«Νίκες και καλό ποδόσφαιρο»

«Νίκες και καλό ποδόσφαιρο»

Δημήτρης Τομαράς
«Νίκες και καλό ποδόσφαιρο»

bet365

Την κατάκτηση του νταμπλ και μια καλή πορεία στην Ευρώπη έθεσε ως βασικό στόχο του Ολυμπιακού, ο Ζαρντίμ, κατά την διάρκεια της παρουσίασής του, τονίζοντας πως ήρθε σε ένα μεγάλο κλαμπ και ενώ υποσχέθηκε νίκες και καλό ποδόσφαιρο. Το gazzetta.gr βρέθηκε εκεί.

Ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων» παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο πάνελ βρέθηκαν οι κ.κ. Καραπαπάς, Μαρινάκης, Ζαρντίμ και Θεοδωρίδης καθώς και η μεταφράστρια του Πορτογάλου τεχνικού.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον νέο προπονητή. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα δώσουμε ότι υλικά χρειάζεται για να χτίσει έναν πολύ καλό και δυνατό Ολυμπιακό. Σας είχαμε πει πως θα έχουμε έναν πολύ καλό τεχνικό και αυτό έγινε.

Σας είχαμε πει πως θα έχουμε έναν νέο προπονητή, ικανό, εργατικό και με γνώσεις για το ποδόσφαιρο. Εμείς συνεχίζουμε πάνω στο πλάνο που είχαμε. Θεωρώ δεδομένο πως οι φίλαθλοί μας θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για το 4ο αστέρι έτσι ώστε να πάμε στα 40 πρωταθλήματα, πράγμα που ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει. Θέλουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο και ν' απολαμβάνουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο», επισήμανε σχετικά.

Στην συνέχεια ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω υπογράψει στον Ολυμπιακό. Είναι το πιο μεγάλο κλαμπ της Ελλάδας και από τα πιο μεγάλα της Ευρώπης. Έχουμε δυνατότητες να πάμε μπροστά. Θέλω να πω στους φιλάθλους μας πως όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να πάμε μπροστά».

Για το εάν έχει ρίσκο το νεαρό της ηλικίας του Ζαρντίμ ο κ. Μαρινάκης είπε: «Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως εδώ και 2 μήνες έχουμε αναλάβει μία δύσκολη αποστολή για να βρούμε τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού. Έχουμε ξοδέψει πολλές ώρες όλοι στον Ολυμπιακό για την καλύτερη δυνατή λύση.

Δεν βιαστήκαμε. Είδαμε πολλούς προπονητές. Ήρθαμε σε επαφές με πολλούς προπονητές και στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας. Η απόφαση που πήραμε μας καλύπτει. Ήταν μία απόφαση που δεν πάρθηκε κάτω από πίεση.

Ήταν μία συνειδητοποιημένη απόφαση απ' όλους μας. Και όταν λέω όλοι μιλάω για μένα, τον κ. Βρέντζο, τον κ. Θεοδωρίδη και τον κ. Κοβάσεβιτς. Μιλάω για όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ο Λεονάρντο έχει όλα όσα πρέπει για να πετύχει και θα έχει την απόλυτη στήριξή μας. Τα κλειδιά του Ολυμπιακού είναι στον Ζαρντίμ».

Ερωτηθείς για τους στόχους του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ζαρντίμ επισήμανε: «Εμάς καταρχήν ο στόχος μας για την Ελλάδα είναι να τα πάμε καλά εδώ και να πάρουμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Για το Τσάμπιονς Λιγκ στόχος είναι να περάσουμε στην πρώτη φάση και να συνεχίσουμε από εκεί και πέρα».

Όσο για το τι ξεχώρισε τον Ζαρντίμ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Όπως είπα και στον πρόλογό μου ο Λεονάρντο είναι νέος, φιλόδοξος, με πολλές γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο και εργατικός. Είχε μία πολύ καλή σεζόν πέρυσι. Με όσους μιλήσαμε μας είπαν τα καλύτερα και από την Πορτογαλία και εκτός αυτής. Από εκεί και πέρα υπήρχε μία χημεία που μας οδήγησε στην απόφαση αυτή».

Σχετικά με το κατά πόσον ο Ολυμπιακός όπως τον είδε ο Ζαρντίμ μέσα από DVD είναι κοντά στην δική του αγωνιστική λογική και φιλοσοφία και το εάν μίλησε με Πορτογάλους για ν' αντλήσει πληροφορίες από την ομάδα ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: «'Εχω δει κάποια ματς του Ολυμπιακού και από την Ελλάδα και από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτήν την στιγμή πριν το πρωτάθλημα, αυτές τις 7 εβδομάδες, θέλω να γνωρίσω πολύ καλά την ομάδα.

