Η Τσέλσι των ρεκόρ!

Η Τσέλσι των ρεκόρ!

Η Τσέλσι των ρεκόρ!

bet365

Η Τσέλσι είναι η νέα Κυπελλούχος Αγγλίας καταγράφοντας πολλά ρεκόρ, όχι τόσο η ίδια, όσο οι ποδοσφαιριστές της με τους Ντρογκμπά, Κόουλ και Τέρι να γράφονται στην ιστορία.

Οι «μπλε» του Λονδίνου με τη νίκη επί της Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ» με 2-1 έφτασαν τις εφτά κατακτήσεις στο θεσμό και αυτό ήταν το τέταρτο τα τελευταία έξι χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έγινε ο τρίτος σερί Ιταλός τεχνικός που κατακτά το τρόπαιο με την Τσέλσι μετά τους Κάρλο Αντσελότι (Τσέλσι) και Ρομπέρτο Μαντσίνι (Μάντσεστερ Σίτι)!

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έκανε το 8 στα 8 στο «Γουέμπλεϊ», αλλά συνάμα γράφτηκε στην ιστορία επειδή έγινε ο πρώτος παίκτης που χρίζεται σκόρερ σε τέσσερις διαφορετικούς τελικούς.

Ο αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι σήκωσε το τέταρτο Κύπελλο Αγγλίας για την Τσέλσι και έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Τέλος, ο Άσλεϊ Κόουλ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον το Κύπελλο Αγγλίας. Ο αριστερός μπακ έχει εφτά κατακτήσεις με την φανέλα της Αρσεναλ (3) και της Τσέλσι (4).

 

Τελευταία Νέα