Έχυσε το γάλα η ΑΕΚ! (vid)

Gazzetta team
Έχυσε το γάλα η ΑΕΚ! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ έψαχνε το... διπλό στο Περιστέρι για να πατήσει ακόμη και κορυφή! Όμως το γκολ του Σκόνδρα έδωσε στον Ατρόμητο την πρώτη νίκη στα πλέι οφ και... έκοψε τις ελπίδες της Ένωσης!

Με τον Γιάννη Σκόνδρα να σκοράρει για πρώτη φορά ο Ατρόμητος πέτυχε την πρώτη του νίκη στη διαδικασία των playoffs και έβαλε φρένο στις δυο σερί νίκες της ΑΕΚ στο Περιστέρι...

Σε ένα ματς όπου οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Δώνη κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο κερδίζοντας 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Σκόνδρας στο 75΄ και αφού πήρε το... ριμπάουντ από την απόκρουση του Κωνσταντόπουλου σε σουτ του Μήτρογλου.

Στη συγκεκριμένη φάση βέβαια ευθύνη έχει ο Καράμπελας και όλη η άμυνα της ΑΕΚ που δεν κάλυψε την μπάλα, άφησε εκτεθειμένο τον Dimi και επέτρεψε στον αρχηγό του Ατρομήτου να σκοράρει πολύ εύκολα.

Με τη νίκη αυτή ο Ατρότημος φτάνει τους 5 βαθμούς, πιάνει τον Παναθηναϊκό και δίνει νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία των playoffs της Superleague. Πάντως η αλήθεια είναι πως το τέρμα που σημείωσαν οι γηπεδούχοι ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα, αφού οι «κιτρινόμαυροι» είχαν αναλάβει τα ηνία του αγώνα, ήλεγχαν το ρυθμό του ματς και είχαν καταφέρει να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ (είχε προηγηθεί μάλιστα και το δοκάρι του Λεονάρντο στην αρχή του Β΄ ημιχρόνου , στο 47΄).

Στο πρώτο 45λεπτο και μέχρι τη συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας η ΑΕΚ ήταν απούσα από τον αγωνιστικό χώρο. Οι «κιτρινόμαυροι» έχαναν όλες τις προσωπικές μονομαχίες στον άξονα αλλά και στα άκρα, είχαν πρόβλημα να κρατήσουν έστω για λίγα λεπτά την μπάλα στην κατοχή τους, έκαναν αμέτρητα αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις τους και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε υποψία φάσης για να απειλήσουν τον Ιτάνζ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Ατρόμητος έκανε... πάρτι στον αγωνιστικό χώρο κυρίως χάρη στις προσωπικές ενέργειες και πρωτοβουλίες των Μπρίτο και Επστάιν οι οποίοι δημιουργούσαν αλλά ο Κώστας Μήτρογλου δεν τελείωνε (και πάλι) σωστά. Ειδικά στη φάση του 13΄ θα μπορούσε να είχε βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ αλλά νικήθηκε πολύ εύκολα από τον πολύ καλό (και χθες) Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Νωρίτερα, στο 11΄ μόλις, ο Δημούτσος έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν με δεξί σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Dimi έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πρόβλημα μεγάλο στα άκρα της άμυνάς τους με τους Καράμπελα και Γεωργέα να ταλαιπωρούνται από Επστάιν, Μπρίτο και Πίτου Γκαρσία...

Μετά το πρώτο ημίωρο η Ενωση κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό, πήρε μπάλα στην κατοχή της και βγήκε δειλά, πολύ δειλά στην επίθεση. Εφτασε μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν ο οποίος στο 42΄ νικήθηκε στο υπέροχο σουτ που επιχείρησε από τον Ιτάνζ και στο αμέσως επόμενο λεπτό είδε την μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε να περνάει χιλιοστά άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη.

Εκλεισαν οι χώροι σωστά, η μπάλα έβγαινε γρήγορα και απλά από τους Βάργκας, Μάκο και Καφέ και οι Κλωναρίδης και Λεονάρντο ανέλαβαν επιθετικές πρωτοβουλίες... Η ΑΕΚ ισοφάρισε το δοκάρι του Δημούτσου με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της αλλά δεν κατάφερε από κει και πέρα να βρεθεί κοντά στο γκολ και περιορίστηκε στον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα...

Οι δυο ομάδες έχουν κάθε λόγο να ζητάνε πέναλτι από τον διαιτητή Θάνο σε δυο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ιγκλέσιας γκρεμίζει τον Λυμπερόπουλο εντός περιοχής και οι γηπεδούχοι φωνάζουν δικαίως για πέναλτι σε ανατροπή του Μήτρογλου από τον Μπουγαΐδη.

Man of the match:Αναμφισβήτητα ο τίτλος πρέπει να πάει στον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος έκανε σούπερ ματς και το μόνο που του έλειψε ήταν η επίτευξη ενός γκολ. Από τα πόδια του ωστόσο περνούσε ότι καλύτερο δημιούργησε επιθετικά ο Ατρόμητος. Και το τέρμα που σημείωσε ο Σκόνδρας είναι αποτέλεσμα της σούπερ ατομικής ενέργειας και του σουτ που επιχείρησε ο Ελληνας φορ και στο οποίο είπε... όχι ο Κωνσταντόπουλος.

Αδύναμος κρίκος:Γκούντγιονσεν, ή τα δυο στόπερ της ΑΕΚ; Ο Iceman είναι πασιφανές πως είναι ανέτοιμος και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βοηθήσει την ομάδα του. Αναμενόμενο αν αναλογιστούμε το χρονικό διάστημα που απέχει από τους αγωνιστικούς χώρους. Από την άλλη Μπουγαΐδης και Μανωλάς (κυρίως ο πρώτος) δεν κατάφερν σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσουν τον Μήτρογλου που έκανε πάρτι...

Στο ύψος του:Με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο παίκτη της ΑΕΚ ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Χάρη στις δικές του επεμβάσεις στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου παρέμεινε για αρκετή ώρα... ζωντανή στο ματς του Περιστερίου. Στο γκολ δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Dimi.

Η γκάφα:Προφανώς και είναι του Νίκου Καράμπελα. Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ έχει σταματήσει και απλά κοιτάζει την επέμβαση του Κωνσταντόπουλου με αποτέλεσμα να χάσει τον Σκόνδρα που με μεγάλη ευκολία σημείωσε το γκολ που τελικά έκρινε τον αγώνα. Εννοείται πως ευθύνη έχουν και οι κεντρικοί αμυντικοί...

Το στραγάλι:Αν εξαιρέσουμε τις δυο φάσεις πέναλτι που ζητάνε οι δυο ομάδες τότε η αλήθεια είναι πως ο κ. Θάνος ήταν σωστός στις αποφάσεις του. Δεν είχε βέβαια άλλες δύσκολες φάσεις, ωστόσο δεν σφύραγε πολύ, ήταν κοντά στις φάσεις και δεν του έφυγε το ματς. Βέβαια είναι απαράδεκτο (ειδικά για τη φάση της ανατροπής του Μήτρογλου από τον Μπουγαΐδη) να μην βλέπει τη πεντακάθαρη παράβαση...

Το ταμείο του gazzetta.gr:Στο Περιστέρι μπορούν επιτέλους να χαμογελάσουν για την πρώτη τους νίκη στη διαδικασία των playoffs κάτι που η ομάδα του Γιώργου Δώνη δικαιούταν στα περισσότερα από τα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα. Ωστόσο δεν φτάνει από μόνη της για να δώσει το καλό εισιτήριο για το Europa League που θέλουν να κερδίσουν ο Δώνης και οι παίκτες του.

Στην ΑΕΚ μετά τη συγκεκριμένη ήττα και το... φρένο στις δυο σερί νίκες γνωρίζουν όλοι πως το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τετάρτη είναι ο μεγάλος τελικός των playoffs. Εννοείται πως αυτό που θέλουν στην Ενωση στο ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ είναι είτε νίκη των γηπεδούχων είτε έστω ισόπαλο αποτέλεσμα.

Κι αυτό προκειμένου έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» να χρειάζονται νίκη με τον Δικέφαλο του Βορρά για να φτάσουν στους 9 βαθμούς προκειμένου να πάνε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ κόντρα στους «πράσινους» και να τα παίξουν όλα για όλα για την πρωτιά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα