«Χτύπησα τατουάζ το "Sieg Heil" γιατί μου άρεσε» (vid)

Gazzetta team
«Χτύπησα τατουάζ το "Sieg Heil" γιατί μου άρεσε» (vid)
Το γύρο του κόσμου έκανε το «Heil Hitler» που ακούστηκε την Παρασκευή όταν η Χρυσή Αυγή αποχωρούσε από την αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή, έπειτα από επεισόδιο με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Δραγασάκη.

Από την Αμερική ως τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία, η φράση αυτή ταξίδεψε, φέρνοντας για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή την Ελλάδα.

Και μπορεί ο ναζιστικός αυτός χαιρετσιμός να βγήκε από τα χείλη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάντζα, με προφανή ειρωνική διάθεση προς τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε πως έχει στο αριστερό του μπράτσο τατουάζ, στο οποίο αναγράφεται το ένα από τα δύο ναζιστικά προστάγματα «Sieg Heil», που σημαίνει «χαιρετίζω τη νίκη».

Ο βουλευτής του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου είπε πως το τατουάζ το έκανε όταν ήταν μόλις 15 ετών, χωρίς καν να γνωρίζει τη σημειολογία του. Απλά του άρεσε η γραμματοσειρά και μιας η συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν έβγαινε στα ελληνικά... αποφάσισε να τη «χτυπήσει» στα γερμανικά.

Όσο για το αν κάποια στιγμή σκέφτεται να σβήσει το συγκεκριμένο τατουάζ; Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απάντησε πως ίσως το κάνει.

Πηγή: protothema.gr