«Στα δύσκολα φαίνονται οι Έλληνες»

«Στα δύσκολα φαίνονται οι Έλληνες»

Gazzetta team
«Στα δύσκολα φαίνονται οι Έλληνες»

bet365

Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, ο Φερνάντο Σάντος επισήμανε πως ο στόχος στο παιχνίδι της Τρίτης με την Τσεχία είναι μόνο η νίκη και επισήμανε πως οι Έλληνες φαίνονται στα δύσκολα.

Η ισοπαλία με την Πολωνία, με την ομάδα να αξίζει τη νίκη, την οποία της στέρησε η διαιτησία, ανήκει στο παρελθόν και πλέον όλοι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοιτάζουν το αυριανό παιχνίδι με την Τσεχία (19:00) για την δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος είναι κρίσιμο όχι για την κατάληψη της δεύτερης θέσης, αλλά ακόμα και της πρώτης, η οποία όπως ανέφερε ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει κριθεί.

Η νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Τσεχίας με σκορ 1-0 πληρώνει 6.00 στην bet-at-home

Ο Πορτογάλος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, ανέφερε πως παρά τα προβλήματα ο στόχος στο αυριανό ματς είναι μόνο η νίκη, ενώ επισήμανε πως όταν οι Έλληνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όσον αφορά την ενδεκάδα, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς το ματς με την Τσεχία είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και ο Σάντος ετοιμάζει εκπλήξεις στον αντίπαλο προπονητή.

Αρχικά ο Φερνάντο Σάντος μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ανέφερε: «Οι Έλληνες έχουν το χαρακτηριστικό αυτό. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το αυριανό παιχνίδι ξέρουμε πολύ καλά ότι θα είναι δύσκολο απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο. Πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να πάρουμε τη νίκη και όχι όταν δούμε τα δύσκολα». Στην συνέχεια μίλησε για...

Για την Τσεχία: «Το ότι η Τσεχία έχασε από την Ρωσία δεν μου αλλάζει την άποψη, είναι μια πολύ καλή ομάδα και αν δείτε το ματς με την Ρωσία στα πρώτα 20 λεπτά είχε τον πρώτο λόγο. Πρέπει να εξουδετερώσουμε τα ατού της για να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα».

Για την αρχική ενδεκάδα: «Η αλήθεια είναι πως έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, αλλά θα περιμένω την τελευταία προπόνηση για να δω πως θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες και θα αποφασίσω στην συνέχεια».

Για το αν έχουμε ελπίδες πρόκρισης ακόμα και με ισοπαλία: «Αυτό ισχύει πάντα, είναι τρία αποτελέσματα εμείς θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη, αν δεν έρθει θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε. Το χειρότερο αποτέλεσμα (σ.σ. ήττα) θα πρέπει να αποφεύγεται. Το σημείο εκκίνησης μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την Εθνική αυτό το μήνυμα ήθελα να περάσω στους ποδοσφαιριστές».

Για το αν η Ρωσία έχει καπαρώσει την πρώτη θέση και αν μπορεί η πρόκριση να κριθεί και στους 3 βαθμούς: «Νομίζω πως αυτή τη στιγμή σίγουρα η Ρωσία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα γιατί νίκησε την Τσεχία, ωστόσο αν παραδεχτούμε ότι η Ρωσία έχει καπαρωμένη μια θέση, είναι σαν να παραδεχόμαστε πως δεν θα κυλίσει καλά αυτό το παιχνίδι αύριο.

Δεν πρέπει να σκεφτούμε σενάρια για τη δεύτερη θέση και όχι την πρώτη η οποία δεν έχει χαθεί. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε αύριο και όχι να μπούμε σε σενάρια και αυτό είπα στους παίκτες. Αύριο είναι 3 βαθμοί στο γήπεδο που πρέπει να πάρουμε και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για το πως είναι ο Φωτάκης και αν δεν παίξει ποια λύση θα επιλέξει: «Θα πρέπει να δούμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Φωτάκης. Θα δοκιμάσει στην τελευταία προπόνηση να μπει κανονικά. Ωστόσο ακόμα και αν δεν είναι έτοιμος, είμαι σίγουρος πως η ομάδα έχει πολλές επιλογές για να φτιάξω μια καλή ενδεκάδα και να δώσει τις απαντήσεις που περιμένουμε όλοι μας».

Για το αν περιμένει να παίξει ο Μπάρος: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα παίξει ο Μπάρος και δεν ξέρουμε καν με τι ενδεκάδα θα παίξει η Τσεχία. Εμείς έχουμε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση της Τσεχίας και είμαστε πολύ καλά διαβασμένοι για το τι πρέπει να κάνουμε. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως θα εξουδετερώσουμε τα ατού της Τσεχίας».

Για το κλίμα και πως θα κοιτάξει να το φτιάξει ακόμα περισσότερο: «Τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους παίκτες που έχουν δημιουργήσει μια οικογένεια. Ο προπονητής δίνει μια μικρή ώθηση ώστε να πάει στη σωστή την κατεύθυνση το καλό κλίμα. Οι ίδιοι οι παίκτες είναι αυτοί που κατάφεραν να κάνουν ένα καλό δεύτερο ημίχρονο και πιστεύω πως αυτοί θα κάνουν ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτό το καλό κλίμα».

Για την άμυνα της ομάδας: «Αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι οι επιθετικές αρετές που έδειξε αυτή η ομάδα και να βγάζει καλές επιθέσεις με ή χωρίς την μπάλα. Αυτό δεν το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο με την Πολωνία. Όταν οι παίκτες το κατάλαβαν ότι μπορούν να παίξουν επιθετικά το έκαναν και πιστεύω θα το κάνουν και αύριο στον αγωνιστικό χώρο».

 

Τελευταία Νέα