Βολεύτηκαν με ματσάρα! (vid)

Gazzetta team
Βολεύτηκαν με ματσάρα! (vid)

bet365

Ντέρμπι περιμέναμε, ντέρμπι είδαμε! Η Ιταλία προηγήθηκε, η Ισπανία ισοφάρισε άμεσα και το τελικό 1-1 δεν... σκοτώνει καμία εκ των δύο που είναι φαβορί για πρόκριση!

Μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο...
Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε παρέταξε την Ισπανία... χωρίς επιθετικό, έχοντας Κασίγιας στο τέρμα, Ράμος-Πικέ στόπερ, δεξί μπακ Αρμπελόα, αριστερό Αλμπα, κεντρικά χαφ Μπουσκέτς, Αλόνσο, Τσάβι και πιο μπροστά χωρίς να υπάρχει καθαρός φορ οι Ινιέστα, Σίλβα και Φάμπρεγας.

Για την Ιταλία, από την άλλη πλευρά, ο Τσέζαρε Πραντέλι επέλεξε να πάει στο 3-5-2, ένα σύστημα το οποίο έπαιζαν αρκετές ομάδες στην Serie A, όπως οι Γιουβέντους, Νάπολι και Ουντινέζε. Για την Σκουάντρα Ατζούρα, Μπουφόν στο Νο1, στην άμυνα τρία στόπερ, ο (μέσος) Ντε Ρόσι, ο Κιελίνι και ο Μπονούτσι και στα πλάγια, σαν μπακ χαφ, δεξιά ο Μάτζιο και αριστερά ο Τζακερίνι. Στο κέντρο τριπλέτα με Μότα, Μαρκίζιο, Πίρλο και στην επίθεση Κασάνο και Μπαλοτέλι.

Το ματς άρχισε ουσιαστικά όπως το περιμέναμε. Με την πιο ποιοτική ομάδα, δηλαδή την Ισπανία, να παίρνει την κατοχή της μπάλας και με τις συνεχείς πάσες να επιχειρεί να επιβάλει τον ρυθμό της. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα του κόσμου αυτό μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσα αλλά με την Ιταλία δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κι αυτό, επειδή η Σκουάντρα Ατζούρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσέξει περισσότερα τα μετόπισθεν της.

Μετά το 15λεπτο, πάντως, οι Ιταλοί βγήκαν πιο μπροστά και με συνεχή πίεση από πολύ ψηλά έκανε πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο της το να διατηρήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε με το ματς να είναι μοιρασμένο. Ο Πίρλο, για την Ιταλία, έδινε τον ρυθμό και άπλωνε το παιχνίδι με τις μπαλιές ακριβείας του ενώ για την Ισπανία έκανε το ίδιο ο Ινιέστα, που ήταν και ο πιο κινητικός της παίκτης.

Μέχρι το 40', με το ματς μοιρασμένο, πιο καλή φάση ήταν ο συνδυασμός Κασάνο-Μαρκίζιο και το σουτ του δεύτερου στην κίνηση που μπλόκαρε ο Κασίγιας, για να έρθουν στο τέλος του ημιχρόνου άλλες δύο ευκαιρίες. Μία καλή για την Ισπανία με το πλασέ του Ινιέστα εντός περιοχής που έφυγε ψηλά και μία ακόμη καλύτερη για τους Ατζούρι με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μότα από κοντά που απέκρουσε ο Κασίγιας!

Ματσάρα στο β'!
Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό αλλά όχι πολλές φάσεις ή αυτοματισμούς. Το δεύτερο, όμως, τα είχε όλα και φάνηκε από το ξεκίνημα του τι θα ακολουθούσε! Η Ισπανία μπήκε δυνατά και από το 46' ως το 52' είχε απειλήσει δύο φορές με τον Μπουφόν να αντιδρά σωστά στο σουτ του Φάμπρεγκας αλλά -κυρίως- και στο κοντινό σουτ του Ινιέστα, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα!

Αμέσως μετά, στο 54', η Ιταλία έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά ο Μπαλοτέλι απέδειξε το πόσο απρόβλεπτος και συνήθως... καταστροφικός είναι για την ομάδα του! Κέρδισε την μπάλα στα πλάγια, είχε... στρέμματα μπροστά του για να πάει προς τον Κασίγιας και να τελειώσει τη φάση αλλά κόλλησε το μυαλό του, κόλλησε και το σώμα του και χάθηκε απίστευτη ευκαιρία...

Ο Πραντέλι ήξερε ότι τέτοια λάθη σε τέτοια ματς με τέτοιο αντίπαλο δεν συγχωρούνται και αμέσως τον έβγαλε για να περάσει τον Ντι Νατάλε και να δικαωθεί. Στο 61' ο απίστευτος Πίρλο έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του και έβγαλε με υπέροχη ασίστ τετ α τετ τον νεοεισελθόντα και αυτός πλάσαρε ιδανικά τον Κασίγιας για το 1-0!

Αμέσως μετά, στο 64', ήταν η σειρά του Σίλβα να δείξει την κλάση του βγάζοντας απέναντι από τον Μπουφόν τον Φάμπρεγκας και αυτός έκανε το 1-1, δίνοντας την ψυχολογία στην Ισπανία! Οι Ντελ Μπόσκε και Πραντέλι έκαναν τις αλλαγές τους, οι Νάβας και Τόρες έδωσαν ταχύτητα και... κλασικό επιθετικό στους «φούριας ρόχας», ο Τζιοβίνκο έδωσε φρέσκα πόδια και τεχνική στους Ιταλούς και το ματς έγινε απρόβλεπτο.

Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ο Ντι Νατάλε έχασε μεγάλη ευκαιρία από μπαλιά του Τζιοβίνκο να δώσει τη νίκη στην Σκουάντρα Ατζούρα αλλά αντικειμενικά τις περισσότερες ευκαιρίες στο τέλος για το τρίποντο τις είχε η Ισπανία και συγκεκριμένα ο Τόρες. Το θετικό είναι ότι με την είσοδο του έδωσε οντότητα στην επίθεση της ομάδας του. Το αρνητικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν...

Τελικό αποτέλεσμα 1-1, λοιπόν, με τις δύο ομάδες να μένουν ικανοποιημένες καθώς έχουν -θεωρητικά- πιο εύκολα παιχνίδια στις επόμενες δύο αγωνιστικές για να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και να είναι αυτές που θα προκριθούν στους «8».

Man of the match: Ινιέστα και Πίρλο έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι και ξεχώριζαν στο γήπεδο. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει όπιιον εκ των δύο θέλει για τον τίτλο του MVP.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαλοτέλι... Από το πρώτο ημίχρονο φαινόταν αγχωμένος και δεν έκανε κάτι ουσιαστικό στην επίθεση της Ιταλίας. Ηρθε και η χαμένη ευκαιρία του 54' για να τον τελειώσει...

Στο ύψος του: Κόντρα στην Ισπανία που μπορεί να κάνει φάση ανά πάσα στιγμή, η άμυνα της Ιταλίας τα πήγε πολύ καλά, με εξαίρεση το τελευταίο 10λεπτο όταν ήρθε η κούραση. Κι αν για τους Κιελίνι-Μπονούτσι το περιμέναμε, ήταν εντυπωσιακό το πόσο σωστά κινήθηκε σε όλο το ματς σε ρόλο τελευταίου ο... μέσος Ντε Ρόσι!

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπαλοτέλι στο 54'. Εχει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά κολλάει με απίστευτο τρόπο. Λες και τον υπνώτισε κάποιος!

Το στραγάλι: Καλή ήταν η διαιτησία. Αφηνε το ματς να εξελιχθεί και δεν υπήρξε κάποια απόφαση που να επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ισοπαλία προφανώς αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες καθώς σε μια πρεμιέρα όταν έχεις να δώσεις ντέρμπι, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να μη χάσεις. Ευκαιρίες για τη νίκη είχαν αμφότερες, δεν τα κατάφεραν και συνεχίζουν.

Οι συνθέσεις

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Αλμπα, Αλόνσο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Σίλβα (65' Νάβας), Ινιέστα, Φάμπρεγας (74' Τόρες).

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μάτζιο, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Τζακερίνι, Τιάγκο Μότα (90' Νοτσερίνο), Μαρκίζιο, Πίρλο, Κασάνο (65' Τζιοβίνκο), Μπαλοτέλι (56' Ντι Νατάλε).

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Για να παρακολουθήσετε Live της εξέλιξης της μεγάλης αναμέτρησης πατήστε ΕΔΩ.

 

Τελευταία Νέα