Μίλαν, πού είναι ο Καλντάρα;

Gazzetta team
Μίλαν, πού είναι ο Καλντάρα;

bet365

Από τους τραυματισμούς στην τακτική, η ιστορία ενός ξεχασμένου ταλέντου, το οποίο όμως αξίζει μια ευκαιρία. Ισως σε μια άμυνα τριών...

Εκεί πίσω έχουν παίξει όλοι. Εκτός από έναν: Τον Ματία Καλντάρα. Και ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ονόματα άλλων αμυντικών που μπορεί να αποκτηθούν τον Ιανουάριο, ήρθε η στιγμή να αναρωτηθεί κανείς γιατί η Μίλαν δε δίνει μια ευκαιρία (και όχι μόνο μία) στον κεντρικό αμυντικό που αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επιστροφή του Λεονάρντο Μπονούτσι στο Τορίνο.

ΑΤΥΧΙΑ - Στην Αταλάντα ο Καλντάρα είχε δείξει τρομερή ποιότητα, σε βαθμό που η Γιούβε αποφάσισε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο του 2017 δίνοντας 15 εκατ. ευρώ και τον άφησε με δανεισμό ως τον Ιούνιο του 2018 ώστε να ολοκληρώσει την ωρίμανση του παίζοντας βασικός στους Μπεργκαμάσκι. Λόγω διαφόρων προβλημάτων στην πλάτη οι τελευταίοι μήνες στην Αταλάντα δεν ήταν εύκολοι, αλλά ο Καλντάρα έδειχνε να προορίζεται για μια όμορφη περιπέτεια στη Γιούβε, πριν γίνει το απρόβλεπτο και παραχωρηθεί στη Μίλαν για σχεδόν 35 εκατ. ευρώ. Η ατυχία, όμως, συνέχισε να ακολουθεί τον Ματία, ο οποίος στον πρώτο του χρόνο στους Ροσονέρι έπαιξε μόνο δύο ματς (στο Europa League και στο Coppa Italia), χωρίς ποτέ να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Μια σειρά μυικών τραυματισμών και ειδικά το μεγάλο πρόβλημα με τη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο τον υποχρέωσαν σε πολύμηνη απουσία. Ο Καλντάρα εγχειρίστηκε στη Ρώμη την άνοιξη και έπειτα από μια μακρά αποθεραπεία επέστρεψε στη διάθεση του προπονητή: Αυτός που δεν έκανε ποτέ ντεμπούτο με τον Γκατούζο και δεν έπαιξε ποτέ με τον Τζαμπάολο, τώρα ελπίζει να πείσει τον Πιόλι.

ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΤΡΙΩΝ - Θα τα καταφέρει όμως; Με δεδομένες τις δυσκολίες της άμυνας των Ροσονέρι και τα λάθη που έχουν κάνει ως τώρα όλοι οι κεντρικοί αμυντικοί, ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι σύντομα ο Καλντάρα θα πάρει τον χρόνο του. Μια ενδεχόμενη μετάβαση σε άμυνα τριών μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για να μπει στην ομάδα γιατί στην Αταλάντα ο Ματία ήταν τέλειος σε αυτή την αμυντική διάταξη. Με τον Γκασπερίνι ο Καλντάρα έπαιζε στο κέντρο της άμυνας τριών ώστε να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του στο διάβασμα των φάσεων, να κρατάει ψηλά την άμυνα και να βοηθάει στη δημιουργία παιχνιδιού από πίσω. Χάρη και στη δική του δουλειά οι γραμμές της Αταλάντα έμεναν ψηλά και το πρέσινγκ που ασκούσε η ομάδα σε όλα τα σημεία του γηπέδου γινόταν πιο αποτελεσματικό. Η Μίλαν, λοιπόν, χρειάζεται μια νοοτροπία πιο επιθετική ακόμη κι όταν δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της. Ο Πιόλι σκεφτόταν ήδη την άμυνα τριών προκειμένου να απελευθερώσει τους ακραίους και στις δύο πλευρές: Κόντι και Τεό Ερναντέζ θα μπορούσαν να ανεβαίνουν ταυτόχρονα ενώ τώρα, όταν η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει, συχνά η Μίλαν μένει με τρεις πίσω αλλά μόνο επειδή ένας πλάγιος μπακ, κυρίως αυτός δεξιά, μένει πίσω με τους δύο στόπερ.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΠ - Επιστρέφοντας στην άμυνα, σε περίπτωση επιλογής άμυνας τριών, ο Πιόλι μπορεί να βάλει τον Ρομανιόλι αριστερά και έναν εκ των Ντουάρτε ή Μουσάκιο δεξιά. Αντιθέτως, αν ο προπονητής αποφασίσει να συνεχίσει με τετράδα στην άμυνα, ο Καλντάρα θεωρητικά μπορεί να παίξει με όλους τους κεντρικούς αμυντικούς των Ροσονέρι αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν περισσότερο με αυτά του Ρομανιόλι παρά με αυτά του Ντουάρτε ή του Μουσάκιο. Ο Πιόλι έχει πει ότι η μετάβαση σε άμυνα τριών θα έρθει μόνο όταν το γκρουπ θα το έχει κατανοήσει στην προπόνηση, επειδή μια τέτοια αλλαγή τακτικής δε θα αφορά μόνο την άμυνα αλλά όλη την ομάδα. Θα χρειαστούν, επομένως, πολλές πρόβες στο Μιλανέλο. Οπως και να έχει, αυτό που μένει είναι ότι σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια στιγμή που προσπαθεί να χτίσει, η Μίλαν δεν χρησιμοποιεί έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο πόνταρε πολλά, όχι μόνο από οικονομικής άποψης: Ο Καλντάρα είναι μια επένδυση, μια "πηγή" για το κλαμπ, ένας παίκτης με ταλέντο και πριν αποκτηθεί κάποιος άλλος στόπερ, είναι σίγουρα καλύτερο να γίνει σωστή επανεκτίμηση όσων είναι ήδη στο ρόστερ. Είναι αλήθεια ότι πολλοί παίκτες που έφυγαν από την Αταλάντα δεν κατάφεραν στις επόμενες ομάδες τους να διατηρήσουν το ίδιο επίπεδο στην απόδοση τους, αλλά ο Ματία έχει φορέσει τη φανέλα της Μίλαν μόνο δύο φορές. Προς το παρόν, επομένως, δεν μπορεί να κριθεί και αξίζει να έχει την ευκαιρία του...

ΠΗΓΗ: Gazzetta dello Sport

 

Τελευταία Νέα