Αγγλία vs Αμπράμοβιτς και στη... μέση η Τσέλσι!

Gazzetta team
Αγγλία vs Αμπράμοβιτς και στη... μέση η Τσέλσι!

bet365

Η Μεγάλη Βρετανία... ξαφνικά προσπάθησε να βρει κάτι μυστηριώδες για τον πλούτο του Αμπράμοβιτς, του έκλεισε τα σύνορα και ο Ρώσος παρακολουθεί από το Ισραήλ την αγαπημένη του Τσέλσι!

Στα τελευταία λεπτά της νίκης της Τσέλσι με την Πάλας ο Φρανκ Λάμπαρντ αγκάλιασε τον 18χρονο Μπίλι Γκίλμουρ πριν τον στείλει να γίνει ο έκτος παίκτης της Ακαδημίας που έπαιξε σε λονδρέζικο ντέρμπι της Premier.

Η πρόσληψη του Λάμπαρντ στην ομάδα έχει δημιουργήσει άλλα δεδομένα με την προώθηση και την ανάδειξη νέων παιδιών από την Ακαδημία προς την πρώτη ομάδα. Μία διαδικασία που δεν είναι εύκολη και σίγουρα έχει δημιουργήσει και εσωτερικές δυσκολίες στον σύλλογο. Η Τσέλσι υποχρεώθηκε να δώσει αυτές τις ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά λόγω της κατάστασής της. Σε άλλες εποχές θα συνέχιζαν να παίζουν δανεικοί.

Τον Φλεβάρη η FIFA προχώρησε σε απαγόρευση μεταγραφών για τους Μπλε για δυο μεταγραφικές περιόδους έπειτα από παραβίαση των κανονισμών σε περιπτώσεις προσπάθειας απόκτησης νεαρών παικτών από τους Λονδρέζους. Το θέμα όμως είναι πλέον ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο άνθρωπος που ξόδεψε δισεκατομμύρια για την ομάδα δεν εμφανίζεται πλέον ποτέ στο Στάμοφρντ Μπριτζ για να την παρακολουθήσει. Για 15 χρόνια ήταν καλοδεχούμενος στο Λονδίνο και την Premier δίχως να ρωτάει κανείς που βρίσκει τα χρήματά του.


Τον προηγούμενο χρόνο η αγγλική Κυβέρνηση άργησε να του ανανεώσει τη βίζα στο πλαίσιο του ευρύτερου ελέγχου για το πως διοχετεύονταν χρήματα από Ρώσους στην Αγγλία. Τελικώς φάνηκε να πληρώνει και το τίμημα της αντιπαράθεσης των Άγγλων με τον Πούτιν. Το αποκορύφωμα εκείνης της υπόθεσης ήταν το 2018 ο θάνατος του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια (τον Μάρτιο στην Αγγλία). Ο Σκριπάλ, Ρώσος πρώην κατάσκοπος, ο οποίος στην συνέχεια έγινε διπλός κατάσκοπος για τη βρετανική MI6, και η κόρη του Γιούλια, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας στις 4 Μαρτίου.


Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για την απόπειρα κατά της ζωής των Σκριπάλ και ταυτοποίησε το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε ως το νόβιτσοκ, έναν φονικό νευροτοξικό παράγοντα που παρασκευάστηκε από τον σοβιετικό στρατό τις δεκαετίες του '70 και του '80. Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην επίθεση. Ο Αμπράμοβιτς απέσυρε την αίτησή του καθώς περίμενε για δύο μήνες. Πήρε την ισραηλινή υπηκοότητα και εύκολα καθώς είναι εβραϊκής καταγωγής. Το ίδιο διάστημα σταμάτησε το πλάνο του νέου σταδίου 60.000 θέσεων για την Τσέλσι. Επίσης για ένα διάστημα 18 μηνών δεν έχει πάει στην Αγγλία ούτε μία φορά να δει αγώνες της Τσέλσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για αμπράμοβιτς gazzetta


O πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ τόνισε στον Guardian πως παρά την εντύπωση που υπάρχει πως ο Ρώσος μεγιστάνας δεν ασχολείται, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Αμπράμοβις ανησυχεί βαθύτατα για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και το αγγλικό ποδόσφαιρο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να παραχωρήσει τον σύλλογο. «Δεν έχω ακούσει ποτέ να λέει πως θα παραχωρήσει την ομάδα ή πως επιθυμεί να αποχωρήσει. Ο Ρομάν λατρεύει τον σύλλογο, τον αγαπάει περισσότερο κι από την 1η Ιουλίου του 2003 όταν και τον αγόρασε. Δεν υπάρχει θέμα πώλησης του συλλόγου» υποστήριξε ο Μπακ.


Η Μεγάλη Βρετανία... έχασε την ψυχραιμία της, και ξαφνικά προσπάθησε να βρει κάτι μυστηριώδες για τον πλούτο του Αμπράμοβιτς ή για την καλή του σχέση με τον Πούτιν. Δεν υπήρξε ποτέ μυστήριο σχετικά με την πηγή των δισεκατομμυρίων του Αμπράμοβιτς, μιας και βρετανικό δικαστήριο το 2012 είχε κρίνει πως όλα ήταν νόμιμα! Τον περασμένο Μάιο, ο Ράνταλ Γκάρισον- Καναδός βουλευτής- είχε καλέσει την καναδική Βουλή των Κοινοτήτων να «παγώσει ή να κατάσχει» περιουσιακά στοιχεία αξιωματούχων που φέρνουν στη χώρα τα κέρδη της διαφθοράς τους. Ανάμεσά τους είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, με περιουσία 7,2 δισ. λίρες, σύμφωνα με το Forbes. Ο Γκράρισον τον είχε χαρακτηρίσει «ολιγάρχη φιλικό προς τον Πούτιν», μιλώντας σε Καναδούς βουλευτές.

Η Αγγλία δε ρίχνει τους τόνους, ο Ρώσος αγαπά την Τσέλσι, αλλά δεν... επενδύει όσα θέλει και χαμένη βγαίνει η Τσέλσι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα