¡Hala Madrid! (vids)

¡Hala Madrid! (vids)

bet365

Από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε στην Μαδρίτη! Η Ατλέτικο νίκησε 3-0 την Μπιλμπάο (δύο γκολάρες Φαλκάο) και κατέκτησε τον Europa League για 2η φορά!

Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο περίμενε ο κόσμος να φέρει ευρωπαϊκή κούπα στην ισπανική πρωτεύουσα, όμως ένα άλλος Λατίνος έμελλε να το κάνει. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο με δύο εκπληκτικά γκολ έκανε το 2-0 από το πρώτο μέρος κόντρα στην Αθλέτικ στον τελικό του Βουκουρεστίου και σήκωσε ο ίδιος το δεύτερο σερί τρόπαιο μετά από αυτό πέρυσι με την Πόρτο σκοράροντας μάλιστα και στους δύο τελικούς. Το τελικό 3-0 που αδικεί σίγουρα τους Βάσκους διαμόρφωσε ο Βραζιλιάνος playmaker, Ντιέγο και αυτός με πολύ ωραίο γκολ! Ο τεχνικός των Ροχιμπλάνκος, Ντιέγο Σιμεόνε, έγινε μόλις ο τρίτος που έχει κατακτήσει τη διοργάνωση ως παίκτης και ως προπονητής, μετά τους Ντίνο Τζοφ και Χουμπ Στέφενς. Πάνω από τον Λέο Μέσι ο Φαλκάο στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια με 30 γκολ συνολικά, με τον Κολομβιανό να είναι πρώτος σκόρερ στον θεσμό για δεύτερη σερί σεζόν.

Αυτός ήταν ο διεθνής τίτλος Νο5 για τους Ροχιμπλάνκος καθώς εκτός από το Europa League του 2009-10 έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1962, το ευρωπαϊκό Super Cup το 2010 και το Διηπειρωτικπό Κύπελλο το 1974.

Φαλκάο... και γκολ!
Καλύτερα μπήκε η Ατλέτικο στον αγώνα και καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να έχει. Στο 7' ο Φαλκάο πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού έκανε ό,τι ήθελε τον Αμορεμπιέτα, με τρομερό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Ιραϊθόθ για το 1-0. Η Αθλέτικ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Γιορέντε να κάνει κεφαλιά άουτ τρία λεπτά μετά και όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα του Μπιέλσα ξεπερνούσε το σοκ από το γρήγορο γκολ και έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο. Οι Ροχιμπλάνκος από την άλλη, επέλεξαν να περιμένουν στο δικό τους μισό και αμύνονταν καλά, όμως στο 19' ο «πύργος» της Μπιλμπάο ξέφυγε από τα ασφικτικά μαρκαρίσματα των Μιράντα και Γκοντίν, αλλά η προβολή του πέρασε άουτ.

Πίεση Μπιλμπάο, ξανά γκολ ο Φαλκάο!
Το σκηνικό στη συνέχεια ήταν το ίδιο, με του Βάσκους να πιέζουν στο μισό γήπεδο την Ατλέτικο, η οποία έδειξε να το επιθυμεί αυτό και να ψάχνει την κόντρα ενώ δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μεγάλους κινδύνους αφού η Αθλέτικ δεν απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις. Στο 34' ήρθε και νέο «χτύπημα» από τον Φαλκάο, όταν μετά από λάθος του Αμορεμπιέτα, ο Αρντά Τουράν έκανε ωραίο γύρισμα από αριστερά στον Κολομβιανό, ο οποίος με μαγική ντρίμπλα «έστειλε» τον Αουρτενέτσε και με νέο ωραίο αριστερό σκόραρε από το ύψος της μικρής περιοχής! Το 2-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους με τον Φαλκάο να έχει άλλη μία προσπάθεια στο 45' που αυτή τη φορά πήγε άουτ.

Διπλή αλλαγή, ματ στον Γιορέντε
Με διπλή αλλαγή στο ημίχρονο ξεκίνησε ο Μπιέλσα την προσπάθεια για ανατροπή, με τους οι Ιμπάι Γκόμεθ και Ινίγο Πέρεθ, να παίρνουν τη θέση των Αουρτενέτσε και Ιτουράσπε αντίστοιχα. Στα πρώτα δευτερόλετπα ο Μουνιαΐν έκανε επικίνδυνο γύρισμα, όμως το μόνο κέρδος ήταν ένα κόρνερ. Η μεγάλη φάση δεν ερχόταν για την Μπιλμπάο, η Ατλέτικο είχε μελετήσει πολύ και είχε εξουδετερώσει το παιχνίδι του Γιορέντε και ο Μπιέλσα έκλεισε τις αλλαγές του στο 63' βάζοντας και τον δεύτερο επιθετικό, Τοκέρο, αντί του Ερέρα.

Ανέβηκε η Αθλέτικ αλλά...
Στο 64' οι Ροχιμπλάνκος είχαν καλή στιγμή με τον Αντριάν, όμως τα ηνία και τις φάσεις είχαν οι Βάσκοι με τους Γκόμεθ (71'), Ντε Μάρκος και Σουσαέτα (77') να μην μπορούν να σκοράρουν, ενώ ο τελευταίος έχασε την καλύτερη ευκαιρία να βάλει την Αθλέτικ στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς στο 79' όταν μετά από προσπάθεια του Γιορέντε, ο Τοκέρο έκανε σουτ που κόντραρε, η μπάλα ήρθε στα πόδια του και με φάτσα τον Κουρτουά, ο οποίος όμως τον νίκησε στο τετ α τετ!

...πάλι τιμωρία
Στο πρώτο μέρος, όταν η Αθλέτικ προσπάθησε να πιέσει δέχθηκε γκολ και αυτό έγινε και στο τέλος καθώς πρώτα ήρθε το δοκάρι με τον Φαλκάο στο 80' με ωραία ενέργεια και δεξί πλασέ και το οριστικό τέλος ήρθε στο 85' με τον Ντιέγο να κάνει ωραία κίνηση και αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή και να νικά για τρίτη φορά στη βραδιά τον Ιραΐθόθ αναγκάζοντας τον 19χρονο, Ικερ Μουνιαΐν, να ξεσπάσει σε κλάματα και γράφοντας το τελικό 3-0 που χάρισε στην Ατλέτικο τον τίτλο.

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Αρντά Τουράν (93' Ντομίνγκεθ), Ντιέγο (90' Κόκε), Αντριάν (88' Σάλβιο), Φαλκάο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε (46' Ιμπάι Γκόμεθ), Ιτουράσπε (46' Ινίγο Πέρεθ), Ερέρα (63' Τοκέρο), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Γιορέντε.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα