Οι επιστολές του Φεϊζάλ

Οι επιστολές του Φεϊζάλ

Gazzetta team
Οι επιστολές του Φεϊζάλ

bet365

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι επιστολές του Πρίγκιπα Φεϊζάλ προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η επιστολή του Πρίγκιπα Φεϊζάλ προς τον Τζίγκερ:

«Ριάντ, 5/5/2012

Θέμα: Αγορά ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Προς: Κύριο Γ.Βαρδινογιάννη

Μετά την ξαφνική αλλαγή των διαδικασιών, οι οποίες είχαν αμοιβαία συμφωνηθεί από τους δικηγόρους των δύο πλευρών, ερχόμαστε για μία ακόμα φορά να επιδείξουμε το δεδομένο ενδιαφέρον μας για αυτή την συναλλαγή.

Δεχόμαστε την τελική σας πρόταση και η επίσκεψη μου στην Αθήνα (Δευτέρα, 7/5/2012) έχει ως προτεραιότητα την κατάθεση της αίτησης μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) προκειμένου να αποκτήσουμε την απαραίτητη έγκριση για την απόκτηση των μετοχών.

Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχετε ζητήσει, θα κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, σ’ ένα κοινό λογαριασμό υπό το όνομα μου και του κ. Βλάση Τσάκα, έτσι ώστε να αποκτήσουμε τις μετοχές με αυτό το τίμημα.

Ο μόνος αδιαπραγματεύτος όρος μας είναι το ποσό αυτό να πάει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο ως Α.Μ.Κ.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως μου θα ήταν ευχαρίστηση μου να σας συναντήσω.

Τέλος, σας ζητώ να φροντίσετε ώστε να παραβρεθώ στην Γ.Σ. της 8/5/2012

Ειλικρινώς,

H.R.H. Πρίγκιπας Φεϊζάλ Μπιν Αμπουντλαζίζ Μπιν Νασίρ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ»

Αναλυτικά η επιστολή του Πρίγκιπα Φεϊζάλ προς την Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Προς την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Αγαπητοί Μέτοχοι,

Παρά την ισχυρή επιθυμία μας να είμαστε παρόντες στην σημερινή Γ.Σ. αυτό δεν ήταν δυνατό. Θεωρούμε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ιδιαιτέρως προσβλητική και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που γίνεται αυτό. Η καλή μας διάθεση μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι μόνο θέμα πρωτοκόλλου.

Βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα και μόνος σκοπός της επισκέψεως μου είναι η απόκτησή της πλειοψηφίας των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αν και οι συζητήσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν στις 02/05/2012 και περιμέναμε την σχετική προκαταρτική συμφωνία να υπογραφεί από την πλευρά Βαρδινογιάννη (έχουμε ήδη αποστείλει από τις 03/05/2012 την Τραπεζική Επιστολή όπως προβλέπεται σε αυτήν), η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη ξαφνικά ακύρωσε τις υπογραφές ζητώντας πρώτα να κατατεθεί η αίτηση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έτσι ώστε να πάρουμε την έγκριση για τη μεταβίβαση των μετοχών και μετά την κατάθεση των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά στην Τράπεζα Πειραιώς να μπορέσουμε να γίνουμε οι ιδιοκτήτες της πλειοψηφίας των μετοχών.

Όλα αυτά, φυσικά, προβλέπονταν στην σχετική προκαταρτική συμφωνία και η έκπληξη μας αυτό αφορά. Την ίδια ώρα σε ένα Σωματείο για την σωτηρία του Παναθηναϊκού ιδρύεται , το οποίο καλωσορίζουμε ως μία κίνηση καλή θέλησης και πιθανότατα με μία ρομαντική διάθεση, αλλά όταν μιλάμε για την σημερινή σκληρή πραγματικότητα, οι αριθμοί απουσιάζουν. Από την σήμερα, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι τέτοιες ο,τιδήποτε λιγότερο της πρότασής μας να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Για εμάς, η πρόταση μας είναι σε πλήρη ισχύ και η παρουσία μου στην Αθήνα το επιβεβαιώνει. Η επιστολή μας το δηλώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε 15.000.000 ευρώ μόλις δοθεί η έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αυξήσουμε το μετοχικό κεφάλαιο που υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Από αυτό το ποσό τα 9.100.000 ευρώ θα καλύψουν το 54,7% σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης και τα υπόλοιπα 5.900.000 είναι για τυχόν αδιάθετων μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό το ποσό θα είναι άμεσα διαθέσιμο υπό την μορφή ρευστότητας για αυτή ή οποιαδήποτε άλλη μελλοντική αύξηση.

Γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, τα 15.000.000 ευρώ διασφαλίζουν την αδειοδότηση για την συμμετοχή στην Ευρώπη και στην συνέχεια μία περαιτέρω αύξηση 45.000.000 ευρώ θα λάβει χώρα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του συλλόγου μέχρι τις 30/6/2012 και για το σχεδιασμό της νέας σαιζόν με μεταγραφές παικτών με ένα ποσό κοντά στα 35.000.000 ευρώ.

Είμαστε προετοιμασμένοι σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη και όλους τους μετόχους να προάγουμε την γρήγορη κατασκευή του νέου γηπέδου με μόνο σκοπό να είναι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

Θεωρούμε ότι το νέο γήπεδο είναι στρατηγικής σημασίας και θέλουμε οι εργασίες κατασκευής του να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Επειδή το τελευταίο business plan δεν προβλέπει την κατασκευή ενός, κυρίως, κτιρίου στο Βοτανικό, έχουμε ήδη αρχίσει συζητήσεις για να διασφαλίσουμε ένα επιβλητικό κτίριο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να δώσουμε στον Παναθηναϊκό και τα τμήματά του τα δικά τους γραφεία και τα οποία θα φιλοξενήσουν, επίσης, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Αυτή η επιλογή έχει ως μοναδικό γνώμονα μας την ιστορική συνέχεια μας ως ΠΑΕ.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους, όλους μετόχους, όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να αγκαλιάσουν την κίνησή αυτή έτσι ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δώσουμε στον Παναθηναϊκό αυτό που του αξίζει. Να είναι ο απόλυτος παίκτης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα