Ο σέρφερ που έσωσε το Λιμενικό στη Λούτσα μας «κούφανε» : «Δεν κινδύνευα» (vid)

Gazzetta team
Ο σέρφερ που έσωσε το Λιμενικό στη Λούτσα μας «κούφανε» : «Δεν κινδύνευα» (vid)
Τη Δευτέρα είχε βγει στα ανοιχτά να κάνει kite surf και χρειάστηκε η επέμβαση του Λιμενικού.

O 40χρονος σέρφερ που διεσώθη από το Λιμενικό στη Λούτσα, αφού για περίπου μια ώρα βρισκόταν στη θάλασσα και προσπαθούσε να πλησιάσει στεριά, έκανε μια αναπάντεχη δήλωση στο Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη διαδικασία δεν ήταν απαραίτητη.

«Υπήρχε μια ακινητοποίηση αλλά δεν υπήρχε… ήταν όλα εντάξει.» δήλωσε ο 40χρονος και στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν κινδύνευσε απάντησε:

«Όχι, όχι, όχι… όλα ήταν καλά. Προληπτικά πρέπει να έγινε η διαδικασία».

Ο 40χρονος άνδρας, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πήρε το kitesurf και βγήκε στα ανοιχτά της Αρτέμιδας. Τα μποφόρ όμως ήταν 8 και σύντομα παρασύρθηκε στα ανοιχτά.

Στις εικόνες φαίνεται μέσα στο νερό, να παλεύει με τα κύματα, ενώ ένας 39χρονος κολυμβητής, που τον είδε από μακριά, τον έχει πλησιάσει για να τον βοηθήσει.

«Ήμουν στη θάλασσα και όπως έκανα το άθλημα που κάνω, σταματάει ο αέρας και παρασύρομαι λίγο πιο έξω από εκεί που πρέπει με αποτέλεσμα να πρέπει να κολυμπήσω πολύ ώρα»

Και οι δύο κουνούν τα χέρια και τα πόδια τους, μέχρι την άφιξη του λιμενικού. Πρώτα ανεβαίνει από τη σκάλα στο σκάφος ο 39χρονος κολυμβητής, που είχε σπεύσει για βοήθεια και στη συνέχεια οι λιμενικοί ρίχνουν ένα σωσίβιο στον σέρφερ.

Τώρα, ο ίδιος δίνει μια εναλλακτική εκδοχή της πραγματικότητας:

«Απλά είχαμε βγει πιο πολύ έξω από εκεί που πρέπει. Και κάποιος που δεν γνωρίζει θεώρησε σωστό να πει ότι εμείς κινδυνεύουμε άμεσα».

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τσουχτερά πρόστιμα για την κινητοποίηση του Λιμενικού και μάλλον προσπαθεί με τη στάση του να αποφύγει.

Η επιμονή του, να χαρακτηρίζει μη αναγκαία την επέμβαση του λιμενικού, πιθανότατα έχει να κάνει, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί του Σώματος και με ένα δεύτερο πρόστιμο που θα μπορούσε να του επιβληθεί

Σε κάθε περίπτωση, η περιπέτεια για τα δύο άτομα είχε αίσιο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