Ο πρώτος πράσινος ύμνος ήταν... Κόκκινος!

Ο πρώτος πράσινος ύμνος ήταν... Κόκκινος!

Gazzetta team
Ο πρώτος πράσινος ύμνος ήταν... Κόκκινος!

bet365

Ακούστε τον πρώτο ύμνο του Παναθηναϊκού που είχε τίτλο: «Προχωρείτε προς τη νίκη» και ακούστηκε τη σεζόν 1947-48 από τον Πάνο... Κόκκινο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σε αθλητική εφημερίδα ο Αγγελος Σκλαβουνάκης, ο Πάνος Κόκκινος σε μια γιορτή του Παναθηναϊκού τραγούδησε το «Προχωρείτε προς τη νίκη» των Βέλα-Κοφινιώτη.

Η νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου προσφέρεται σε απόδοση 2.38 στην betfair

Από τα τέλη της δεκαετίας του '40 και για δέκα χρόνια υπήρχε ένα τραγούδι που λογιζόταν ως ύμνος του δημιουργήματος του Γιώργου Καλαφάτη και ανήκε στον Γιώργο Κουσουνέλο. Αυτό ήταν το άσμα «Προχωρείτε προς τη νίκη» το οποίο έγραψε ο Κώστας Κοφινιώτης, μελοποίησε ο Γιάννης Βέλλας και τραγούδησε ο Πάνος Κόκκινος.

Οι Βέλλας-Κοφινιώτης παρακολουθούσαν πιστά τον σύλλογο και στις αρχές της δεκαετίας του '60 και δισκογράφησαν τους «Λεβέντες του Παναθηναϊκού» με τον χορό των Πρασινοσκούφηδων.

Αναλυτικά ο πρώτος ύμνος του Παναθηναϊκού:

«Προχωρείτε προς τη νίκη

Προχωρείτε προς τη νίκη

Το 1908 ιδρύθει στην Ελλάδα

ο πιο μεγάλος Σύλλογος

και η πιο καλή ομάδα

για σύμβολο της έστησε

την πράσινη σημαία

στο στίβο και στα γήπεδα

η πιο τρανή ιδέα

Προχωρείτε προς τη νίκη

χείμαρρος το ηθικό

έχει σήμα το Τριφύλλι

και είναι πάντα θρυλικό

ο Παναθηναϊκός!!!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα