Φέρτε μας το μνημόνιο...

Φέρτε μας το μνημόνιο...

bet365

Η κάλπη του EURO έφερε απέναντι στην Ελλάδα τα ποδοσφαιρικά παιδιά της Μέρκελ. Την Παρασκευή όμως η παρέα του Κάρα ψηφίζει... καταγγελία πρόκρισης.

Περίεργο αυτό το παιχνίδι της μοίρας. Προφανώς είναι με το μνημόνιο. Τη στιγμή που συνεχιζόταν η καταμέτρηση του αποτελέσματος της κάλπης, σε μία από τις σουίτες του Ράιχστανγκ (σ.σ.: το γερμανικό κοινοβούλιο) η Ανγκελα Μέρκελ έτριβε σατανικά τα χέρια της. Λιγα λεπτά πριν από το γκολ του Λούκας Ποντόλσκι, οι άνθρωποι της την είχαν ενημερώσει για τη νίκη του Αντώνη Σαμαρά. «Ο ιδανικός συνδυασμός», σκέφτηκε και πανηγύρισε με την ψυχή της το τεμάχιο του -κατά τ άλλα Πολωνού-Πόλντι.

«Τώρα θα τιμωρήσουμε αυτά τα απείθαρχα Ελληνόπουλα και εντός γηπέδου. Και εκεί καμία φορά πονάει ακόμα πιο πολύ», εκμυστηρεύτηκε την πίστη της στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γέλασε με σατανικό ύφος που θα τρόμαζε ακόμα και την Κρουέλα Ντε Βιλ, φώναξε γκολ στο 2-1 των αγαπημένων της Πάντσερ και έφυγε χαρούμενη για ύπνο, κάνοντας όνειρα για διαμελισμό των παλικαριών του Φερνάντο Σάντος.

Ναι, λοιπόν. Αυτούς θα αντιμετωπίσει η παρέα του Κάρα. Εντάξει ο αρχηγός μπορεί να μην παίξει εξαιτίας αυτής της άδικης κάρτας του κακού διαιτητή, αλλά και οι υπόλοιποι μία χαρά μπορούν να κάνουν τη δουλειά που όλοι μας ονειρευόμαστε. Ραντεβού με τη Γερμανία λοιπόν... και τα μυαλά στα κάγκελα. Ποτέ στο παρελθόν ένας ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Εθνικής μας δεν είχε τόσο πολύπλευρο ενδιαφέρον. Ούτε καν κόντρα στην Τουρκία.

Για να εξελιχτεί βέβαια το μειδίαμα στο πρόσωπο όλων μας σε χαμόγελο, θα χρειαστεί να γίνει κάτι περισσότερο από μία υπέρβαση. Ισως ακόμα πιο θαυματουργή από τις προκρίσεις στο ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ. Βλέπετε τα Πάντερ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορούν κάλλιστα να κατακτήσουν και το τουρνουά. Με το 2-1 επί τη Δανίας έκαναν το 3X3 για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε φάση ομίλων και ασχέτως από μνημόνια, δραχμές και κάθε λογής οικονομικά δαιμόνια που πέραν της πλάκας, δεν έχουν καμία θέση στο παιχνίδι με το τόπι, έχουν ομαδάρα.

Αυτή τη φορά ίσως να δυσκολεύτηκαν πιο πολύ απ' ότι στα δύο πρώτα ματς τους. Το γκολ του Ποντόλσκι (19'), ο οποίος γιόρτασε με τον τέλειο τρόπο τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο, έφτιαξε το βράδυ του Γιόακιμ Λεβ. Η ομάδα του προκρινόταν και με ισοπαλία. Οταν όμως ο Κρον-Ντέλι (25') με κεφαλιά έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια, ένα βάρος πήγε και κάθισε στο στέρνο των Γερμανών. Πόσο μάλλον όταν στην επανάληψη οι Δανοί τους πίεσαν ασφυκτικά.

Εκείνοι ήταν που έχαναν τις ευκαιρίες, αλλά αυτό που μετράει είναι το γκολ και το πέτυχαν ξανά οι αντίπαλοι τους κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Λάρς Μπέντερ που αποτελεί στη διοργάνωση τον 12ό παίκτη του Λεβ, αλλά τούτη τη φορά βρέθηκε στην 11άδα, έκανε το 2-1 (80') από κοντινή απόσταση και κλείδωσε τη νίκη, την πρόκριση και την επόμενη συνάντηση της ομάδας του: αυτή την καλή με τους Ελληνες που έρχονται με φόρα και τρέλα και ό,τι προκύψει...

Man of the match: Ο Μεσούτ Οζίλ δεν έκανε κανένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο ίδιος είχε πει πριν το ματς πως οφείλει να ανεβάσει την απόδοση του. Σίγουρα δεν το έκανε σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά ήταν εμφανώς βελτιωμένος. Είχε κίνηση, κράτησε σωστά τη μπάλα και έδωσε την ασίστ στο νικητήριο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο της άμυνας των Δανών αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Ειδικά στις αντεπιθέσεις των Γερμανών που όποτε έβγαιναν στην κόντρα, οι Κίερ και Αγκερ που είναι ψηλά κορμιά, πελαγοδρομούσαν.

Στο ύψος του: Ο Λαρς Μπέντερ αποτελεί τον 12ό παίκτη του προπονητή του. Σίγουρη αλλαγή σε κάθε ματς, αυτή τη φορά βρέθηκε στην 11άδα και αν και είναι μέσος, έπαιξε ως δεξιός μπακ. Αμυντικά στάθηκε στο ύψος του, ενώ επιθετικά ανέβαινε όποτε του σινόταν η ευκαιρία και κάπως έτσι σκόραρε και το γκολ της νίκης.

Το στραγάλι: «Αρχοντας» του αγώνα ήταν ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Πρόκειται για τον Ισπανό που τόσο αδίκησε την Ελλάδα στο εναρκτήριο ματς με την Πολωνία. Ωστόσο, αυτή τη φορά τον βοήθησε και το παιχνίδι και δεν είχε εξίσου κακή απόδοση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Γερμανία παρατάχθηκε με τους βασικούς. Δεν κυνήγησε όμως τη νίκη με όλες τις δυνάμεις της. Περισσότερο την έκλεψε, μιας και οι πεισματάρηδες Δανοί πάλεψαν για την έκπληξη. Εκεί και την πάτησαν, καθώς λίγο πριν το φινάλε τα έδωσαν όλα, ανοίχτηκαν και τελικά το πλήρωσαν με μία άδικη ήττα.

Οι συνθέσεις:

Δανία (Μόρτεν Ολσεν): Αντερσεν, Γιάκομπσεν, Αγκερ, Κίερ, Σ. Πόουλσεν, Ζίμλινγκ (64' Κ. Πόουλσεν), Κβιστ, Γ. Πόουλσεν (85' Μίκελσεν), Ερικσεν, Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπέντερ, Μπαντστούρμπερ, Χούμελς, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (84' Κρόος), Οζίλ, Ποντόλσκι (64' Σίρλε), Γκόμες (74' Κλόζε)

 

Τελευταία Νέα