Αφεντικό με Γκόμες

Gazzetta team
Αφεντικό με Γκόμες

bet365

Με πρωταγωνιστή τον Γκόμες (δύο γκολ) η Γερμανία νίκησε 2-1 την Ολλανδία, την έστειλε να ψάχνει τα σενάρια της πρόκρισης και θέλει έναν βαθμό για να περάσει.

Πρώτη μούρη και... επίσημα είναι πλέον στον B' όμιλο του Euro η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ που επικράτησε 2-1 των Οράνιε στο Χάρκοβο, όμως ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Και αυτό συμβαίνει γιατί αν την τελευταία αγωνιστική χάσει από την Δανία και η Πορτογαλία επικρατήσει των Ολλανδών μένει στην 3η θέση στην τριπλή ισοβαθμία. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία είναι Γερμανία 6, Πορτογαλία 3, Δανία 3, Ολλανδία 0 και αν έρθουν οι νίκες που αναφέραμε παραπάνω Γερμανία, Πορτογαλία και Δανία θα ισοβαθμίσουν στους 6 πόντους. Αυτόματα δημιουργείται ένας όμιλων τριών, μετρούν τα μεταξύ τους γκολ και αν υποθέσουμε ότι οι νίκες θα έρθουν με 1-0 η διαφορά τερμάτων που είναι το επόμενο κριτήριο θα είναι Γερμανία 1-1 (γιατί θα έχει χάσει 1-0), Πορτογαλία 3-3 (ως έχει) και Δανία 4-3 (αφού είναι τώρα 3-3), οποτέ μένει εκτός.

Τα συστήματα
Με σχεδόν ίδιο σύστημα παρατάθηκαν Ολλανδία και Γερμανία, με 4-2-3-1. Ο Φαν Μάρβαικ παρέταξε ίδια 11άδα και διάταξη όπως κόντρα στην Δανία κάνοντας μόλις μία αλλαγή. Στο τέρμα ο Στεκέλενμπουργκ, στην άμυνα δεξιά Φαν Ντερ Βιλ, αριστερά ο Βίλεμς και στόπερ Ματάισεν (αντί Φλάαρ) και Χάιτινχα. Κόφτες οι Φαν Μπόμελ και Ντε Γιονγκ, δεξιά Ρόμπεν, αριστερά Αφελάι, δεκάρι Σνάιντερ και μοναδικό επιθετικό τον Φαν Πέρσι. Από την άλλη, ο Λεβ επέλεξε, στο τέρμα τον Νόιερ, δεξιά στην άμυνα Μπόατενγκ, αριστερά Λαμ, στόπερ Χούμελς και Μπαντστούμπερ και κεντρικά χαφ Κεντίρα και Σβαϊνστάιγκερ. Μίλερ στα δεξιά, Ποντόλσκι στα αριστερά και Οζίλ πίσω από τον Γκόμες.

Καλύτερα μπήκε στο ματς η Ολλανδία, είχε την κατοχή από την αρχή και στο 6' ήρθε η πρώτη καλή φάση με τον Φαν Πέρσι να βρίσκεται τετ α τετ με τον Νόιερ όμως να στέλνει τη μπάλα πάνω του. Οι Γερμανοί δεν άργησαν να απαντήσουν και δύο λεπτά μετά ο Οζίλ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Στεκέλενμπουργκ.

Η συνέχεια ήταν γεμάτη Ολλανδία, η οποία ήταν αυτή που έπαιζε μπροστά, είχε την κυκλοφορία, με τους παίκτες του Λεβ να περιμένουν όλοι κάτω από τη σέντρα. Στο 11' ήρθε νέα φάση, όμως ο Φαν Πέρσι που πήρε καλή πάσα από τον Ρόμπεν δεν μπόρεσε να σκοράρει με δεξί διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και στο 19' ο Αφελάι μετά από ωραία ανάπτυξη δεν έκανε καλά την παράλληλη πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής.

Και αφού οι Ολλανδοί δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό, ήρθαν οι Γερμανοί να τους τιμωρήσουν κόντρα στην ροή του αγώνα, όπως είχαν κάνει και οι Δανοί και μάλιστα στο ίδιο λεπτό. Στο 24' κόντρα στην ροή του αγώνα ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε κάθετη στον Γκόμες που πήρε εκπληκτικά μπροστά του τη μπάλα και με ωραίο τελείωμα με πλασέ νίκησε στο τετ α τετ τον Στεκέλενμπουργκ (1-0).

