Γκολ από τα αστέρια! (vids)

Θάνος Σαρρής
Γκολ από τα αστέρια! (vids)

bet365

Η μεγάλη μέρα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μπάγερν και την Τσέλσι έφτασε και το gazzetta.gr σας βάζει στο κλίμα με τα καλύτερα γκολ των τελικών της διοργάνωσης!

Οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ ξυπνούν ποδοσφαιρικές αναμνήσεις που όμοιές τους δύσκολα συναντά κανείς. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα 10 καλύτερα γκολ από τις μάχες και για την Κούπα και τα παρουσιάζει μαζί με ένα... bonus από την διοργάνωση πριν πάρει την τωρινή ονομασία της!

Θα πετύχει το πρώτο γκολ της Τσέλσι ο Ντρογκμπά; Σε απόδοση 5.10 στην betfair

Το ποίημα του Ζιντάν
Το γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν την περίοδο 2001./02 είχε χαρίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στον τελικό του Χάμπντεν Παρκ, απέναντι στην σκληροτράχηλη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Κλάους Τόπεμελερ πάλεψε σκληρά, ισοφάρισε το γκολ του Ραούλ από το 8' με τον Λούσιο στο 13΄, αλλά ο Ζιζού με ένα τέρμα ανάλογο της κλάσης του, έστεψε τη Ρεάλ ξανά Βασίλισσα της Ευρώπης, μετά από διάλειμμα ενός έτους.

«Σημάδεψε» το νέο Τσάμπιονς Λιγκ!
Η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο μπορεί να παρατάχθηκε στον τελικό του 1994 στην Αθήνα χωρίς τους Φράνκο Μπαρέσι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Κρόιφ, αλλά άφησε για τα καλά το στίγμα της στην πρώτη χρονιά της διοργάνωσης με την νέα της μορφή. Ο Μασάρα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ροσονέρι, αλλά το γκολ του Σαβίσεβιτς στο 47` ήταν... όλα τα λεφτά! Για την ιστορία, το τέταρτο γκολ σημείωσε στο 58' ο Ντεσαϊγί.

Η εκδίκηση της Ντόρτμουντ!
Το 1997 η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδιζε με 3-1 την Γιουβέντους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα της τέσσερα χρόνια νωρίτερα και ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ρίντλε με τα δύο γκολ του και την συνολική παρουσία του είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, ωστόσο το εκπληκτικό γκολ του Ρίκεν στο 71' αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης χρονιάς των Βεστφαλών.

Το τακούνι του Ντελ Πιέρο
Μπορεί η ομάδα του να έχασε τον τίτλο στον τελικό με την Ντόρτμουντ, αλλά ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο «χρύσωσε το χάπι», με ένα εκπληκτικό γκολ με το τακούνι.

Η κλάση του Κρέσπο
Ο Ερνάν Κρέσπο αποτέλεσε ένα επιθετικό, ο οποίος κατά γενική ομολογία κέρδισε τον κόσμο σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε. Στον αξέχαστο τελικό της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ, ο Αργεντινός σημείωσε δύο τέρματα, πραγματοποιώντας στο τρίτο ένα εκπληκτικό «τσίμπημα» πάνω από τον Ντούντεκ! Τελικά ωστόσο, η ομάδα του έχασε τον τίτλο!

To χτύπημα του Ραβανέλι
Γιουβέντους και Άγιαξ διασταύρωναν τα ξίφη τους σε έναν πολύ δυνατό τελικό στο Ολίμπικο της Ρώμης το 1996, με τους Ολλανδούς να έχουν αποκλείσει στα ημιτελικά τον Παναθηναϊκό. Η Γιούβε κατέκτησε τον τίτλο στα πέναλτι και είχε προηγηθεί στο 12' με ένα δύσκολο γκολ του Ραβανέλι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην άμυνα και εκτέλεσε από πολύ δύσκολη θέση. Ο Αίαντας είχε ισοφαρίσει με τον Λιτμάνεν στο 40'.

Στιβ και Ραούλ
Στον τελικό του 200, η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε έναν ακόμα τίτλο κερδίζοντας τη Βαλένθια στο Παρίσι. Τα γκολ των ΜακΜάναμαν κατά πρώτο λόγο και Ραούλ κατά δεύτερο στο 67' και το 75΄ αντίστοιχα, έμεναν αξέχαστα, την πρώτη φορά που είχε διεξαχθεί «εμφύλιος» σε τελικό Champions League!

Το σόου της Μπάρτσα
Όπως και το 1992, το Γουέμπλεϊ αποδείχθηκε... μέρος γιορτής για την Μπαρτσελόνα, η οποία στον περσινό τελικό επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σκορ ήταν ισόπαλο όταν για μια ακόμα φορά, ο Μέσι πήρε την μπάλα και έδωσε στο 54' το προβάδισμα στην ομάδα του. Το σόου ολοκληρώθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ του Βίγια στο 69'.

Το... εκτός Τσάμπιονς Λιγκ!
Το 1992 η διοργάνωση μπορεί να μην είχε μετονομαστεί ακόμα σε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο «κεραυνός» του Κούμαν αξίζει να συμπεριληφθεί! Ο Ολλανδός χάριζε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της Μπαρτσελόνα στον τελικό με τη Σαμπντόρια με μία τρομερή εκτέλεση φάουλ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα