Πήρε... εντολή για Τσάμπιονς Λιγκ! (pics)

Gazzetta team
Πήρε... εντολή για Τσάμπιονς Λιγκ! (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έγινε... πελάτης του Κλωναρίδη (δεύτερο γκολ φέτος στους «πράσινους») και η ΑΕΚ που κέρδισε 2-0 μπήκε και αυτή για τα καλά στο... κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι εκλεκτοί του «Κωστέ»

Η ΑΕΚ μετά την ήττα στην Τούμπα έπαιζε τα ρέστα της κόντρα στον Παναθηναϊκό για την πρώτη θέση των πλέι-οφ και ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε ότι καλύτερο είχε στη διάθεση του.

Ο Κωνσταντόπουλος υπερασπίστηκε τα «κιτρινόμαυρα» καρέ, ο Μανωλάς μαζί με τον Μπουγαίδη στο κέντρο της άμυνας, έχοντας αριστερά τον Καράμπελα και δεξιά τον Κοντοέ. Μάκος, Καφές και Γεωργέας στη μεσαία γραμμή, αριστερό «φτερό» ο Σιαλμάς, δεξί ο Λεονάρντο και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Εκπλήξεις από Φερέιρα

Μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να δοκίμασε στην Παιανία σχήμα χωρίς «καθαρό» επιθετικό και τον Καραγκούνη βασικό, ωστόσο, προτίμησε τον Νίνη για τον άξονα και τον Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και οι Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο μαζί με τον Βιτόλο στα χαφ, έχοντας μπροστά και σε ελεύθερο ρόλο τον Νίνη. Χριστοδουλόπουλος δεξιά, Κουίνσι αριστερά και ο Τοτσέ «αιχμή».

Το έψαξε, το πέτυχε!

Μια ΑΕΚ που το ήθελε περισσότερο, ήταν σοβαρή και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του 1-0 και ένας Παναθηναϊκός απλά τραγικός, ίδιος και χειρότερος από την εμφάνιση… καμπανάκι του πρώτου μέρους κόντρα στον Ατρόμητο. Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, με την «Ένωση» να παίρνει κεφάλι στο σκορ χάρη στη… φωτοβολίδα του Μάκου στο 29’, χωρίς βέβαια να κάνει κάτι ιδιαίτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Απλά τα βασικά, τα οποία όμως της έδωσαν την υπεροχή στη μεσαία γραμμή. Κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε τρεξίματα, δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν είχε κίνηση στον χώρο και… είχε την ατυχία να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές μέχρι το 23’! Σπυρόπουλος και Νίνης βγήκαν… off, Γιούρκας και Καραγκούνης πήραν την θέση τους.

Η «Ένωση», μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά στο 38’ ο Καρνέζης «έβγαλε» το φάουλ του Λεονάρντο, με τους «πράσινους» να απειλούν μοναχά στο 20’ έπειτα από σουτ του Τοτσέ, το οποίο απόκρουσε ο Κωνσταντόπουλος.

Βίκτωρ… Μέσι και τέλος!

Το… μαξιλαράκι του 1-0 έδωσε στην ΑΕΚ την δυνατότητα να γυρίσει πίσω, να περιμένει τον Παναθηναϊκό και να ψάξει να βρει το δεύτερο γκολ στη κόντρα. Η «Ένωση» κρατούσε με ευκολία το «τριφύλλι» μακριά από την περιοχή της και απειλήθηκε μοναχά από ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 67’. Εξάλλου η ομάδα του Φερέιρα τα περίμενα όλα από τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος πάλευε μόνος του και δεν μπορούσε να παρασύρει και τους υπόλοιπους, ώστε ο Παναθηναϊκός να πιέσει περισσότερο.

Η είσοδος του Πετρόπουλου δεν άλλαξε κάτι, η ΑΕΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Λεονάρντο στο 73’ και επτά λεπτά αργότερα έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή. Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης έκανε φοβερό σλάλομ αλά… Μέσι από αριστερά, πέρασε τον Μπουμσόνγκ, άφησε σαν σταματημένο τον Σαριέγκι και με εξαιρετικό πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό! 2-0 και η ΑΕΚ πιο ζωντανή από ποτέ στο κυνήγι της πρώτης θέσης που οδηγεί στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

MANOFTHEMATCH: Μέχρι το σημείο που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, ο Γρηγόρης Μάκος έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Πίεζε, έκοβε, έκλεινε χώρους, έδινε ηρεμία στην ομάδα και είχε ανοίξει τον δρόμο για την νίκη της ΑΕΚ με το δυνατό σουτ στο 29’. «Γεμάτο» παιχνίδι από τον διεθνή μέσο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο νεαρός μέσος… σφράγισε την νίκη της ομάδας του, θυμίζοντας για ακόμη μία φορά το πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Κάνει τρομερό σλάλομ, αφήνει… άγαλμα την άμυνα του Παναθηναϊκού τελειώνει την φάση ιδανική, με πολύ δύσκολο πλασέ.

Για τους «πράσινους» ο μοναδικός που το πάλεψε αλλά χωρίς συμπαραστάτη ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κανονικά θα έπρεπε να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκτός από τον Γιώργο Καραγκούνη. Αρκετοί πάλεψαν για το ποιος θα είναι ο χειρότερος στην αποψινή αναμέτρηση. Χριστοδουλόπουλος και Κουίνσι, όμως, ήταν η «αιτία» που ο Παναθηναϊκός δημιουργικά ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Λάζαρος με εξαίρεση ένα σουτ στο 67’ δεν βοήθησε καθόλου ενώ ο Γκανέζος με εξαίρεση ένα… δίλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν εξαφανισμένος.

Από κοντά ο Γιόσου Σαριέγκι αλλά και ο Βίκτορ Βιτόλο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Βιτόλο. Ο Ισπανός μέσος του Παναθηναϊκού «πέφτει» νωχελικά πάνω στον Μάκο, δίνει όλο το πεδίο αλλά και τον χρόνο στον Έλληνα μέσο να στοχεύσει και να «εκτελέσει» τον Καρνέζη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου αν και η ΑΕΚ φωνάζει δικαίως για ένα πέναλτι σε χέρι του Βύντρα στο 35’, το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού και πήρε… εντολή για Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ένωση» πλησίασε στους δύο πόντους το «τριφύλλι» και πλέον όλα είναι ανοιχτά. Πάνω απ’ όλα έδειξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις και σοβαρότητα μπορεί να πετύχει τον στόχο της.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός άκουσε ακόμη ένα… καμπανάκι να χτυπάει και να του δείχνει πως έτσι δεν πάει πουθενά!

Η βαθμολογία μετά από 2 αγώνες

1) Παναθηναϊκός 5
2) ΠΑΟΚ 4
3) ΑΕΚ 3
4) Ατρόμητος Αθηνών 2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα