«Άξιζε μία θέση ο Χιώτης»

«Άξιζε μία θέση ο Χιώτης»

Gazzetta team
«Άξιζε μία θέση ο Χιώτης»

bet365

Για την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας μίλησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Διονύσης Χιώτης άξιζε μία θέση.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ μίλησε για την Εθνική του 2004, τα γούρια που είχε, την ομάδα που θεωρεί φαβορί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζει σε έξι ημέρες καθώς επίσης και το βιβλίο του με τίτλο: «Ο αγώνας της ζωής μου».

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης:

Για τις εικόνες που έχει από την Εθνική ομάδα: «Σίγουρα μου λείπουν κάποια πράγματα, συγκεκριμένες εικόνες θα έλεγα. Από την προετοιμασία, απ' όσα περάσαμε. Καλοί αγώνες και οι νίκες αλλά οι προσωπικές στιγμές έχουν μεγαλύτερη αξία. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό».

Για το αν είχε γούρια: «Και οι ομάδες και οι παίκτες έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούν, κάποιες συνήθειες που δεν αλλάζουν. Εγώ ας πούμε την ημέρα του αγώνα έκανα πάντα τα ίδια πράγματα και την ίδια ώρα. Επίσης όταν έκανα προθέρμανση πατούσα πάνω στο πλάτος της γραμμής της μεγάλης περιοχής. Είναι κάποια πράγματα που από μόνα τους σου δίνουν αυτοπεποίθηση».

Για την σημερινή Εθνική του Σάντος: «Είναι μία ομάδα πολύ μαχητική, με κύριο όπλο της την άμυνα, το πρέσινγκ και τις αντεπιθέσεις. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις σε σχέση με ό,τι έχουμε δει. Με προβλημάτισαν πάντως τα μεγάλα κενά στις γραμμές, ιδίως με την Αρμενία. Είναι ομάδα που πολύ δύσκολα χάνει, κανείς δεν θα την νικήσει εύκολα».

Για τον όμιλο: «Είναι ένας όμιλος όπου οι ομάδες έχουν ίσες πιθανότητες, ακόμα και η Πολωνία που θα έχει το αβαντάζ της έδρας. Δεν θα είναι εύκολο το έργο της, αφού θα έχει την πίεση τόσο του Τύπου, όσο και του κόσμου. Πηγαίνουμε στα ίσια για να προκριθούμε. Για μένα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που υπήρξε συνέχεια μετά το 2004, που μπορούμε και προκρινόμαστε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή εξάλλου είναι η «υποχρέωση» της. Όλοι θέλουμε να προκριθεί αλλά πιο πολύ μετράει για μένα η εικόνα που θα έχει, να βγάλει θετική ενέργεια».

Για το αν θα απελευθερωθούν οι παίκτες με ενδεχόμενη πρόκριση: «Οι παίκτες είναι από τώρα απελευθερωμένοι, δεν θα έχουν κανένα άγχος. Τις λύσεις θα τις βρουν μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι. Κι εμείς δεν είχαμε άγχος τότε, παίζαμε με πολύ καλύτερους αντιπάλους από μας. Την μοναδική φορά που σκεφτήκαμε ότι πάμε για να προκριθούμε, στο ματς με την Ρωσία, χάσαμε, αγχωθήκαμε και την πατήσαμε».

Αναφορικά με το φαβορί τις διοργάνωσης: «Πιστεύω πως είναι η Ισπανία. Είναι η καλύτερη ομάδα με παίκτες από τους δύο κορυφαίους συλλόγους του κόσμου, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Έπειτα νομίζω ότι ακολουθεί η Γερμανία».

Για την θέση του τερματοφύλακα: «Πριν από τρεις μήνες είχε παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα, γιατί κανένας τερματοφύλακας δεν έδειχνε απόλυτα έτοιμος. Ο καθένας είχε διαφορετικά προβλήματα, ο Σηφάκης τραυματισμό, ο Τζόρβας δεν έπαιζε, ο Χαλκιάς έπαιξε μετά το δεύτερο μισό, ο Καρνέζης αγωνίστηκε στον δεύτερο γύρο. Νομίζω ότι άξιζε και ο Χιώτης μία ευκαιρία, να έχει μία θέση. Όμως αυτό είναι μία απόφαση που ανήκει στον Σάντος».

Για το βιβλίο που γράφει: «Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον άνθρωπο Νικοπολίδη. Όλοι με ξέρουν από τα ρεπορτάζ και μέσα από τα γήπεδα, όμως δεν γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισα και πως τις ξεπέρασα. Μιλάω για τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου, όπως η μετακίνηση από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό αλλά και άλλα πράγματα που θέλει ο κόσμος να μάθει».

 

Τελευταία Νέα