Οι Ολλανδοί κρατούσαν την μπάλα, όμως οι τρεις φορές κάτοχοι του τίτλου κάθε φορά που βρίσκονταν στα αντίπαλα καρέ απειλούσαν. Στο 37' μετά από φάουλ του Οζίλ ο Μπαντστούμπερ ολομόναχος από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω στον Στεκέλενμπουργκ και παρότι η κατοχή ήταν στο 60%-40% υπέρ των Οράνιε, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ! Στο 38' μετά από βολέ του Νόιερ, ο Γκόμες έσπασε μπάλα για τον Οζίλ, έκανε κίνηση και αφού την πήρε στον βηματισμό ξανά από τον Σβαϊνστάιγκερ, τίναξε τα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ με τρομερό δεξί σουτ κοντά στο παραθυράκι για το 2-0.

Ο επιθετικός της Μπάγερν έγινε ο 10ος Γερμανός που πετυχαίνει δύο γκολ σε αγώνες Euro, ενώ για πρώτη φορά σε μεγάλη διογάνωση η Ολλανδία πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη πίσω στο σκορ με 2-0.

Στο ημίχρονο ο Φαν Μάρβαϊκ θέλησε να αλλάξει τα πράγματα έκανε διπλή αλλαγή με τους Χούντελααρ και Φαν Ντερ Φάαρτ να μπαίνουν στη θέση των Αφελάι και Φαν Μπόμελ, όμως αυτή που βρέθηκε πρώτη κοντά στο γκολ ήταν η Γερμανία. Στο 52' ο Χούμελ βρέθηκε σε θέση φορ, όμως και στα δύο σουτ που έκανε ο Στεκέλενμπουργκ είχε την απάντηση. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση των Πάντσερ στον αγώνα. Η εικόνα του αγώνα ήταν ίδια με το πρώτο μέρος με την Ολλανδία να πιέζει και στο 58' η άμυνα των Γερμανών ένιωσε για πρώτη φορά των κίνδυνο με τον Φαν Πέρσι να σουτάρει και τον Νόιερ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά το πόδι του δοκίμασε και ο Σνάιντερ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, όπως έγινε και με τον Ρόμπεν στο 69'.

Οι Οράνιε συνέχισαν να αυξάνουν την πίεση και έψαξαν πολύ το γκολ που θα τους έβαζε στο ματς. Στο 71' το άγγιξαν μετά από τρομερή ενέργεια του Ρόμπεν και πάσα στον Σνάιντερ, όμως το τεχνικό σουτ του τελευταίου η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μπόατενγκ! Δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ με τον Φαν Πέρσι που έχει κάνει τα πιο πολλά σουτ στο τουρνουά να κάνει πολύ ωραία κίνηση και δεξί σουτ έξω από την περιοχή, στο οποίο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Νόιερ. Η συνέχεια ήταν περισσότερο Οράνιε, όμως μεγάλη φάση δεν ήρθε, όπως δεν ήρθε ούτε από την Γερμανία η οποία αν και βρήκε χώρους για κόντρα δεν είχε καλή τελική πάσα.

Man of the match: Μάριο Γκόμες. Δύο νίκες σε δύο ματς έχει η Γερμανία με τρία δικά του γκολ. Ο επιθετικός της Μπάγερν παίζει μόνος του στην επίθεση και ήταν και σήμερα ο πολυτιμότερος του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Η Ολλανδία ίσως διαθέτει ό,τι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά από τη μέση και μπροστά στο Euro, όμως η άμυνά της δεν βοηθάει. Οι Οράνιε πλήρωσαν ξανά αυτή την αδυναμία, αφού στο πρώτο μέρος η οι Γερμανοί κατέβηκαν τέσσερις φορές και έκαναν 2 γκολ, ένα δοκάρι και μία ευκαιρία που δεν χάνεται.

Στο ύψος του: Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Ο κεντρικός χαφ της Γερμανίας έκανε εξαιρετικό ματς και πέρασε δύο εκπληκτικές πάσες στον Γκόμες που οδήγησαν σε δύο γκολ και στη νίκη.

Η γκάφα: Την έκανε προς το τέλος του αγώνα ο Στεκέλενμπουργκ που έκανε ντρίμπλα μπροστά από τον Κλόζε και λίγο έλλειψε να δει τη μπάλα στα δίχτυα του.

Το στραγάλι: Εύκολο βράδυ για τον Ερικσον, με τον Σουηδό ρέφερι να μην χρειάζεται να πάρει τη μεγάλη απόφαση και αποφεύγει το λάθος. Σωστοί και οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε δύο ματς παιχνίδι κατοχής η Ολλανδία, σε δύο ματς νίκες η Γερμανία. Τα Πάντσερ του Γιόακιμ Λεβ επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στο γκρουπ και έκαναν το 2x2 και έστειλαν τους Οράνιε να ψάχνουν συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάαρβαικ): Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46' Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν (83' Κάουτ), Σνάιντερ, Αφελάι (46' Χούντελαρ), Φαν Πέρσι.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (92' Μπέντερ), Εζίλ (81' Κρος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (72' Κλόζε).

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Live στο gazzetta.gr η ροή του αγώνα παρακολουθήστε την ΕΔΩ

 

Τελευταία Νέα