Τα κορυφαία “North West Derbies” στο Ολντ Τράφορντ

Τα κορυφαία “North West Derbies” στο Ολντ Τράφορντ

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τα πιο χαρακτηριστικά ντέρμπι των δύο ομάδων στο «Θέατρο των Ονείρων», στην εποχή της Πρέμιερ Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-2 (1/10/1995)

Το παιχνίδι που επέστρεψε ο Ερίκ Καντονά στην ενεργό δράση, έπειτα από το χτύπημα στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας και την πολύμηνη τιμωρία του. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον “King Eric”, όμως ο Ρόμπι Φάουλερ έκλεψε τη δόξα από το Γάλλο άσο. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο Ολντ Τράφορντ, όμως ο Καντονά ήταν αυτός που στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (το 1-0 για τη Γιουνάιτεντ είχε κάνει ο Μπατ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 0-1 (17/12/2000)
Πέντε ολόκληρα χρόνια είχαν να κερδίσουν οι «κόκκινοι» την αντίπαλό τους και μέσα σε αυτό το διάστημα μετρούσαν τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες. Την ίδια ώρα, η Γιουνάιτεντ προερχόταν από ένα αήττητο σερί στην Πρέμιερ Λιγκ και όλα έδειχναν ιδανικά για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ωστόσο, μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Μέρφι στάθηκε αρκετή στη Λίβερπουλ για να φύγει νικήτρια με 1-0 από το Ολντ Τράφορντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 1-4 (14/3/2009)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη των «κόκκινων» στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου τους. Η πρωτοπόρος Γιουνάιτεντ είχε δέκα βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λίβερπουλ και με νίκη θα «αγκάλιαζε» τον τίτλο. Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάολοι» άνοιξαν το σκορ με το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως στη συνέχεια φιλοξενούμενοι επέβαλλαν το νόμο τους. Τόρες, Τζέραρντ, Αουρέλιο και Ντοσένα βρήκαν δίχτυα για το εμφατικό 1-4.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 3-2 (19/9/2010)
Ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία ανάμεσα στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τον Στίβεν Τζέραρντ. Στα δύο γκολ του Βούλγαρου επιθετικού της Γιουνάιτεντ απάντησε με δύο δικά του τέρματα ο αρχηγός της Λίβερπουλ. Το παιχνίδι όδευε προς την ισοπαλία, όμως ο Μπερμπάτοφ χτύπησε ξανά και με χατ-τρικ οδήγησε τους γηπεδούχους στη νίκη με σκορ 3-2.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1 (11/2/2012)
Το συγκεκριμένο παιχνίδι δε μνημονεύεται τόσο για το αποτέλεσμα, που διατήρησε τη Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση και αύξησε τη διαφορά από την αντίπαλό της στους 19 βαθμούς, αλλά από την έντονη κόντρα του Πατρίς Εβρά με τον Λουίς Σουάρες. Μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Ουρουγουανός επιθετικός είχε φάει «καμπάνα» οκτώ αγωνιστικών, καθώς είχε επιτεθεί ρατσιστικά στον αντίπαλό του. Στην καθιερωμένη χειραψία πριν τους αγώνες, ο Σουάρες αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Εβρά και ο τελευταίος του «απάντησε» μετά τη λήξη του ματς. Πανηγύρισε σχεδόν με προκλητικό τρόπο μπροστά του τη νίκη της Γιουνάιτεντ με 2-1.

 

Τελευταία Νέα