Είναι μέσα στο κόλπο!

Είναι μέσα στο κόλπο!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και τη διαιτησία του Αθανάσιου Γιάχου, με αφορμή το γκολ του Μήτρογλου.

Είπα κι εγώ! Πάει τόσος καιρός που δεν απασχόλησε τον ΠΑΟΚ η διαιτησία ενός αγώνα!!! Δεν μπορεί! Κάτι θα συμβεί! Και συνέβη!

Μια φάση στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο Αθηνών ήταν αρκετή για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και στο τελικό αποτέλεσμα. Το λάθος του Κορίνθιου βοηθού Καρσιώτη να μην υποδείξει σε θέση οφ σάιντ τον Μήυτρηγλου έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Περιστερίου να ισοφαρίσει το γκολ που πέτυχε ο Σαλπιγγίδης στο α΄ μέρος και να στερήσει από τον Δικέφαλο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το λάθος στο γκολ του Μήτρογλου δεν ήταν το μόνο λάθος του Καρσιώτη εις βάρος του ΠΑΟΚ. Έκανε κι άλλα σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν κόστισαν στην ομάδα του Μπόλονι όπως έγινε με το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μήτρογλου είναι τουλάχιστον από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΟΚ, γεγονός που αποδείχθηκε και από ριπλει του συνδρομητικού καναλιού. Το σώμα του Μήτρογλου ήταν εκτεθειμένο από το ξεκίνημα της φάσης αλλά ο βοηθός από την Κόρινθο δεν μπήκε στον κόπο να σηκώσει τη σημαία.

Δικαιολογημένα παράπονα έχει ο Δικέφαλος και από τον Γιάχο που η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ευθύνη για το γκολ του Ατρομήτου καθώς η φάση ανήκει ολοκληρωτικά στον βοηθό. Ο διαιτητής από τη Χιο που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο έκανε σοβαρά εις βάρος του ΠΑΟΚ δίνοντας πολλές φορές το δικαίωμα στους γηπεδούχους να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση χωρίς ωστόσο να το εκμεταλλευτούν.

Το οφ σαιντ γκολ στέρησε από τον ΠΑΟΚ τη νίκη και παράλληλα τη δυνατότητα να βρεθεί στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του μίνι πρωταθλήματος εκμεταλλευόμενος τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναικού. Αν ο Καρσιώτης έκανε σωστά τη δουλειά του σήμερα ο Δικέφαλος θα έχει 6 βαθμούς και θα βρισκόταν ένα πόντο μπροστά από τον Παναθηναικό. Ακόμα κι έτσι όμως (με τον βαθμό της ισοπαλίας δηλαδή) ο ΠΑΟΚ είναι γερά μέσα στο κόλπο για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Είναι ένα βαθμό πίσω από τους πράσινους τους οποίους υποδέχεται την Πέμπτη στην Τούμπα και με νίκη θα πάρει κεφάλι στο βαθμολογικό πίνακα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητου Αθηνών.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η απόδοση του Δικεφάλου δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Στα όρια της μετριότητας κινήθηκε ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πολλά και αβίαστα λάθη από τους παίκτες του Μπόλονι ειδικά στη μεσαία και αμυντική γραμμή. Λάθος εκτιμήσεις, λάθος μεταβιβάσεις, κακές τοποθετήσεις είχαν ως αποτέλεσμα οι ασπρόμαυροι να δημιουργήσουν ελάχιστες ευκαιρίες.

Η αργή ανάπτυξη και το γεγονός ότι ο Αθανασιάδης ήταν εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να γίνει όσο απειλητικός απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα. Σε απλά Ελληνικά ο Μπόλονι έδειξε να υπολογίζει περισσότερο απ΄ όσο θα έπρεπε τον αντίπαλο του. Θεωρώ επίσης ότι καθυστέρησε να χρησιμοποιήσει δυο φρέσκους παίκτες όπως ο Ιβιτς και ο Γεωργιάδης που με την είσοδο τους έδωσαν επιθετική πνοή.

Εν κατακλείδι το λάθος του Καρσιώτη, η καθυστερημένη αντίδραση του Μπόλονι και οι η κακή μέρα των παικτών του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή στέρησαν από την ομάδα μια νίκη που θα της προσέφερε δικαιολογημένα τον τίτλο του φαβορί για την 1η θέση των πλει οφ.

Υ. Γ. 1 Κατά την προσωπική -και πάντα ταπεινή- μου άποψη μακράν ο καλύτερος παίκτης για τον Δικέφαλο ήταν ο Σταφυλλίδης.

Υ. Γ. 2 Όλα τα λεφτά είναι την Πέμπτη. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει, ανατρέπει τα δεδομένα και γίνεται ο κυρίαρχος των πλει οφ μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.