O άνθρωπος των τελικών! (vids)

Θάνος Σαρρής
O άνθρωπος των τελικών! (vids)

bet365

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αποτελεί από το βράδυ του Σαββάτου τον νέο ήρωα του Λονδίνου και το gazzetta.gr θυμάται τη... συνέπεια στα ραντεβού του μεγάλου Ιβοριανού στους τελικούς της Τσέλσι!

Απέναντι στη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά ήταν... συγκινητικός και οδήγησε την Τσέλσι στον τελικό του Μονάχου. Ένα τελικό, που δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει. Τις παραμονές του αγώνα άκουσε τον Γιουπ Χάινκες να τον χαρακτηρίζει θεατρίνο. Άκουσε τον Tόμας Μίλερ να τονίζει ότι η Τσέλσι δεν άξιζε την Κούπα. Ωστόσο, ο Ντρογκμπά γέλασε τελευταίος.

Κάνε εγγραφή στην betoto και πάρε μπόνους 100%

Ήταν εκείνος που εκτέλεσε το νικητήριο πέναλτι μπροστά στους οπαδούς των Βαυαρών, οι οποίοι δευτερόλεπτα πριν είχαν δει τον Σβάινσταϊγκερ να αστοχεί. Με δικό του γκολ έδωσε δικαίωμα στο όνειρο των Λονδρέζων, ισοφαρίζοντας στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης το γκολ του Μίλερ. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν παρών στο ραντεβού του στα μεγάλα ματς και το gazzetta.gr παρουσιάζει το... εννιά στα εννιά που έχει σε τελικούς Κυπέλλων!

Είναι προφανές ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ δεν εξισώνεται με κανένα League Cup, όπως φυσικά και με το ιστορικό αγγλικό FA Cup. Η συμμετοχή όμως σε έναν τελικό, όσο σημαντικός ή ασήμαντος κι αν είναι έχει τη δική του σημασία και θέλει... καρύδια! Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά μετράει εννιά γκολ σε ισάριθμους τελικούς με τους «Μπλε» σε Κύπελλα Αγγλίας και Ευρώπης, δείχνοντας ότι είναι φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς!

Ουσιαστικά, στο μοναδικό τελικό που δεν έχει πετύχει γκολ είναι η ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λουζνίκι, ενώ με αντίπαλο την Άρσεναλ στο Λιγκ Καπ του 2006-07 έχει σκοράρει δις, φέρνοντας την... αναλογία σε απόλυτη ισορροπία. Από τους τελικούς του, ο Ιβοριανός δεν έχει βγει νικητής μόνο σε δύο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2008 και στο Λιγκ Καπ της ίδιας χρονιάς. Τους υπόλοιπους 7, τους έχει κατακτήσει!

FA Cup 2007
Στον τελικό του 2007, η Τσέλσι αντιμετώπιζε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον πρώτο αγώνα στο καινούργιο Γουέμπλεϊ. Με γκολ του Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις, οι Μπλε έριχναν στο καναβάτσο τους «Κόκκινους Διαβόλους» και κατακτούσαν το νταμπλ των Κυπέλλων, αφού είχαν ήδη πάρει και το Κάρλινγκ Καπ.

FA Cup 2009
Η Τσέλσι έκανε... διάλειμμα ενός χρόνου και επέστρεψε στον Γουέμπλεϊ για τελικό Κυπέλλου. Αντίπαλος της, η Έβερτον που είχε αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα ημιτελικά και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με τον Σαχά, στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντρογκμπά ωστόσο ήταν εκείνος που ισοφάρισε, ενώ ο Λάμπαρντ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.


FA Cup 2010
Στον τελικό του Κυπέλλου το 2010 τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες που είχαν κατακτήσει τον τίτλο τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η Τσέλσι και η Πόρτσμουθ. Έχοντας ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα, οι Μπλε ήθελαν το πρώτο καθαρό νταμπλ της ιστορίας τους και τα κατάφεραν, με τον Ντρογκμπά να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης!


FA Cup 2011
Πριν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, η Τσέλσι σφράγιζε το τέταρτο Κύπελλό της σε έξι χρόνια, με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν με 2-1, με τον Ντρογκμπά να σημειώνει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

League Cup 2005
Μουρίνιο και Μπενίτεθ στις παρθενικές τους σεζόν σε Τσέλσι και Λίβερπουλ αντίστοιχα και έχοντας κατακτήσει από ένα Τσάμπιονς Λιγκ, τέθηκαν αντιμέτωποι στο Μιλένιουμ του Κάρντιφ για το League Cup. Η Τσέλσι ήταν η τελική νικήτρια στην παράταση (3-2), με τα τρία από τα πέντε γκολ του αγώνα να μπαίνουν στον επιπλέον χρόνο. Ο Ντρογκμπά σκόραρε στο 107'.

League Cup 2007
Ο τελικός του 2007 ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ ήταν ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού ανάμεσα σε δύο ομάδες του Λονδίνου. Ο Ντρογκμπά το πήρε... προσωπικά. Σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η οποία επικράτησε με 2-1!

League Cup 2008
O θεσμός επέστρεφε στην Αγγλία για πρώτη φορά από το 2000, όταν και το Γουέμπλεϊ είχε κλείσει τις πύλες του,με το Μιλένιουμ του Κάρντιφ να έχει την τιμητική του! Στο νεότευκτο λονδρέζικο γήπεδο, οι... ντόπιες Τσέλσι και Τότεναμ διεκδίκησαν το League Cup. Ο Ντρογκμπά άνοιξε το σκορ, αλλά τελικά η ομάδα του ηττήθηκε με 2-1.

Champions League 2008
Πενήντα χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την Τσέλσι. Ο Ντρογκμπά δεν σκόραρε, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και το τελικό 1-1 έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση και εκεί οι «Κόκκινοι Διάβολοι» σήκωσαν τα πέναλτι.

Champions League 2012
Ο Ντρογκμπά μπορεί να υπέπεσε στην εσχάτη των ποινών στην άμυνα, αλλά το λάθος του δεν στοίχισε. Το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο ήταν καθοριστικό, όπως και το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε για την ομάδα του, η οποία κέρδισε την Μπάγερν μέσα στο σπίτι της και κατέκτησε την μεγάλη Κούπα!

Ups and downs στην Τσέλσι
-2004-05: Τα 16 γκολ που σημείωσε στην Πρέμιερ Λιγκ οδήγησαν την Τσέλσι στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια. Παράλληλα, ο Ιβοριανός πέτυχε και το γκολ στον τελικό του League Cup!
-2006-07: Γίνεται ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι μετά τον Κέρι Ντίξον που πετυχαίνει 30 γκολ σε μια σεζόν. Σκοράρει και στους δύο τελικούς των Κυπέλλων και αναδεικνύεται καλύτερος Αφρικανός της χρονιάς.
-2007-08: Η «μαύρη» χρονιά του. Αρχικά, εκφράζει την επιθυμία να φύγει μετά την αποχώρηση του Μουρίνιο. Τελικά μένει και γίνεται πρώτος σκόρερ στους τελικούς του League Cup, αλλά η ομάδα του χάνει τον τίτλο από την Τότεναμ. Ο Ράφα Μπενίτεθ τον κατηγορεί ανοιχτά ότι βουτάει, ενώ κατηγορείται για αγκωνιά στον Βίντιτς της Γιουνάιτεντ. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν σκοράρει, αποβάλλεται και η Τσέλσι χάνει στα πέναλτι.
-2008-09: Τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές,αφού... επέστρεψε ένα κέρμα στους οπαδούς της Μπέρνλι! Τρελαίνεται με τον διαιτητή Όβρεμπο μετά τον αποκλεισμό από την Μπαρτσελόνα και η εικόνα του να βρίζει on camera κάνει το γύρο του κόσμου. Σκοράρει ωστόσο στον τελικό του FA Cup, μένοντας πιστός στην παράδοσή του!
-2009-10: Πετυχαίνει 29 γκολ στο Πρωτάθλημα, παίρνει το Χρυσό Παπούτσι και οδηγεί την Τσέλσι στον τίτλο.
-2010-11: Προσβάλλεται από ελονοσία, αλλά καταφέρνει να την ξεπεράσει πληρως. Το περιοδικό Time τον συμπεριλαμβάνει στα 100 άτομα με την μεγαλύτερη επιρροή στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ακτή Ελεφαντοστού.
-2011-12: Γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τέσσερις τελικούς FA Cup. Εχει καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι.

 

Τελευταία Νέα