Τι είχες Ότο, τι είχα Φερνάντο...

Τι είχες Ότο, τι είχα Φερνάντο...

Τι είχες Ότο, τι είχα Φερνάντο...

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος παραξενεύτηκε από κάποιες επιλογές του Φερνάντο Σάντος. Κάποιοι μάλιστα σοκαρίστηκαν! Ρωτάει όμως: Μπορείς να τον ψέξεις από τώρα;

Έξω ένας από τους τερματοφύλακες που έκαναν σούπερ πρωτάθλημα, όπως ο Ορέστης Καρνέζης. Έξω όμως και ο Διονύσης Χιώτης που με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έκανε όλη την Ελλάδα να χειροκροτήσει, βοηθώντας την ομάδα της Κύπρου να κλέψει την παράσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έξω και το παιδί θαύμα ο Στέφανος Καπίνο και τα δύο «Λ» του Παναθηναίκού ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Λουκάς Βύντρα. Αλλά και ο αριστερός μπακ Νίκος Σπυρόπουλος. Έξω και ο ταλαντούχος επιθετικός του ΠΑΟΚ, Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης. Και άλλοι.

Η πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στην επόμενη φάση του Euro 2012 πληρώνει 2.30 στην sportingbet

Μέσα ο Μιχάλης Σηφάκης που έχασε σχεδόν όλη τη χρονιά λόγω τραυματισμού, ο Κώστας Χαλκιάς που έκανε καλές εμφανίσεις, αλλά και γκέλες (τελευταίως αυτή με την ΑΕΚ) υπό το βλέμμα του Σάντος! Μέσα και ο Αλέξανδρος Τζόρβας που έχει χάσει τη θέση του. Στην αποστολή και ο Αλέξανδρος Τζιόλης που παίζει στη β’ κατηγορία στη Γαλλία, θα πει κάποιος. Άλλος μάλιστα μπορεί να κάνει κριτική στον Σάντος που δεν ξέχασε την πρώην του ομάδα, παίρνοντας τέσσερις παίκτες στην αποστολή και κατά συνέπεια πολλές χιλιάδες ευρώ στα άδεια ταμεία του ΠΑΟΚ.

Πολλά μπορούμε να πούμε. Ισως να δώσουμε και δίκιο, να κατανοήσουμε το ξέσπασμα του Χιώτη. Όμως στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουμε κάποια στιγμή, πως δεν μπορούμε να είμαστε όλοι προπονητές. Πως, κάποιοι άνθρωποι, έχουν εμπειρίες και γνώσεις και ίσως βλέπουν κάτι περισσότερο από μας. Πως και ο Οτο Ρεχάγκελ στήθηκε αρκετές φορές στο απόσπασμα για τις επιλογές του και όμως, αυτός ο επίμονος, δύσκολος χαρακτήρας Γερμανός, μόνο το… δάχτυλο δεν μας έδειξε! Τις περισσότερες φορές βγήκε νικητής, άφησε πίσω του την Κούπα του Euro2004 και κατάφερε να κρατήσει οικογένεια την Εθνική, αφήνοντας τους διαφωνούντες εκτός! Κι αν θυμάστε, είχε αφήσει παικταράδες έξω όπως ο Ζήκος, ο Γεωργάτος και άλλοι.

Στο τέλος βέβαια το παράκανε με κάποιες εμμονές του- είχε κατηγορηθεί για τους «Γερμανούς» που βρέξει-χιονίσει δεν έχαναν τη θέση τους- και δεν έβαλε το μαχαίρι της ανανέωσης βαθιά. Ο Φερνάντο Σάντος με το καλημέρα είχε προβλήματα με κάποιους παίκτες (Κυργιάκος, Γκέκας), ωστόσο προχώρησε έτσι και κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική μας ομάδα στο σωστό λιμάνι.

Οι επιλογές του θα κριθούν στο τέλος. Όταν γίνει το ταμείο. Προς το παρόν, η λογική του φαίνεται να έχει να κάνει με τα εξής:

-Ότι οι επιλογές του έχουν περισσότερες εμπειρίες.

- Ότι κάποιοι είναι παλιοσειρές, συνεπώς άλλοι πιο νέοι που έμειναν έξω, έχουν όλα τα περιθώρια μπροστά τους να πάνε σε μεγάλες διοργανώσεις.

-Ότι αυτοί που επέλεξε μπορούν να βοηθήσουν σε περισσότερες από μία θέσεις και να τον βοηθήσουν στα σχέδιά του.

-Ότι έχει καταφέρει να κρατήσει μία σωστή ισορροπία, από τις παλιές καραβάνες και τα νεούδια. Έχει και Καραγκούνη, Κατσουράνη, Χαλκιά, έχει όμως και Νίνη, Φετφατζίδη, Κ. Παπαδόπουλο, Μήτρογλου κ.α.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι εξαιρετικός δημοσιοσχεσίτης- τον κατηγόρησε και ο Χιώτης- ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θέλει το κακό της Εθνικής μας ομάδας! Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αυτός έχει τη μεγάλη ευθύνη, αυτός είναι ο καπετάνιος του γαλανόλευκου πλοίου και πρέπει να κρατάει το πηδάλιο ώστε να αποφύγει τις ξέρες.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν κλήθηκαν θα πρέπει να ξεπεράσουν την πίκρα τους και να κάνουν υπομονή. Ο Σάντος έχει δείξει- στην περίπτωση Γκέκα- ότι δεν κρατάει κακίες. Ίσως να τους έχει αδικήσει, ενδεχομένως όμως και όχι! Αν πάνε εκεί οι παίκτες που αμφισβητήθηκαν και γίνουν ήρωες; Αν έχει δει κάτι το μάτι του Σάντος που δεν έπεσε στην αντίληψή μας; Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους, πάνω από πρόσωπα, ομοσπονδιακούς προπονητές, ΕΠΟ…

Η γκρίνια και η μιζέρια δεν είναι η καλύτερη βαλίτσα για να πάρουν μαζί οι διεθνείς μας στην αποστολή τους στην Πολωνία. Ας αφήσουμε τον αληθινό προπονητή και όχι της… εξέδρας να κάνει την δουλειά του. Ε, δεν μπορεί, τόσα χρόνια στα γήπεδα κάτι θα έμαθε κι αυτός…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα