Κόντε: «Πιο έτοιμοι δε γίνεται»!

Κόντε: «Πιο έτοιμοι δε γίνεται»!

bet365

Ο αγώνας με την Κάλιαρι στην Τεργέστη μπορεί να σημάνει την επιστροφή της Γιουβέντους στους τίτλους μετά από όσα έγιναν το 2006 και ο Αντόνιο Κόντε τόνισε πως άπαντες στην ομάδα ξέρουν τι να κάνουν.

Στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου, πριν την αναμέτρηση της Κυριακής, ο προπονητής της Μεγάλης Κυρίας αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως ποδοσφαιριστής από τέτοιες καταστάσεις και δήλωσε σίγουρος για το ότι οι παίκτες του έχουν τη σωστή ψυχολογία, αναλογιζόμενοι τι ευκαιρία έχουν για να γράψουν ιστορία μετά από όσα έζησε η Γιούβε από το 2006 κι έπειτα.

Διπλό ημίχρονο/διπλό τελικό στο παιχνίδι Κάλιαρι-Γιουβέντους σε απόδοση 1.75 στην betoto

«Η Γιουβέντους επέστρεψε στο επίπεδο που πάντα ήταν. Να ζει, δηλαδή, την πίεση, την ομορφιά, όλα τα συναισθήματα τέτοιων αγώνων που κρίνουν τίτλους και νομίζω πως αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιο θετικό από όλα. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στη δουλειά της διοίκησης, του προπονητικού τιμ, των παικτών. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που διεκδικούμε το Scudetto δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και αυτό φυσικά θα πρέπει να μας δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Ευτυχώς έχω εμπειρίες από τέτοιες καταστάσεις. Εχω ζήσει και την εμπειρία του να είσαι πίσω στη βαθμολογία μία αγωνιστική πριν το φινάλε και μετά από 90 λεπτά ήμουν πρωταθλητής, το 2002, αλλά και το αντίθετο, το 2000. Το ποδόσφαιρο πάντα σου προκαλεί νέα συναισθήματα και αυτό που μετράει τώρα είναι το παρόν. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι υπέροχο, κάτι εκπληκτικό. Πάντα έλεγα ότι για να νικήσεις χρειάζεσαι μυαλό, καρδιά και πόδια. Με αυτή τη σειρά που τα ανέφερα», τόνισε ο Κόντε και σε ερώτηση για το αν έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθηση των Μπιανκονέρι λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε το 1-1 με την Λέτσε, απάντησε ότι καλύτερα δε θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα στις τάξεις της Γιούβε.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε τόσο ενωμένοι στη Γιουβέντους που χρειάζεται απλά μια ματιά μεταξύ μας για να καταλάβουμε αμέσως ο ένας τον άλλον! Είναι σημαντικό να δω πώς αισθάνεται ο καθένας και δεν βλέπω κάποιο λόγο για τον οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε κάτι αύριο. Μετά το τέλος του αγώνα με την Λέτσε όλοι στην ομάδα θέλαμε να ξαναμπούμε στο γήπεδο, ανυπομονούσαμε για το επόμενο ματς. Σίγουρα ήταν πλήγμα αυτό που έγινε αλλά τελικά μας βοήθησε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη επιθυμία για να διορθώσουμε το λάθος μας, να ακυρώσουμε αυτό που έγινε την Τετάρτη. Οι παίκτες μου είναι έτοιμοι και με αυτοπεποίθηση, ξέρουν ότι είναι μια ιστορική στιγμή. Μπορούμε να μπούμε στο βιβλίο της ιστορίας της Γιουβέντους, οπότε δε νομίζω πως χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για να τους φτιάξω περισσότερο. Για να είμαι ειλικρινής, μάλλον πρέπει να τους συγκρατήσω λίγο αυτή τη στιγμή»!

Τέλος, ο Κόντε αρνήθηκε να πει ποιος θα πάρει τη θέση του τραυματία Πάολο Ντε Τσέλιε στην αρχική 11άδα ενώ επιβεβαίωσε πως ο Σιμόνε Πέπε είναι στη διάθεση του καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα