Νέο σοκ με στημένα στην Ιταλία!

Gazzetta team
Νέο σοκ με στημένα στην Ιταλία!

bet365

Συνελήφθησαν ο αρχηγός της Λάτσιο Στέφανο Μάουρι και ο Μιλανέτο της Πάντοβα, με ακόμα 17 να βρίσκονται στο στόχαστρο για ανάμειξη σε στημένα ματς! Στους ύποπτους και ο τεχνικός της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε!

Τα... σκάνδαλα επιστρέφουν για το ιταλικό ποδόσφαιρο! Η Εισαγγελία της Κρεμόνα, με αφορμή τα μεγάλο ποσά που είδε να στοιχηματίζονται σε συγκεκριμένα ματς άνοιξε τον φάκελο για τους ύποπτους αγώνες και η αστυνομία έπιασε... δουλειά. Ουσιαστικά, πρόκειται για... νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο Calcioscommesse, το οποίο αποκαλύφθηκε στην Κρεμόνα πριν από περίπου ένα χρόνο. Οι αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι και τον 36χρονο Μιλανέτο, ο οποίος έπαιζε στη Τζένοα και τη Φιορεντίνα και πλέον βρίσκεται στην Πάντοβα! Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με χρηματισμό από διακρατική οργάνωση, η έδρα της οποίας πιστεύουν ότι είναι στη Σιγκαπούρη, για χειραγώγηση αποτελεσμάτων, ανάλογα με τις προσταγές των «κεφαλιών».

Τα παιχνίδια που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι το περσινό της Λάτσιο με την Τζένοα, με τους λατσιάλι να κερδίζουν 4-2, το Λέτσε Λάτσιο, που είχε λήξει 2-4 υπέρ της ομάδας της Ρώμης και το Νοβάρα-Σιένα 2-2. Η Αστυνομία ανακοίνωσε: «Με το πρώτο φως της μέρας, άτομα από την Αστυνομία της Κρεμόνα, της Μπρέσια, της Αλεχάντρια, της Μπολόνα και του SCO επέβαλαν σε 19 άτομα περιοριστικά μέτρα και έκαναν πολλές έρευνες στην Ιταλία και το εξωτερικό για άτομα που υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε διακρατική οργάνωση, η οποία έχει στόχο να καθορίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες (στημένα ματς), λειτουργώντας στην Ιταλία και σε αρκετές ξένες χώρες».

Από τους 19, οι οποίοι δεν βρίσκονται μόνο στην Ιταλία (5 Ούγγροι), οι 17 βρίσκονται ήδη στη φυλακή ή υπό κατοίκον περιορισμό. Οι 10, παίζουν ή είχαν παίξει στο παρελθόν στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ιταλίας.

Παράλληλα, από τον ανακριτή αναμένεται να περάσουν ο Κριστιάν Μπερτάνι της Σαμπντόρια, ο Πάολο Ατσέρμπις της Βιτσέντσα, ο Μάρκο Τουράτι της Μόντενα, ο Αλεσάντρο Πελιτσόρι, που έπαιζε στην Τορίνο, ο Ματέο Γκρίτι που είναι τερματοφύλακας στην Πετρολούλ Πλοϊέστι, ο Ιβάν Τίστσι, που πλέον είναι αθλητικός διεθυντής και άλλοι!

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνα στο σπίτι του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος πλέον είναι προπονητής της Γιουβέντους αλλά τότε ήταν στη Σιένα, ενώ υπάρχουν υποψίες και για τους Τζουζέπε Σκούλι, Κάχα Καλάτζε και Ντομένικο Κρισίτο, όπως και για τον Ερνάν Κρέσπο. Ειδικότερα για τους Σκούλι, Καλάτζε και Κρέσπο, η Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι υπάρχουν «δυνατά» στοιχεία! Όσον αφορά τον Κρισίτο, ο οποίος βρίσκεται στην προεπιλογή της Εθνικής Ιταλίας οι αρχές έκαναν... ντου στο δωμάτιό του στις εγκαταστάσεις έξω από τη Φλορεντία, που έχουν καταλύσει οι Ατζούρι!

Ο διευθυντής της SCO κάνει ξεκάθαρο λόγ για ύπαρξη διακρατικής οργάνωσης, στην οποία υπάρχουν άτομα από τη Σιγκαπούρη, αλλά και τα Βαλκάνια και και την Ουγγαρία. Αξιωματούχος από την Κρεμόνα, επιβεβαίωσε ότι ο Κόντε βρίσκεται στους ύποπτους, την ώρα που η έρευνα σε σπίτια ποδοσφαιριστών, τεχνικών και μάνατζερ συνεχίζονται! Σε σπίτι που άνοιξαν στη Βερόνα, βρήκαν 26 υπολογιστές, ipad και φορητές συσκευές αποθήκευσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Από την πλευρά του, ο Μάουρι δήλωσε ότι παραμένει ήρεμος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα