Δέκα στα δέκα! (vids)

Δέκα στα δέκα! (vids)

bet365

Κάποιοι είναι πασέρ, κάποιοι είναι γεννημένοι σκόρερ, όμως ελάχιστοι τα κάνουν και τα δύο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τους 16 που είχαν περισσότερα από 10 γκολ και περισσότερες από 10 ασίστ.

Υπάρχουν αυτοί που σκοράρουν κατά βούληση, εκείνοι που φτιάχνουν το ένα γκολ μετά το άλλο, όμως υπάρχουν και εκείνοι που μπορούν να κάνουν και τα δύο εξίσου καλά. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους ελάχιστους στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που τα κατάφεραν, έκαναν τη διαφορά για τις ομάδες τους και απέδειξαν την κλάση τους. Δεκατρία πρωταθλήματα μπήκαν στο... μικροσκόπιο (όχι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις), 16 παίκτες κατάφεραν να μπουν στη λίστα και οι μοναδικές χώρες που δεν είχαν ούτε έναν ήταν η Ελλάδα και η Ουκρανία...

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Τι να πει κανείς για τη σεζόν του Αργεντίνου; Έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τελείωσε την Πριμέρα Ντιβιοσιόν με 50 γκολ και 16 ασίστ, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από 13... ομάδες στην Ισπανία! Μπορεί οι Καταλανοί να μην κατέκτησαν τελικά το πρωτάθλημα, όμως οι επιδόσεις του Λίο δύσκολα θα ξεχαστούν... Απλά ο κορυφαίος της Ευρώπης.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Ο Πορτογάλος κατάφερε να ρίξει την Μπαρτσελόνα από την κορυφή, η «βασίλισσα» κατέκτησε την Πριμέρα Ντιβισιόν και ο ίδιος τελείωσε τη σεζόν με 46 γκολ και 12 ασίστ. Πανέμορφα γκολ, εξαιρετικές εμφανίσεις και μαζί με τον Μουρίνιο κατάφεραν να κάνουν αυτό για το οποίο ο Πέρεθ τους έφερε στην Μαδρίτη. Το μοναδικό αντίπαλο δέος του Μέσι έφτασε τα 100 με την Ρεάλ στο πρωτάθλημα και συνεχίζει.

Εντέν Αζάρ (Λιλ)
Ο Βέλγος πήρε την σωστή απόφαση και έμεινε στην Λιλ για ακόμη έναν χρόνο, παρά το ενδιαφέρον πολλών ομάδων το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αζάρ έπαιξε στο Champions League, ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης των «λιλουά» και οι εμφανίσεις του ήταν πολύ βελτιωμένες σε σχέση με τη σεζόν 2010-11. Ο 21χρονος άσος δυνάμωσε, ωρίμασε, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Λιγκ για 2η σερί σεζόν και προσπάθησε να πάρει την Λιλ από το... χεράκι και να την οδηγήσει στον τίτλο. Τελικά, δεν κατάφερε, όμως η ομάδα του έμεινε στην 3η θέση και θα παίξει στα πλέι οφ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Με το χατ τρικ του την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με η Νανσί (4-1), το πρώτο και τελευταίο του με τη φανέλα της Λιλ, έφτασε τα 20 γκολ - μόλις 1 πίσω από Ζιρού και Νενέ που ήταν στην πρώτη θέση των σκόρερ - ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν μοίρασε και 16 ασίστ στην Λιγκ 1. Ο μοναδικός σε όλη την Ευρώπη μαζί με τον Μέσι που είχε πάνω από 15 και στις δύο κατηγορίας (γκολ-ασίστ).

Νενέ (Παρί)
Ο έτερος του γαλλικού πρωταθλήματος, που κατάφερε να μπει στη λίστα ήταν ο Νενέ. Ο Βραζιλιάνος ήταν στους υποψήφιους για καλύτερος παίκτης της σεζόν, ενώ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Παρί. Οι Παριζιάνοι μπορεί τελικά να έμειναν στην 2η θέση πίσω από την Μονπελιέ, όμως ο Νενέ ήταν εξαιρετικός. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Λιγκ 1 μαζί με τον Ζιρού με 21 γκολ, ενώ έφτασε και τις 11 ασίστ. Ο τελευταίος που... παραλίγο να μπει στη λίστα ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού, που τελείωσε τη σεζόν με 21 γκολ και 9 ασίστ.

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Τότεναμ)
Η επιλογή της Τότεναμ το περασμένο καλοκαίρι αποδείχθηκε πέρα για πέρα επιτυχημένη. Ο Αντεμπαγιόρ αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι και αποδείχθηκε η πιο αξιόπιστη λύση επιθετικά για τον Χάρι Ρέντναπ. Ο Τογκολέζος προσέφερε πολλά, βοήθησε την ομάδα του να τερματίσει στην 4η θέση, έστω και αν το Champions League χάθηκε μετά την φετινή του κατάκτηση από την Τσέλσι. Το τέλος της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ βρήκε τον Αντεμπαγιόρ με 17 γκολ και 11 ασίστ, όντας ο μοναδικός παίκτης που κατάφερε να κάνει... double double. Για...λίγο δεν μπήκαν στην λίστα ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με 30 γκολ και 9 ασίστ και ο Γκάρεθ Μπέιλ με 9 γκολ και 10 ασίστ. Ήδη οι συζητήσεις για την παραμονή του στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έχουν ξεκινήσει.

Φαμπρίτσιο Μίκολι (Παλέρμο)
Σταθερή αξία και ηγέτης της Παλέρμο. Η σεζόν μπορεί να μην πήγε καλά για τους Σικελούς, που εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών, όμως για ακόμη μία φορά ο αρχηγός ήταν εξαιρετικός. Πέρα από τα πανέμορφα γκολ που πέτυχε, ο Μίκολι τελείωσε την Σέριε Α με διπλά νούμερα τόσο σε γκολ όσο και ασίστ. Ο 32χρονος επιθετικός γίνεται ακόμη καλύτερος σαν το παλιό καλό κρασί, ετοιμάζεται να φτάσει τα 100 γκολ στην Σέριε Α (έχει 95), ενώ φέτος πέτυχε 16 γκολ, μοιράζοντας και 16 ασίστ. Σε λίγες ημέρες θα συναντηθεί με τον Τζαμπαρίνι, προκειμένου να επισημοποιηθεί ότι θα συνεχίσουν μαζί και την επόμενη σεζόν.

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο (Πάρμα)
Ακόμη μία εξαιρετική σεζόν για τον 25χρονο μέσο, που δείχνει ότι είναι έτοιμος για μεγάλη ομάδα. Το πέρασμα από την Γιούβε μπορεί όντως να ήταν αποτυχημένο, όμως με την Πάρμα ο Τζιοβίνκο αποδεικνύει ότι αξίζει και άλλη ευκαιρία. Η σεζόν που πέρασε τον βρήκε με 15 γκολ και 11 ασίστ να είναι σε εκείνους που ξεχώρισαν, ο Πραντέλι τον έχει στην προεπιλογή για το Euro και αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα είναι στην αποστολή, ενώ κάποια από τα γκολ του ήταν εκπληκτικά. Ενδιαφέρον υπάρχει από μεγάλες ομάδες με τις Πάρμα και Γιούβε να κατέχουν από κοινού τα δικαιώματά του.

Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν)
Ο Γάλλος έκανε την πιο μεστή του σεζόν από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Μόναχο, έστω και αν η Μπάγερν δεν κατάφερε να σηκώσει ούτε ένα τρόπαιο. Ο Ριμπερί ήταν ο πιο σταθερός παίκτης των Βαυαρών κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ οι αριθμοί του ήταν καλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά. Ο Ριμπερί ήταν ο μοναδικός παίκτης που στο τέλος της Μπουντεσλίγκα είχε διψήφια νούμερα σε γκολ και ασίστ με 12 και σε αμφότερες τις κατηγορίες. Ο Μάρκο Ρόις έφτασε μία ανάσα από το να μπει στη λίστα, τελειώνοντας τη σεζόν με 18 γκολ και 9 ασίστ.

Χουλκ (Πόρτο)
Για ακόμη μία σεζόν ο Βραζιλιάνος ήταν εντυπωσιακός. Μπορεί να μην ξεκίνησε δυνατά, με την Πόρτο να ψάχνει τα πατήματά της στην μετά-Βίλας Μπόας εποχή, όμως όσο περνούσε ο καιρός τόσο καλύτερος εμφανιζόταν. Το αποκλεισμό των Δράκων από το Champions League, με τον Χουλκ να είναι κατώτερος τον περιστάσεων, ακολούθησε η αγωνιστική άνοδος και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Χουλκ ήταν ο μοναδικός παίκτης στο πορτογαλικό πρωτάθλημα που μπήκε στη λίστα με 16 γκολ και 11 ασίστ. Το ενδιαφέρον για την απόκτησή του είναι και φέτος μεγάλο, όμως οι απαιτήσεις του Ντα Κόστα είναι ικανές να κρατήσουν μακριά τις περισσότερες ομάδες. Αν η τιμή δεν πέσει δύσκολα ο 25χρονος επιθετικός θα φύγει από το «Ντραγκάο».

Ματίας Σουάρες (Άντερλεχτ)
Ο Αργεντίνος επιθετικός συνεχίζει να εντυπωσιάζει και παρά το γεγονός ότι φέτος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς ήταν ο μοναδικός από το Βέλγιο που μπήκε στη λίστα. Ο άσος της Άντερλεχτ τελείωσε τη σεζόν με 15 γκολ και 13 ασίστ, δείχνοντας την ποιότητά του. Μαζί με τους Μποκανί, Γιοβάνοβιτς και Μπίλια οδήγησαν και πάλι την Άντερλεχτ στην κορυφή και φυσικά το ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει αυξηθεί, με την Άρσεναλ να δείχνει η πιο... ζεστή.

