«Πολυβόλο» η Ολλανδία!

«Πολυβόλο» η Ολλανδία!

bet365

Με τους Φαν Πέρσι και Άφελαϊ να κάνουν εκπληκτικό παιχνίδι η Ολλανδία διέλυσε 6-0 την Βόρεια Ιρλανδία και ήταν για ακόμη μία φορά... πολυβόλο.

Ο Μπούμα δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και ο Φλααρ πήρε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, με τον Βίλεμς να παίζει και πάλι αριστερά, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Χούντελαρ, με τους Ρόμπεν και Άφελαϊ να ξεκινούν και τον Φαν Πέρσι να παίζει την κορυφή της επίθεσης. Ο αντίπαλος ήταν αδύναμος, με τον Φαν Μάρβαϊκ να θέλει να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του και φυσικά τα κατάφερε. Το τελικό 6-0 επί της Βορείου Ιρλανδίας τα λέει όλα από μόνο του.

Οι Ολλανδοί ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο λεπτό, με τον Σνάιντερ να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία. Το γκολ δεν άργησε να έρθει με τον μέσο της Ίντερ να βγάζει την σέντρα και τον Φαν Πέρσι να κάνει το 1-0 με κεφαλιά από δύσκολη γωνία στο 11'. Το 2-0 έγινε στο 15' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ, με τους γηπεδούχους να μην ρίχνουν ρυθμό. Στο 29' οι Ολλανδοί κέδρισαν πέναλτι, με τον Φαν Πέρσι να κάνει το 3-0, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 4-0. Στο 37' ο Ρόμπεν έκανε την κούρσα, άφησε στον Φαν Πέρσι, εκείνος έδωσε την ασίστ στον Άφελαϊ και ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε και πάλι τον Καμπ.

Ο Φαν Πέρσι θα μπορούσε λίγο μετά να κάνει και το 5-0 χωρίς, όμως, επιτυχία. Στην επανάληψη ο Φαν Μάρβαϊκ έκανε τις αλλαγές του, με τον Άφελαϊ να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 5-0 στο 51' και πάλι μετά από ασίστ του Φαν Πέρσι, με τους δυο τους να συνδυάζονται άψογα. Ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, όμως Χούντελαρ και Φαν Ντερ Φάαρτ ήταν ορεξάτοι. Σνάιντερ και Άφελαϊ είχαν και άλλες ευκαιρίες, με τον Κάρολ να σώζει σε αρκετές περιπτώσεις τους Βορειοϊρλανδούς. Φλάαρ και Φαν Ντερ Φάαρτ έχασαν ευκαιρίες, με τον δεύτερο να έχει δοκάρι και τον πρώτο να σκοράρει στο 78' μετά από κόρνερ του Άφελαϊ για το πρώτο γκολ με την Ολλανδία! Το 6-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Ολλανδούς να φτάνουν στην μεγαλύτερη νίκη τους σε φιλικό εδώ και 18 χρόνια (7-1 την Ουγγαρία τον Ιούνιο του 1994)!

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς (78' Σχάαρς), Φαν Μπόμελ (57' Φαν Ντερ Φάαρτ), Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (70' Κάουτ), Άφελαϊ, Ρόμπεν (82' Νάρσινχ), Φαν Πέρσι (57' Χούντελαρ).

 

Τελευταία Νέα