H Γκλάντμπαχ ονειρεύεται...

Gazzetta team
H Γκλάντμπαχ ονειρεύεται...

bet365

Η Γκλάντμπαχ παραμένει στην κορυφή της Bundesliga, πήρε τον αέρα της Μπάγερν και τα όνειρα ολοένα και γίνονται περισσότερα...

Περισσότερα από 40 χρόνια πριν η Μπορούσια ήταν πρωταθλήτρια. Οι ελπίδες της για κατάκτηση του πρωταθλήματος αναπτερώνονται φέτος, αφού έχει φροντίσει να αφήσει το στίγμα της στη Bundesliga. Η Μπορούσια πέτυχε τεράστια νίκη με 2-1 επί της ισχυρής Μπάγερν και με τρεις διαδοχικές νίκες στην κατηγορία στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


Για όσους θυμούνται τα παλιά, αυτό ήταν το μεγάλο Klassiker, Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου. Στην συνέχεια εμφανίστηκε στο προσκήνιο η Μπορούσια Ντόρτμουντ, άλλαξαν τα δεδομένα και έγινε αυτό το ματς το πιο μεγάλο ντέρμπι στην Γερμανία. Έχουν περάσει άλλωστε 40 και πλέον χρόνια που η Γκλάντμπαχ πήρε τον τίτλο για πέμπτη και τελευταία φορά. Στην δεκαετία του '70 οι δύο πρώτοι τίτλοι της ομάδας και οι τελευταίοι τρεις σταμάτησαν από το σερί των τριών κατακτήσεων της Μπάγερν. Ίσως είναι πρώιμο να τονίσει κανείς ότι αυτά τα ντέρμπι έχουν επιστρέψει.


Όχι μόνο γιατί η Γκλάντμπαχ μεσουρανούμε την δεκαετία του '70 αλλά διότι είναι άλλα τα δεδομένα τότε. Επίσης η τωρινή Μπάγερν δεν έχει την αγωνιστική... λάμψη και την ποιότητα του παρελθόντος παρότι παραμένει μία μεγάλη γερμανική δύναμη. Το βέβαιο είναι πως η Γκλάντμπαχ με τον Μάρκο Ρόσε στο τιμόνι της έχει αλλάξει πορεία και δυναμική. Στις τάξεις της Γκλάντμπαχ υπάρχουν δύο ποιοτικοί παίκτες προερχόμενοι από το γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Μάρκους Τουράμ που ήταν πέρυσι στη Γκινγκάμπ με 9 γκολ και 6 ασίστ φέτος σε 21 αγώνες. Παίκτης με κομβικό ρόλο και στο νικηφόρο ντέρμπι με την Μπάγερν Μονάχου.


Ο έτερος "Γάλλος" είναι ο Ραμί Μπενσεμπαΐνι, ο διεθνής Αλγερινός μπακ, που πέρυσι πήρε τίτλο στην Γαλλία με τη Ρεν. Παίκτης με 11 αγώνες, 3 γκολ και 2 ασίστ. Ο Αλγερινός ήταν ο παίκτης με τα 2 γκολ στο 2-1 επί των Βαυαρών! Με κεφαλιά το 1-1 μετά το 0-1 του Πέρισιτς και με πέναλτι το 2-1. Η Γκλάντμπαχ δεν έδειξε μόνο αντίδραση αλλά και χαρακτήρα - μέταλλο στο ματς αυτό. Ο ίδιος είπε πως "μετά την ισοφάρισή μας δεν κοιτάξαμε να διαχειριστούμε το ματς αλλά να κερδίσουμε και το κάναμε. Ευτυχώς το ματς έχει δύο ημίχρονα".


Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο story του πέναλτι του Αλγερινού άσου. Από τον πάγκο επέμεναν να το χτυπήσει εκείνος και μεταξύ άλλων και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Τόμπι Σίπελ. Έπαιξε ρόλο και το χαμένο πέναλτι του Ελβετού Εμπολό με την Φράιμπουργκ. Ο Αλγερινός μπακ χτυπούσε συχνά πέναλτι στην προπόνηση και ήταν καλός. Ο ίδιος προσφέρθηκε να το χτυπήσει όμως μετά τόνιζε πως "πραγματικά δεν θυμάμαι να προσφέρθηκα όταν δόθηκε το πέναλτι". Το χαμόγελό του όμως τα έλεγε όλα. Ο Νόϊερ προσπάθησε να τον "διαβάσει" αλλά απέτυχε. Κάπως έτσι η Γκλάντμπαχ πέτυχε την έκτη νίκη της στην σειρά στην έδρα της και η Μπάγερν ηττήθηκε.

Στην Μπάγερν ένιωθαν ότι έπρεπε να είχαν κερδίσει τον αγώνα όμως στην Γκλάντμπαχ χειρίστηκαν πολύ ψύχραιμα και προσγειωμένα αυτήν την επικράτηση. Σε μία λογική του "όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά". Το βασικό ερώτημα είναι πλέον εάν η Γκλάντμπαχ μπορεί να γίνει η νέα Ντόρτμουντ και να κρατήσει την αγωνιστική της σταθερότητα και διάρκεια και μαζί και την διαφορά που έχει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όποιος μιλάει για τον τίτλο είναι τρελός. Φυσικά και θα το θέλαμε, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με την πραγματικότητα. Μπορούμε να το λέμε τώρα μόνο ως αστείο. Θα ήταν ανόητο να αναλύσουμε σοβαρά αυτή τη στιγμή τη βαθμολογία», είχε πριν την ήττα από την Ντόρτμουντ ο Κράμερ. Ίσως τώρα να άλλαξε άποψη...

 

Τελευταία Νέα