Σεϊντού Ντουμπία (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Η σεζόν στην Ρωσία μπορεί φέτος να είχε... τρεις γύρους, όμως αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση το κατόρθωμα του Ντουμπία. Ο Ιβοριανός επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην ρωσική πρέμιερ λιγκ με 28 γκολ, όμως προσέφερε πολλά περισσότερα στους Μοσχοβίτες, καθώς τελείωσε τη σεζόν και με 11 ασίστ. Όλα αυτά σε 42 παιχνίδια, με την ΤΣΣΚΑ να μένει τελικά εκτός Champions League και τα σενάρια να τον θέλουν να ψάχνει διέξοδο από την Ρωσία. Η ομάδα του στρατού τον είχε αγοράσει για 9 εκατ. ευρώ από τους Γιουνγκ Μπόις και φυσικά η τιμή του έχει αυξηθεί, ειδικά μετά τις εμφανίσεις του φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Λίβερπουλ και Ρόμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, όμως τίποτα δεν έχει προχωρήσει μέχρι το τώρα.

Αντρέι Βορόνιν (Ντιναμό Μόσχας)
Η Ντιναμό έκανε φέτος πορεία πρωταθλητισμού, όμως τελικά όχι μόνο έχασε τον τίτλο, αλλά και το Champions League. Τα πλέι οφ βρήκαν τον Σίλκιν να προτιμά τον Μισίμοβιτς έναντι του Βορόνιν, με τον Ουκρανό να έχει ήδη 11 γκολ και 12 ασίστ από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μετά το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ντιναμό, ασχέτως με το αν ο Σίλκιν θα μείνει στον πάγκο. Ο 32χρονος άσος ήταν εκπληκτικός στα 37 παιχνίδια που αγωνίστηκε και ήδη ακούγονται οι πρώτες φήμες ότι ο Χίντινκ τον θέλει στην Ανζί...

Ντάνι (Ζενίτ) με 9 γκολ και 10 ασίστ σε 27 παιχνίδια και Πρίμπρας Νάτχο (Ρούμπν) με τα ίδια νούμερα σε 41 παιχνίδια πλησίασαν αλλά δεν μπήκαν στη λίστα.

Ντρις Μέρτενς (Αϊντχόφεν)
Το περασμένο καλοκαίρι η Αϊντχόφεν ταλαιπωρημένη από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από τον Δήμο της πόλης και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει ένα δάνειο, προκειμένου να κάνει μεταγραφές και να επιστρέψει στο Champions League. Οι μεταγραφές έγιναν, ο στόχος δεν επετεύχθη, με την PSV να κατακτά το Κύπελλο, όμως η μεγαλύτερη παρακαταθήκη ήταν η μεταγραφή του Ντρις Μέρτενς από την Ουτρέχη. Τα 13 εκατ. ευρώ που κόστισε η μεταγραφή του 25χρονου Βέλγου μοιάζουν πλέον λίγα, με τον Μέρτενς να κάνει εκπληκτική σεζόν και να τελειώνει με 21 γκολ και 14 ασίστ! Ήδη αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο κεφάλαιο για τους Ολλανδούς.

Φίλιπ Τζούριτσις (Χέρενφεν)
Ο 20χρονος Σέρβος έκανε εκπληκτική σεζόν φέτος στην ξέφρενη πορεία της Χέρενφεν, που τελικά έμεινε στην έξοδο στο Europa League. Ο Τζούριτσιτς, που ξεκίνησε από τον Ερυθρό Αστέρα και πέρασε και από τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2007-08, τελείωσε τη σεζόν με 10 γκολ και 10 ασίστ, όντας μόλις ο δεύτερος παίκτης στην Ερεντιβίζιε, που έπιασε διψήφια νούμερα και στις δύο κατηγορίες. Κάποτε βρέθηκε μία ανάσα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να του εξασφαλίσουν άδεια εργασίας. Από τον Ιανουάριο του 2010 στην Χέρενφεν, φέτος έκανε την καλύτερη σεζόν και του και ξεχώρισε μαζί με τον Ντοστ (πρώτο σκόρερ της κατηγορίας) σαν την μύγα μες στο γάλα.

Σελτσούκ Ινάν (Γαλατάσαραϊ)
Το περασμένο καλοκαίρι η Γαλατάσαραϊ απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την Τράμπζονσπορ τον Σελτσούκ Ινάν και ο 27χρονος μέσος αποδείχθηκε εξαιρετική κίνηση. Ο Τούρκος ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας της Πόλης στην πορεί για τον τίτλο και τελείωσε τη σεζόν με 13 γκολ και 14 ασίστ. Σπεσιαλίστας στα στημένα, με εξαιρετική κάθετη πάσα ήταν ο μοναδικός παίκτης στην Σούπερ Λιγκ, που κατάφερε να διαπρέψει και στις δύο κατηγορίες.

Άντονι Στόουκς (Σέλτικ)
Ο Ιρλανδός έκανε ακόμη μία καλή σεζόν με την Σέλτικ και ήταν από τους πρωταγωνιστές στον... περίπατο που έκαναν οι Κέλτες στην Σκοτία. Ο Στόουκς τελείωσε τη σεζόν με 12 γκολ και 11 ασίστ και ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να μπει στη λίστα από την Πρέμιερ Λιγκ. Από τους MVP των πρωταθλητών.

 

Τελευταία Νέα