TOP-5: Μπαρτσελόνα vs Βαλένθια

TOP-5: Μπαρτσελόνα vs Βαλένθια

bet365

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται στο Καμπ Νου για το ισπανικό πρωτάθλημα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε χαρακτηριστικές αναμετρήσεις από την πρόσφατη ιστορία, ανάμεσα σε «μπλαουγκράνα» και «νυχτερίδες».

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-4 (La Liga 1997-98)
Για την 21η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα γνώρισε ήττα-σοκ στο Καμπ Νου, σε ένα αποτέλεσμα που έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να την πλησιάσει στον έναν πόντο. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν προηγηθεί με 3-0 (Λουίς Ενρίκε, Ριβάλντο, αυτογκόλ Κάσερες) και όλα έδειχναν πως θα έφταναν σε μία άνετη επικράτηση. Στο τελευταίο 20λεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι υπέστησαν ολικό μπλακ-άουτ, με τη Βαλένθια να φτάνει σε μία επική ανατροπή. Με τα δύο γκολ του Κλαούντιο Λόπες και τους Μοριγί-Ορτέγκα να σημειώνουν από ένα ακόμα, οι «νυχτερίδες» έφυγαν από τη Βαρκελώνη με το εντυπωσιακό 3-4.

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 4-1 (Τσάμπιονς Λιγκ 1999-2000)
Μόλις σε μία περίπτωση οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για διοργάνωση εκτός των ισπανικών συνόρων. Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα ήταν το μεγάλο φαβορί, όμως η εκπληκτική Βαλένθια του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια. Στο πρώτο ματς, το Μεστάγια... κατηφόρισε και οι «νυχτερίδες» επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-1, με πρωταγωνιστή τον Ανγκούλο που είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Ένα σκορ, που ουσιαστικά έδωσε στη Βαλένθια το εισιτήριο για τον τελικό, αφού στον επαναληπτικό, η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-2 (La Liga 2000-01)
Το παιχνίδι που αποτελεί σήμα-κατατεθέν στην καριέρα του σπουδαίου Ριβάλντο. Στην τελευταία αγωνιστική της La Liga, οι δύο ομάδες διεκδικούσαν το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, με τη Βαλένθια να έχει προβάδισμα τριών πόντων και να βολεύεται και με την ισοπαλία. Ο Ριβάλντο είχε δώσει δύο φορές προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα, όμως και στις δύο περιπτώσεις οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση. Το ματς όδευε προς το 2-2, ωστόσο στο φινάλε της αναμέτρησης ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, με ένα ανάποδο ψαλίδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2, που έστειλε την Μπάρτσα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 3-2 (Copa Del Rey 2007-08)
Πριν τη φετινή κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας, ο τελευταίος τίτλος που είχε πανηγυρίσει η Βαλένθια ήταν ξανά το Copa Del Rey, το 2008. Στον τελικό είχε επικρατήσει της Χετάφε, όμως για να φτάσει εκεί, χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά. Μετά το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι, στο Καμπ Νου, ο Χουάν Μάτα πήρε από το χέρι τη Βαλένθια στον επαναληπτικό του Μεστάγια και της έδωσε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό. Σημείωσε δύο τέρματα, οδηγώντας τις «νυχτερίδες» στη νίκη-πρόκριση με σκορ 3-2.

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 7-0 (Copa Del Rey 2015-16)
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη, στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Βαλένθια έπεσε θύμα της «μανίας» των Μέσι και Σουάρες, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ισπανίας. Τέσσερα γκολ από τον Ουρουγουανό και άλλα τρία από τον Αργεντινό συνέθεσαν το εφιαλτικό σκηνικό για τις «νυχτερίδες» στο Καμπ Νου. Φυσικά, το τελικό 7-0 δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον επαναληπτικό.

 

Τελευταία Νέα