Κλώτσησε την ευκαιρία... (pics)

Gazzetta team
Κλώτσησε την ευκαιρία... (pics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ για μια ώρα κρατούσε την νίκη στο Περιστέρι, αλλά τελικά ο Ατρόμητος ισοφάρισε (1-1) και ο «δικέφαλος του Βορρά» έχασε την ευκαιρία να πάρει... αέρα Τσάμπιονς Λιγκ! Aπό οριακή θέση το γκολ του Μήτρογλου!

Έτσι έπαιξαν

Ο γηπεδούχος Ατρόμητος είχε τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης και Οικονόμου.

Ο Ιγκλέσιας ήταν στον άξονα μαζί με τον Σφακιανάκη. Στα άκρα ήταν οι Δημούτσος (δεξιά) και Πίτου Γκαρσία (αριστερά) και στην κορυφή οι Μήτρογλου και Επστάιν.

Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ είχε τον Χαλκιά βασικό πορτιέρο. Στην άμυνα δεξί μπακ ήταν ο Έτο, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απάρτιζαν οι Τσιρίλο και Μαλεζάς και αριστερά στην άμυνα έπαιζε ο Σταφυλίδης.

Αμυντικό χαφ τοποθετήθηκε ο Γκαρσία και στον άξονα ήταν οι Λαζάρ και Φωτάκης. Στο δεξί φτερό της επίθεσης ήταν ο Σαλπιγγίδης, στο αριστερό ο Λίνο και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Δεν είχε τον προσδοκώμενο κόσμο...

Για ακόμα μία φορά φέτος παρά την πολύ καλή παρουσία του Ατρομήτου ο φίλαθλος κόσμος του απείχε από το γήπεδο. Και πάλι οι οπαδοί της ομάδας του Περιστερίου που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν ήταν οι ανάλογοι. Αν και οι παίκτες του Δώνη έχουν βάλει φέτος τα δυνατά τους δεν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν σε τέτοιο βαθμό τους φιλάθλους τους ώστε να γεμίζει το γήπεδο.

Το πρώτο μέρος

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Επστάιν φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιρίλο στην μικρή περιοχή με το ριπλέι πάντως να μην δικαιώνει τον Γερμανό για την διαμαρτυρία του.

Ο Ατρόμητος όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο κινητικός από τον δικέφαλο του Βορρά. Στο 9ο λεπτό ένα δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας πέρασε ψηλά άουτ. Ο ίδιος παίκτης έκανε ένα καλύτερο σουτ στο 11ο που όμως και αυτό δεν είχε... τύχη.

Στο 16ο λεπτό ο Ιτάνζ έδιωξε ένα απευθείας κόρνερ του Γκαρσία. Στο 20ό λεπτό ο Τόμας δεν μπόρεσε να νικήσει στον αέρα τον Χαλκιά μετά από φάουλ του Επστάιν. Στο 23ο λεπτό ο Μαλεζάς δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά από αρκετά καλή θέση ύστερα από φάουλ του Λίνο.

«Καθάρισε» ο «Σάλπι»!

Στο 29ο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ. Ύστερα από μία εξαιρετική μπαλιά του Λαζάρ από την... καρδιά του κέντρου προς τον Σαλπιγγίδη αυτός αφού... άδειασε υποδειγματικά τον Τόμας με ένα όμορφο σουτ έγραψε το 0-1 και ενώ ο Σφακιανάκης δεν πρόλαβε να τον καλύψει.

Αλλαγή συστήματος από Δώνη

Λίγο μετά την επίτευξη του γκολ του ΠΑΟΚ ο Δώνης προχώρησε σε αλλαγή συστήματος. Το 4-4-2 έγινε 4-2-3-1 με τον Επστάιν να πηγαίνει στην θέση του αριστερού χαφ και τον Πίτου Γκαρσία να περνάει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά από τον άξονα. Την ίδια ώρα ο Ιγκλέσιας παρέμεινε αμυντικό χαφ ενώ ο Σφακιανάκης πέρασε πιο αριστερά.

Στο 39' ο Τόμας θα επιχειρήσει ένα σουτ που δεν θα ανησυχήσει τον Χαλκιά. Το βασικό πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν πως παρά το πλάνο που είχαν αλλά την κινητικότητα και την διάθεση που έδειχναν δεν ήταν ουσιαστικοί και απειλητικοί στην επίθεση σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που όποτε μπορούσε έβγαζε φάσεις για γκολ. Στο 45' υπήρχε πάντως ένα καλό σουτ του Πίτου Γκαρσία που πέρασε λίγο άουτ.

Μεγαλύτερη πίεση από τον Ατρόμητο

Ο Ατρόμητος προχώρησε σε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του Β' μέρους και άρχισε να πιέζει πιο πολύ τον ΠΑΟΚ. Στο 47' ένα σουτ του Επστάιν πέρασε έξω ενώ στο 56' ο Ιγκλέσιας απείλησε με κεφαλιά.

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να φέρουν τουλάχιστον στα ίσια όμως όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα. Στο 59' ένα σουτ Φωτάκη πέρασε άουτ και στο 64' ο Λάζαρ από πολύ καλή θέση θα στείλει την μπάλα έξω.

Πάλι αλλαγές στον σχηματισμό από τον Δώνη!

Ο Δώνης στο μεταξύ είχε προλάβει και να περάσει και άλλον φορ στο ματς. Έβγαλε τον Ιγκλέσιας για να βάλει τον Αναστασάκο προσπαθώντας να σπάσει τον κλοιό του ΠΑΟΚ που αμυνόταν πολύ καλά και μετά έβγαινε σε αντεπιθέσεις.

Επίσης άλλαξε και πάλι το σύστημά του, περνώντας μεταξύ άλλων τους Καραμάνο, Μπρίτο ως χαφ και βάζοντας τον Αναστασάκο μαζί με τον Μήτρογλου στην κορυφή!

Απάντηση από τον Μήτρογλου και 1-1

Στο 67ο λεπτό έμελλε να αποδώσει καρπούς το πρέσινγκ του Ατρομήτου. Μετά από μπαλιά του Αναστασάκου προς τον Μήτρογλου που όπως φάνηκε έφυγε από κανονική θέση ο διεθνής φορ σούταρε, κάνοντας το 1-1. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ και κυρίως ο Τσιρίλο διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

Στο 68' ο Μήτρογλου φώναξε πέναλτι σε μαρκάρισμα που του έγινε από τον Έτο. Εν συνεχεία το συγκρότημα του Δώνη κυνηγήσε το 2ο γκολ και ενώ ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να πέφτει ως προς την απόδοσή του. Στο 74' μία κεφαλιά του Μήτρογλου πέρασε άουτ.

Ακολούθως όμως ο ΠΑΟΚ είχε δύο φάσεις, μία με σουτ του Φωτάκη στο 75' και μία με ένα του Λάζαρ στο 78'. Στο 80' μία κεφαλιά του Μπρίτο δεν βρήκε στόχο.

Στο 83' ο Σταφυλίδης έκανε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ. Ένα σουτ που βγήκε λίγο άουτ. Στο 87' ένα σουτ του Δημούτσου βρήκε κόντρα και πέρασε έξω. Οι δύο ομάδες φανέρωσαν μία διάθεση να παίξουν όσο πιο ανοιχτά και όσο πιο επιθετικά γινόταν όμως αυτό δεν μετουσιώθηκε σε άλλα τέρματα...

Έντονες διαμαρτυρίες σε Γιάχο!

Μετά την λήξη του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπεσαν πάνω στον Γιάχο φωνάζοντας για την φάση του γκολ του Μήτρογλου. Οι διαμαρτυρίες τους ήταν ιδιαίτερα έντονες και έδειχναν πολύ ενοχλημένοι.

Man of the match: Οι δύο σκόρερ του αγώνα. Οι Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου. Ο πρώτος είχε βέβαια καλή παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης σε αντίθεση με τον δεύτερο που... αφυπνίστηκε στην επανάληψη και μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Αδύναμος κρίκος: Η επιθετική γραμμή του Ατρομήτου δεν λειτούργησε όπως έπρεπε κυρίως στο πρώτο μέρος ενώ και το κέντρο του με εξαίρεση τον Ιγκλέσιας δεν βρέθηκε σε όσο καλή μέρα χρειάστηκε. Αρκετά αρνητικός ήταν ο Αναστασάκος. Στον αντίποδα ο Αθανασιάδης δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

Στο ύψος του: Στον Ατρόμητο οι Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία και Σκόνδρας στάθηκαν στο ύψος τους βοηθώντας σημαντικά ο καθένας την ομάδα του Περιστερίου. Ειδικά ο Ιγκλέσιας έδειξε για άλλο ένα ματς πόσο συμβάλλει αμυντικά αλλά και δημιουργικά. Από τον ΠΑΟΚ προσπάθησαν πιο πολύ αλλά και ξεχώρισαν οι Γκαρσία, Σταφυλίδης και Λαζάρ.

Η γκάφα: Ανήκει στο κέντρο του Ατρομήτου αλλά και στον Τόμας στην φάση του γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Λαζάρ κάνει σχεδόν ανενόχλητος την πάσα και ενώ ο Άγγλος αμυντικός εκτίθεται ανεπανόρθωτα με τον Σαλπιγγίδη να τον αποφεύγει εξαιρετικά.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Γιάχος υπέπεσε σε λάθη μαζί με τους βοηθούς του. Ελέγχεται κυρίως για την φάση του τέρματος του Μήτρογλου. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει πολύ για οφσάιντ σε αυτήν την φάση ενώ όπως αποτυπώνεται από το ριπλέι ο σκόρερ του Ατρομήτου ήταν σε οριακή θέση.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε έναν αγώνα όπου ο Ατρόμητος αν και μπήκε καλύτερα από τον ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο, οι δύο αντίπαλοι βολεύτηκαν με την ισοπαλία. Οι Περιστεριώτες ήταν πιο κινητικοί και απειλητικοί από τον δικέφαλο του Βορρά στο πρώτο 45λεπτο αλλά δεν είχαν την επιθετική ουσία.

Ήταν κάτι που τους στοίχισε ενώ στην επανάληψη ανέβασαν στροφές και μπόρεσαν να ισοφαρίσουν. Οι παίκτες του Μπόλονι από την μεριά τους, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που άλλαζε διαρκώς τον σχηματισμό του, έμειναν ως επί το πλείστον σταθεροί σε ένα πλάνο από την αρχή του ματς. Αμύνονταν όσο πιο καλά μπορούσαν και μετά έβγαιναν σε κόντρα επιθέσεις.

Συνολικά πάντως με βάση την εικόνα του ματς το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει δίκαιο και φυσικά δεν ευνοεί ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε τον Ατρόμητο... Μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως προκάλεσε στον δικέφαλο του Βορρά αυτό το σκορ.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Οικονόμου (46' Μπρίτο), Φυτανίδης, Τόμας, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (63' Αναστασάκος), Σφακιανάκης (46' Καραμάνος), Δημούτσος, Γκαρσία, Επστάιν, Μήτρογλου.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο (76' Γεωργιάδης), Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο, Φωτάκης, Πάμπλο Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (82' Ίβιτς), Αθανασιάδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα