εκτιμάς ότι ταιριάζει περισσότερο με την δική σας ιδιοσυγκρασία; Το λέω αυτό γιατί ποτέ κανείς δεν θα περίμενε από τον Ότο Ρεχάγκελ να μιλήσει για την Ελλάδα σε πρώτο πληθυντικό, σαν να είναι κι αυτός ένας από μας...

«Δεν θέλω να μπω στη λογική της οποιαδήποτε σύγκρισης των δύο προπονητών... Τόσο ένας, όσο και ο άλλος έχουν τη δική τους ξεχωριστή προσφορά. Ο Ρεχάγκελ μας οδήγησε στον άθλο του 2004, ενώ ο Σάντος, μέσα σε χρόνο ρεκόρ μας έφερε στους “8” του Euro.

Είμαστε χαρούμενοι και για τους δύο, αλλά η ομάδα είναι αυτή που πρέπει όλοι να κοιτάμε... Τώρα το ότι ο κ. Σάντος αισθάνεται Έλληνας και το δηλώνει, είναι προς τιμήν του και σίγουρα αυτό μας εμπνέει...»

 

Τελευταία Νέα