Δικέφαλε αρρώστησα θέλω... σεντόνι! (vid+pics)

Δικέφαλε αρρώστησα θέλω... σεντόνι! (vid+pics)

bet365

Ο Σαλπιγγίδης του έκοψε το πρωτάθλημα με το... διπλό στο ΟΑΚΑ, ο Σαλπιγγίδης του... παίρνει και το σεντόνι! Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και πάτησε την κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 1-0 με γκολ που πέτυχε Σαλπιγγίδης στο 32ο λεπτό. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν σοβαρός και παθιασμένος στο παιχνίδι του σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που οι παίκτες του σκέφτονται τα οφειλόμενα, αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν μετά από τρεις αγώνες να χάσουν το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και να βρίσκονται στην ειδική βαθμολογία των πλει οφ στην Τρίτη θέση με 5 μόλις βαθμούς.

Δύο αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Ο Λάζλο Μπόλονι προχώρησε σε δυο αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια(ΑΕΚ και Ατρόμητο). Η πρώτη στο ΄χωρο του κέντρου, ο Ίβιτς αντί του Φωτάκη και στην επίθεση ο Γεωργιάδης αντί του Λίνο. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν από τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Έτο και αριστερά ο Σταφυλίδη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Τσιρίλο. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λαζάρ. Δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Ο Σειταρίδης που έγινε Μαρίνος

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Σειταρίδης, όμως ο έμπειρος αμυντικός έπαθε τράβηγμα στην προθέρμαση και αντικαταστάθηκε από τον Μαρίνο και αριστερά τον Βύντρα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπουμσόνκ και Καντέ. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο και Σιμάο. Στον άξονα ο Κατσουράνης, ενώ στις πτέρυγες οι Ζέκα και Κουίνσι, ενώ στην κορυφή ο Κλέιτον.

Μοιρασμένο το 20λεπτο

Αποφασισμένος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάθος, αλλά και πίεση στο παιχνίδι τους αναγκάζοντας τους «πράσινους» να κάνουν το εύκολα λάθος. Όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον ρυθμό τους με τον Βιτόλο να είναι κυρίαρχος στο κέντρο και τον Κλέιτον να τραβάει έξυπνα παίκτη του Δικεφάλου πάνω του δίνοντας το δικαίωμα στους πλάγιους επιθετικο΄πυς να συγκλίνουν στον άξονα.

Φάσεις με το σταγονόμετρο

Μπορεί ο παιχνίδι να είχε καλό ρυθμό όμως υστερούσε σε φάσεις. Στο 7’ ο Γεωργιάδης σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το πλασέ, και ο Καρνέζης μπλόκαρε. Ενώ ο Παναθηναϊκός στο 9’ είχε ένα μακρινό σουτ με τον Κατσουράνη ο Χαλκιάς που ήταν στην θέση του έδιωξε με τις γροθιές του την μπάλα. Η μεγάλη φάση χάθηκε για τον ΠΑΟΚ στο 22’ με τον Λαζάρ από τα δεξιά να βγάζει την συρτή σέντρα με τον Καρνέζη να την ακουμπάει με τα ακροδάχτυλά του και να την αλλάζει πορεία πριν ο Αθανασιάδης την στείλει στα δίχτυα.

Πήρε προβάδισμα με Σάλπι

Ο Δικέφαλος του Βορρά που ανέβασε στροφές κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 32ο λεπτό. Όχι άδικα καθώς είχε αυξήσει την πίεση του στην εστία του Παναθηναϊκού και έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο το γκολ. Γύρισμα του Σταφυλίδη από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας και με πλασέ έγραψε το 1-0. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε απροετοίμαστη καθώς ο Σταφυλίδης έπιασε το σουτ ανενόχλητος, ενώ και ο «Σαλπι» δεν ένιωσε καμιά απολύτως πίεση.

Οι γηπεδούχοι με το γκολ που σημείωσαν δεν ταμπουρώθηκαν στην άμυνα τους. Έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε άλλο αέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Προβληματικός ο ΠΑΟ

Όσοι περίμεναν τον Παναθηναϊκό να είναι πιο επιθετικός γελάστηκαν. Ο Φερέιρα προτίμησε να κρατήσει την ίδια 11αδα χωρίς να κάνει καμία αλλαγή, θεωρώντας πως η ομάδα μπορεί να σταθεί στον αγωνιστικό χώρο και να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λάθος καθώς η ομάδα του δεν είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός αυτό που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ήταν κακό.

Η συμπαράσταση του κόσμου

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στους «πράσινους» και απαντούσε με κόντρα αντεπιθέσεις. Το καλό για τους Θεσσαλονικείς ήταν πως η Τούμπα «ξύπνησε» για τα καλά και η συμπαράσταση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μεγάλη.

Δεν βοήθησαν οι αλλαγές

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα περνώντας στο παιχνίδι τους Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ. Όμως ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε αγκυροβολήσει στα καρέ του Καρνέζη.

Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ με τον Φωτάκη.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ είχε συνολικά μια πολύ καλή παρουσία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα μαύρα του τα χάλια είχε ο Παναθηναϊκός. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα πως αυτή η ομάδα θέλει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κώστας Σταφυλίδης έκανε ένα ακόμα μεστό παιχνίδι και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη.

Η ΓΚΑΦΑ: Η εμμονή του Φερέιρα να μην ξεκινάει με επιθετικό στην κορυφή δεν του βγαίνει σε καλό. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι φλύαρος και κουραστικός.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τριτσώνης με τις υποδείξεις, που ήταν οι περισσότερες λάθος, εκνεύρισε τους πάντες στην Τούμπα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ με τσαμπουκά, αλλά και με την δύναμη της Τούμπας πήρε το δεύτερο του τρίποντο στα πλει οφ χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα. Είναι μόνο στην κορυφή με 7 βαθμούς και πλέον αγώνα που έρχεται στο ΟΑΚΑ θεωρείται κρίσιμος για την πρωτιά

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Ετο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ιβιτς(77’ Φωτάκης), Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Παναθηναικός: Καρνέζης, Μαρίνος(60’ Χριστοδουλόπουλος), Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Σιμάο(68’ Τοτσέ), Κατσουράνης, Κουίνσι, Κλέιτον, Ζέκα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 3 ΜΑΤΣ

ΠΑΟΚ 7

ΑΕΚ 6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΡΙΑΚΗ (4Η)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα