Μια και να... ΑΕ-Καίει! (vid&pics)

Μια και να... ΑΕ-Καίει! (vid&pics)

Gazzetta team
Μια και να... ΑΕ-Καίει! (vid&pics)

bet365

Πέντε ραντεβού με τον ΠΑΟΚ, πρώτη νίκη για την ΑΕΚ (2-0) αλλά... φαρμακερή! Τον πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και θα το διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό την Κυριακή! Με 9 από το 77' οι Θεσσαλονικείς!

Οι δύο ομάδες ήξεραν ότι ο Παναθηναϊκός είχε περάσει νωρίτερα με νίκη από το Περιστέρι οπότε η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν ακόμη πιο απαραίτητοι. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προσπάθησαν από νωρίς να πάρουν τον έλεγχο στο κέντρου αλλά ουσιαστικά καμία εκ των δύο ομάδων δεν το κατάφερε, με συνέπεια να γίνονται αρκετά λάθη και να μην έχει ρυθμό το παιχνίδι.

Μετά το πρώτο 10λεπτο ανα διαστήματα άλλαζε η ομάδα που έδειχνε να στέκεται καλύτερα αλλά καθαρή ευκαιρία δεν έκανε καμία. Ουσιαστικά το πρώτο 45λεπτο πήρε πιο σαφή εικόνα μετά το 25λεπτο, όταν η ΑΕΚ πήρε την εδαφική υπεροχή, λειτουργούσε καλύτερα στο κέντρο καθώς οι Μάκος-Βάργκας έκοβαν μπάλες και έτσι οι Κιτρινόμαυροι ήταν πιο συχνά στην επίθεση. Κέρδισαν κάποια φάουλ σε καλές θέσεις, δεν τα εκμεταλλεύτηκαν αλλά στο 33' ο Λυμπερόπουλος είπε "ευχαριστώ" για το δώρο του Χαλκιά και από κοντά έκανε το 1-0, δίνοντας στην ομάδα του την ψυχολογία που ήθελε.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Νιμανί, λίγα λεπτά μετά το 1-0, δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ που του παρουσιάστηκε από το λάθος του Γεωργέα, καθώς νικήθηκε από τον Κωνσταντόπουλο στο πλασέ που έκανε.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μπόλονι άλλαξε πλευρές στους Γεωργιάδη και Νιμανί αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε, ήθελε να βγει μπροστά για την ισοφάριση αλλά είχε πρόβλημα στο να κάνει φάσεις. Το ίδιο και η ΑΕΚ, αλλά ήταν μπροστά στο σκορ οπότε δεν τα... έβαφε και μαύρα.

Μέσα σε ένα δίλεπτο (60'-61') ο ΠΑΟΚ έκανε δύο αλλαγές, με τον Κρέσιτς αντί του τραυματία Χαλκιά και τον Σαλπιγγίδη αντί του Γεωργιάδη και λίγο μετά έφτασε κοντά στο 1-1 αλλά ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ιβιτς. Το παιχνίδι είχε πολύ πάθος και στο 65' οι Θεσσαλονικείς έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο Γκαρσία είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ στον Βάργκας.

Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που ήταν ακόμη πιο δύσκολα για αυτούς ενώ ο Κωστένογλου, από την άλλη πλευρά, έριξε στον αγώνα τον Γκούντγιονσεν αντί του Κάρλος, με την ΑΕΚ να θέλει ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το ματς. Από το 78' ουσιαστικά δε χρειαζόταν καν το δεύτερο γκολ καθώς ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες επειδή ο Κουκουλάκης έδειξε δεύτερη κίτρινη και στον Φωτάκη και από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για την Ένωση.

Για την ακρίβεια, έγιναν εύκολα αφού πρώτα οι παίκτες του Κωστένογλου σοβαρεύτηκαν γιατί έδειχναν ικανοί και να ισοφαριστούν από το πουθενά... Το γκολ του Λεονάρντο στο 85', όμως, για το 2-0 τελείωσε τον αγώνα και πλέον η ΑΕΚ πάει την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τη νίκη που θα την στείλει στα προκριματικά του Champions League.

Man of the match: Ηταν η τελευταία του εμφάνιση μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ και ήταν αυτός που έβαλε και το γκολ της νίκης. Ο τίτλος πάει δικαιωματικά στον μεγάλο Νίκο Λυμπερόπουλο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γκαρσία... Εχασε πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου από τους Μάκο, Βάργκας, εκνευρίστηκε, ρίσκαρε σε αρκετές περιπτώσεις με την δεύτερη κίτρινη και τελικά την είδε.

Στο ύψος του: Ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Κωνσταντόπουλο, με δύο πολύ καλές αποκρούσεις. Η μία σε τετ α τετ του Νιμανί, η άλλη σε κεφαλιά του Ιβιτς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Χαλκιάς στη φάση του γκολ του Λυμπερόπουλου καθώς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Το στραγάλι: Οπως πάντα, ο Κουκουλάκης κατάφερε να εκνευρίσει τους πάντες. Εχασε φάσεις, έδινε κίτρινες όταν δεν έπρεπε, δεν έδινε όταν έπρεπε, ένα χάλι γενικά... Η αποβολή του Γκαρσία είναι σωστή, πάντως. Οχι του Φωτάκη.

Το ταμείο του Gazzetta: Τη νίκη και μόνο ήθελε η ΑΕΚ, τη νίκη πήρε. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και με το τρίποντο παραμένουν στο -2 από τον Παναθηναϊκό και πάνε να τα παίξουν όλα για όλα την Κυριακή στον τελικό για την έξοδο στο Champions League. Οσο για τον ΠΑΟΚ, προσπάθησε αλλά εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου και με την ήττα αυτή έχασε μαθηματικά κάθε ελπίδα για σεντόνι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ

1) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11
2)ΑΕΚ 9
3) ΠΑΟΚ 7
4) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 5

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6Η, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, 20/5)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ (20.00)
ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (20.00)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα