Τίτλοι τέλους για Ρουντ! (vid)

Τίτλοι τέλους για Ρουντ! (vid)

bet365

Τέλος σε μία μεγάλη καριέρα έβαλε ο πρώην άσος της Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, λέγοντας «αντίο» με τη φανέλα της Μάλαγα στην ηλικία των 35.

Ο Ολλανδός επιθετικός είχε δύσκολη σεζόν με τους Ανδαλουσιάνους μετά την καλοκαιρινή μεταγραφή του από το Αμβούργο, όμως βοήθησε την Μάλαγα να εξασφαλίσει την παρουσία της στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. «Χθες ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ηθελα να παίξω στο Champions League όμως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω» ήταν τα λόγια του μεγάλου σκόρερ.

«Εφτασα στο καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης, όμως δεν μπορώ να παίξει στο πιο υψηλό επίπεδο. Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη έξοδο από αυτή. Νιώθω χαρούμενος που είμαι αυτός που παίρνει αυτή την απόφαση. Θέλω να ευχαριστήσω την Μάλαγα, το τεχνικό και το ιατρικό επιτελείο για μία αξέχαστη σεζόν» πρόσθεσε και συνέχισε: «Είμαι περήφανος που κατέκτησα ομαδικούς και ατομικούς τίτλους, όμως η καλύτερη ικανοποίηση ήταν να είμαι ικανός να δουλεύω μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο».

Ο Φαν Νίστελροϊ ευχαρίστησε επίσης όσους τον στήριξαν στη διάρκεια της καριέρας του στην Αϊντχόφεν, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ρεάλ Μαδρίτης. «Θέλω να ευχαριστήσω την Μάλαγα, τους συμπάικτες μου, τους προπονητές, τους φυσιοθεραπευτές, τον (αθλητικό διευθυντή) Αντόνιο Φερνάντεθ, τον Φερνάντο Ιέρο και τους οπαδούς. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς της Ντεν Μπος, της Χέρενφεν, της PSV, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης και του Αμβούργου».



Ο Φαν Νίστελροϊ ξεκίνησε την καριέρα του στην Ολλανδία με την Ντεν Μπος πριν μετακομίσει στην Χέρενφεν και από εκεί στην Αϊντχόφεν, όπου και έκανε το μεγάλο «μπαμ» και έφτιαξε όνομα. Μετά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Eredivisie τις σεζόν 1998-99 και 1999-2000 βρέθηκε κοντά στη μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα έδινε κοντά στα 22 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, όμως τελικά το deal χάλασε αφού υπέστη ρήξη χιαστών κατά τη διάρκεια προπόπηνης.

Ο τραυματισμός όμως δεν αποθάρρυνε τον Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε για να πάρει τον Ολλανδό και η ιστορία τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό με τον Φαν Νίστελροϊ να βάζει 150 γκολ σε 219 αγώνες με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων και να τους οδηγεί στον τίτλο του πρωταθλητή τη σεζόν 2002-03.

Το 2006 με τον διεθνή φορ να αποτελεί πλέον αναπληρωματικό στο «Ολντ Τράφορντ», η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχασε την ευκαιρία και τον απέκτησε με 25 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι εκείνης της σεζόν. Ο Ολλανδός τα... έδειξε και στην Ισπανία, πετυχαίνοντας 53 γκολ και οδηγώντας τους Μερένγκες σε δύο σερί πρωταθλήματα.



Για ακόμα μία φορά οι τραυματισμοί τον «χτύπησαν», έχασε σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν 2008-09 με πρόβλημα στον μηνίσκο και βρέθηκε να είναι η 4η επιλογή πίσω από τους Ραούλ, Γκονσάλο Ιγουαΐν και Καρίμ Μπενζεμά. Η συνέχεια περιελάμβανε θητεία 1,5 έτους στο Αμβούργο, πριν την επιστροφή στην Ισπανία για το φινάλε με την Μάλαγα.

Ο Ρουντ πέτυχε επίσης 35 γκολ σε 70 συμμετοχές με την Εθνική Ολλανδίας σκοράροντας στο Euro 2004, στο Μουντιάλ του 2006 και στο Euro 2008, ενώ παραμένει δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League με 54 γκολ σε 81 εμφανίσεις.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα