Δεν θέλει μπράβο, τα Jumbo έκαναν το αυτονόητο

Δεν θέλει μπράβο, τα Jumbo έκαναν το αυτονόητο
Σε μία διαφήμιση που κανείς δεν περίμενε ότι θα δούμε στην ελληνική τηλεόραση προχώρησε η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων και οι αντιδράσεις είναι αυτές που πάνω κάτω περιμέναμε. Δυστυχώς

Ιούλιος 2016. Βρίσκομαι στην ρεσεψιόν ξενοδοχείου ενός χωριού του Πηλίου και ακριβώς δίπλα μας έκαναν check in δύο άντρες που θα έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Μόλις παρέλαβαν το κλειδί τους, η (ευγενέστατη) κυρία που κανόνιζε τα δωμάτια και μου είπε: «Να φανταστείτε ότι είναι τόσο καλοί φίλοι που όταν τους είπα ότι το δωμάτιο αυτό δεν είχε δύο μονά κρεβάτια αλλά ένα διπλό και θα πρέπει να κοιμηθούν μαζί, δεν τους πείραξε καθόλου. Να δω τι θα κάνουν αν θέλουν να φέρουν τίποτα κοπέλες».

Δεν της το «χάλασα», την άφησα να το πιστεύει αυτό, αλλά μετά στην παραλία σκεφτόμουν ότι είναι ένα ακόμα γεγονός από τα πολλά που δείχνει ότι ελληνική κοινωνία δεν φοβάται απλά ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που κάνουν πράγματα που κάνουν και οι «φυσιολογικοί», αλλά δεν μπορεί καν να το συνειδητοποιήσει!

Και αυτό για εμένα είναι πιο σημαντικό.

Πολλοί συνάνθρωποί μας θεωρούν όταν βλέπουν δύο γυναίκες να είναι αγκαλιασμένες ή δύο άντρες να πηγαίνουν μαζί διακοπές, ότι είναι φίλοι.

Ασφαλώς και μπορεί και να είναι.

Ασφαλώς όμως, μπορεί όμως και να μην είναι.

Μπορεί να είναι ζευγάρι. Μπορεί να αγαπιούνται όπως αγαπιόμαστε και εμείς οι «φυσιολογικοί».

Δεν ξέρω αν σας τα χάλασα όπως τα έχετε στο μυαλό σας, αλλά έτσι είναι.

Ο κόσμος κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Έτσι είναι η ζωή.

Η αποδοχή ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι μπορεί να πηγαίνει μαζί διακοπές, μπορεί να συγκατοικεί, να ψωνίζει μαζί για το σπίτι του στο σουπερμάρκετ, είναι πρόοδος!

Όπως και να το κάνουμε, είναι πρόοδος για την κοινωνία μας οι πολίτες ενός κράτους να απολαμβάνουν την ζωή τους όπως εκείνοι κρίνουν και θέλουν. Ντροπή να λέμε τα αυτονόητα το 2017, αλλά έτσι είναι.

Είναι πρόοδος να μην αναγκάζεις έναν άνθρωπο να φοβάται και να κρύβεται επειδή είναι διαφορετικός από εσένα ή από το σύνολο. Επειδή αγαπάει έναν του ίδιου φύλου να νιώθει ενοχές. Να του στερείς ελευθερίες της καθημερινότητας που όλοι οι «φυσιολογικοί» απολαμβάνουμε, όπως για παράδειγμα μια βόλτα πιασμένοι χέρι χέρι με το άλλο μας μισό.

Γιατί πολύ απλά, η ζωή πρέπει να εξελίσσεται.

Είναι εξέλιξη, δεν είναι... Νέα Τάξη Πραγμάτων, δεν είναι «η δημοκρατία του αδερφάτου», δεν είναι «ανωμαλία».

Ανωμαλία είναι να μην επιτρέπεις στον άλλον να είναι ευτυχισμένος! Δεν είναι ανωμαλία να πάνε 2 άντρες πιασμένοι χέρι χέρι στο ΙΚΕΑ να ψωνίσουν γαμημένα ποτήρια για το σπίτι τους.

Απλά πράγματα είναι!

Η διαφήμιση λοιπόν των Jumbo, αυτό που θα κάνει είναι να βάλει σε κάθε ελληνικό σπίτι την εικόνα ότι τα ζευγάρια δεν είναι μόνο ετερόφυλα.

Ότι δύο άνθρωποι του ίδιου φύλου που συγκατοικούν, που αγαπιούνται, που μοιράζονται την ζωή τους, που τσακώνονται για καθημερινές βλακείες, είναι πολύ φυσιολογικό να πηγαίνουν μαζί για ψώνια, να πηγαίνουν μαζί διακοπές, και αν θέλετε να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, να υιοθετούν και ένα παιδάκι και να το αγαπάνε όπως θα το αγαπούσαμε και εμείς οι... φυσιολογικοί.

Δεν είναι η «δημοκρατία της χαράς» που λέει το σλόγκαν της διαφήμισης, αλλά η «δημοκρατία του αυτονόητου».

Το τελευταίο διάστημα με το νομοσχέδιο για το φύλο στη Βουλή βλέπουμε πραγματικά όχι μόνο πόσο πίσω είναι η ελληνική κοινωνία, αλλά και τον πόσο φόβο έχει για το διαφορετικό.

Είτε αυτό το διαφορετικό είναι η επιλογή του να διαλέγεις εσύ και όχι κάποιος άλλος την ηλικία που θέλεις να αλλάξεις το φύλο σου, μέχρι το πιο απλό: η αγάπη και η ευτυχία να μην εξαρτάται από το φύλο, αλλά από τον άνθρωπο.

Υπάρχουν βουλευτές που εξισώνουν την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και την κτηνοβασία!

Αδιανόητα πράγματα ρε γαμώτο!

Όπως και να το κάνουμε, η διαφήμιση είναι μια win win situation για την εταιρία.

Και μας ήρθε από εκεί που δεν το περιμέναμε, από ένα... λαϊκό πολυκατάστημα δηλαδή που μας είχε συνηθίσει σε χοντροκομμένες και κάποιες φορές σεξιστικές διαφημίσεις, αλλά και γιατί πολύ απλά το Jumbo θα κάνει «ξεκαθάρισμα».

Δεν θα πηγαίνουν στα Jumbo οι «άντρακλες», οι «νοικοκυραίοι», οι «χριστιανοί»; Δεν πειράζει, θα πηγαίνουμε εμείς.

Οι «προοδευτικοί ανώμαλοι νεοταξίτες» που δεν μας πειράζει καθόλου να βλέπουμε ανθρώπους ευτυχισμένους.

Και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε περισσότεροι. Και αυτό, δεν το λέω για να μην πέσει ο τζίρος των Jumbο....

Y.Γ.1 Εντωμεταξύ, προφανώς πιο άνετα θα ένιωθα να ήμουν κάπου που 2 άντρες φιλιούνται δίπλα μου, παρά να βρισκόμουν στον ίδιο χώρο με τέτοιους ανθρώπους:

Υ.Γ.2 Επίσης κύριε βουλευτά της ΝΔ, αν ήταν φυσιολογικό δεν θα είχαμε τον Αδάμ και τον Γιώργο, αλλά τους ανθρώπους και τους μισανθρώπους.

Υ.Γ.3 Πριν 2 χρόνια είχα γράψει αυτό. Λίγα άλλαξαν.