Γιατί αυτήν την περίοδο θα πάρουμε τις αποφάσεις για το τι σκεφτόμαστε για την ομάδα και το ποιο θα είναι το μοντέλο της και όσον αφορά στους συμπατριώτες μου έχω έρθει σ' επαφή με τον κ. Σάντος. Τον περιμένω να τελειώσει με το Euro και μετά σίγουρα θα μιλήσουμε για πολλά. Θα έχουμε να πούμε πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το τι θέλει ν' αλλάξει, να κρατήσει και το πως θα είναι ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ, ο Πορτογάλος τόνισε: «Οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα. Θα πρέπει όλα να τ' αναλύσουμε διεξοδικά. Θέλω να έχω μία ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και με σεβασμό προς τους φιλάθλους και που να έχει φιλοδοξία και να κερδίζει».

Για τις προτάσεις που έχει κάνει και για τους πόσους παίκτες θέλει να έχει στο ρόστερ, ο Ζαρντίμ απάντησε: «Άσχετα που είμαι Πορτογάλους εγώ δεν θέλω να βασίζεται η ομάδα σε Πορτογάλους. Εγώ κοιτάζω γενικά για καλούς παίκτες. Ανεξάρτητα από το από που είναι ο παίκτης εγώ θέλω παίκτες ποιοτικούς.

Το πόσο νέοι παίκτες θα έρθουν δεν το γνωρίζω. Προσωπικά για μένα 24 με 25 παίκτες είναι το ιδανικό στο ρόστερ. Θέλω ακόμα και τα παιδιά της Ακαδημίας να έχουν μία ευκαιρία γιατί αποτελούν συνέχεια της δουλειάς που κάνουμε στον Ολυμπιακό».

Σε ερώτηση για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την πίκρα, την πίεση και την στεναχώρια που προκαλούν τ' αρνητικά αποτελέσματα στην ομάδα ο Ζαρντίμ, είπε: «Ξέρω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αγαπούν την ομάδα και πως είναι μαζί του και όταν χάνει και όταν κερδίζει. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψουμε έτσι ώστε να φέρουμε πολλές νίκες οπότε δεν θα έχουμε θέμα. Ίσα ίσα θα έρθουν πιο κοντά μας οι φίλαθλοί μας».

Για τους λόγους επιλογής του κ. Μαρινάκη για τον Ζαρντίμ και το από που θα είναι οι μεταγραφές ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε: «Τα κριτήρια για την πρόσληψη του νέου τεχνικού δεν είναι μόνο η χώρα, είτε είναι η Ισπανία, είτε η Πορτογαλία.

Θεωρώ πως όταν κάνεις ανάλυση υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξετάσεις. Το γεγονός ότι ο Ερνέστο είναι Ισπανός και σήμερα πάμε στον Λεονάρντο που είναι Πορτογάλος λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει η ποιότητα και η γνώση τους.

Το τι άνθρωποι είναι. Ο Λεονάρντο έχει μία καλή βάση για να δουλέψει. Έρχεται σε μία ομάδα που πήγε πολύ καλά και που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έχει την βάση για να μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο Ζαρντίμ λέγοντας: «Το γεγονός ότι ο πήχης είναι ψηλά μας δίνει και εμάς επιπλέον ώθηση. Πάντα στην καριέρα μου έβρισκα προκλήσεις και πάντα προσπαθούσα να τις ξεπεράσω βήμα προς βήμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε με τις νίκες και να δούμε ποιοι είναι οι στόχοι του κλαμπ».

Για τα συν και τα πλην του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Πορτογάλος επισήμανε: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για τον παρελθόν και τον προηγούμενο τεχνικό. Το σημαντικό είναι πως εγώ θα προσπαθήσω να είμαι με τον κ. Βαλβέρδε για να μάθω για την τωρινή κατάσταση της ομάδας και το τι γίνεται».

Ερωτηθείς για το πως διαχειρίζεται στο μυαλό του την διαφορά της Μπράγκα με τον Ολυμπιακό, ο Ζαρντίμ σχολίασε: «'Οσον αφορά στους στόχους είναι διαφορετικοί γιατί και τα κλαμπ από την φύση τους και μόνο είναι διαφορετικά. Στην αρχή στην Μπράγκα αυτό που είχαμε ως στόχο ήταν να φτάσουμε στους 4 πρώτους και παρόλα αυτά φτάσαμε στην 3η θέση.

Ο στόχος στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικός. Είναι να κερδίσουμε στο πρωτάθλημα και μετά οι αγώνες της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες. Είναι δύο τελείως διαφορετικοί σύλλογοι με διαφορετικούς στόχους».

Για το πως αντιμετωπίζει την διαφορετικότητα και την δυσκολία που έχει ο Ολυμπιακός σε σχέση με την Μπράγκα ο Ζαρντίμ τόνισε: «Βλέπω ότι εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να πάμε μπροστά. Για το τεχνικό κομμάτι στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε. Να είμαστε πιο φιλόδοξοι και να θέτουμε όσο πιο ψηλά γίνεται τον πήχη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα