Καρνέζης: «Η Εθνική πάνω από όλα»

Καρνέζης: «Η Εθνική πάνω από όλα»

Gazzetta team
Καρνέζης: «Η Εθνική πάνω από όλα»

bet365

Παρότι δεν έκρυψε την πικρία του για την μη κλήση του, ο Ορέστης Καρνέζης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τονίζοντας πως αυτή η ομάδα είναι πάνω από όλα.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε για την μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που αρχίζει αύριο και στην οποία η Εθνική ομάδα θα είναι παρούσα: «Η εθνική ομάδα είναι υπόθεση όλων μας, είναι ευχάριστο να την παρακολουθείς από την τηλεόραση, αν και καλύτερο θα ήταν να είσαι στο Euro.

Υπάρχει μία μικρή στεναχώρια και απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν κλήθηκα αλλά παρ’ όλα αυτά είναι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και είναι μεγάλη τιμή που κλήθηκα και αγωνίστηκα με την εθνική (Βέλγιο). Η εθνική ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και νιώθω τυχερός που είμαι μέλος της».


Για το ποιο είναι το φαβορί στον όμιλο: «Στον όμιλο της εθνικής δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και ισάξιες. Το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας με την Πολωνία θα είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα πορεία στη διοργάνωση και ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι θετικό».


Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η Εθνική: «Το γεγονός ότι η εθνική ομάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα δεν βρισκόμαστε στο Euro για τουρισμό, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και εμμονή για την πρόκριση. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σε τέτοια τουρνουά το πρώτο παιχνίδι είναι το κλειδί για τη συνολική πορεία».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Όλοι όσοι στελεχώνουν την εθνική ομάδα είναι φανταστικά παιδιά, τους γνώρισα από την παρουσία μου στην εθνική, όχι μόνο όσους ξέρω από τον Παναθηναϊκό και τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία».

Για το ποιος είναι το φαβορί για την κούπα: «Η Ισπανία είναι σίγουρα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Αγγίζει το τέλειο αποδίδοντας ποδόσφαιρο κατοχής δύναμης αλλά και φαντασίας».

Για το αν θα επηρεαστούν οι παίκτες από τις υποχρεώσεις τους με τις ομάδες: «Οι επιβαρημένοι από τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους ποδοσφαιριστές επηρεάζουν την ποιότητα της διοργάνωσης. Οι κουρασμένοι παίκτες, δεν θα βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και αυτό θα επηρεάσει το θέαμα. Οι ομάδες θα προσπαθούν να κλειδώσουν το θετικό αποτέλεσμα παρά να προσφέρουν θέαμα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Η φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολη, παράξενη και πρωτόγνωρη. Είναι αλλιώς να γνωρίζεις από την αρχή ότι θα υπάρχουν προβλήματα –λογικό λόγω της οικονομικής συγκυρίας- παρά να βγαίνει κάθε εβδομάδά και κάτι άλλο».

Για την προσωπική του πορεία φέτος: «Αγωνιστικά η σεζόν για μένα δεν ξεκίνησε καλά, αλλά πιστεύοντας στον εαυτό σου και έχοντας επιμονή και υπομονή θα δικαιωθείς. Γενικότερα ένας παίκτης μπορεί να κριθεί αξιόπιστα μονάχα όταν αγωνίζεται».

 

Τελευταία Νέα