Πούλισικ: Απέδειξε πως το καλό πράγμα, αργεί...

Πούλισικ: Απέδειξε πως το καλό πράγμα, αργεί...

Κώστας Ζάλιαρης
Πούλισικ: Απέδειξε πως το καλό πράγμα, αργεί...

bet365

Ο Κρίστιαν Πούλισικ έχει καταφέρει να κάνει τον Φρανκ Λάμπαρντ να τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια έπειτα από τον πολύ δύσκολο πρώτο καιρό στο Λονδίνο. Ο Captain America της Τσέλσι είναι πλέον στα καλύτερά του. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Ο Πούλισικ, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πέτυχε το πρώτο του εντός έδρας γκολ με τη μπλε φανέλα και πραγματοποίησε ακόμα ένα ξέσπασμα στον πανηγυρισμό του.

Ήταν το 5ο του προσωπικό γκολ στη νέα του ομάδα, έγινε ο 4ος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τρία σερί παιχνίδια στην Premier League και έχει φουσκώσει με αυτοπεποίθηση έπειτα από τον προβληματισμό και τα δάκρυα του πρώτου καιρού στην Αγγλία, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα είχε σχεδιάσει στο μυαλό του.

Έχοντας κλείσει πριν από ελάχιστο καιρό τα 21 του χρόνια, ο Κρίστιαν Πούλισικ τη δεδομένο χρονική στιγμή δεν επιτρέπει σε κανέναν να του πάρει τη θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης της Τσέλσι και αυτό είναι κάτι που το κέρδισε μέσα από τη δουλειά του και την υπομονή που έκανε. Ο Λάμπαρντ είχε τον τρόπο να τον διαχειριστεί και ήξερε πως του έκανε καλό ακόμα κι όταν τον άφηνε εκτός αποστολής σε ορισμένα παιχνίδια νωρίτερα μέσα στη σεζόν παρά το γεγονός πως ο Αμερικανός ήταν υγιέστατος και διαθέσιμος προς επιλογή για τα ματς της ομάδας.

Δύο από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους ο Πούλισικ έπρεπε να υποβληθεί σε διαδικασία προσαρμογής, είναι το δυνατό παιχνίδι στην Premier League, ο ρυθμός που παίρνουν οι αναμετρήσεις, αλλά και ο ανταγωνισμός που υπάρχει για τη θέση στην οποία αγωνίζεται. Συν τοις άλλοις, οι 58 εκατομμύρια λίρες που διέθεσε η Τσελσι για να τον κάνει δικό της, αγοράζοντάς τον από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ αρκετούς μήνες πριν από την επιβολή της τιμωρίας του μεταγραφικού εμπάργκο, ήταν ποσό το οποίο έδωσε αφορμές για να σχολιαστεί αρνητικά και να προστεθεί αρκετή πίεση στον Πούλισικ.

Ο νεαρός εξτρέμ ήθελε να δώσει άμεσα απαντήσεις, αλλά δεν ήταν αυτός ο τρόπος με τον οποίο θα έμπαινε στα πλάνα του προπονητή του στους «μπλε». Ενσωματώθηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία της νέας του ομάδας έχοντας κάνει μονάχα μια εβδομάδα διακοπές και αυτή του η «κάψα» για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, ίσως τον κούρασε περισσότερο και δεν τον άφηνε να δείξει τη φρεσκάδα που έπρεπε στις προπονήσεις, τον καιρό που ο «Φράνκι» τον άφηνε μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Φυσικά, η απόκτησή του πήρε μορφή αντικατάστασης του σπουδαίου και πολύτιμου, Εντέν Αζάρ. Οπότε κι αυτό έπαιξε το ρόλο του στις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν στους οπαδούς της Τσέλσι για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε ν' ανταποκριθεί ο 21χρονος άσος ώστε να πετύχει... έστω τα μισά από αυτά που έκανε ο Βέλγος κάθε σεζόν με τη μπλε φανέλα.

Κι όμως, αυτή τη στιγμή, ο Κρίστιαν Πούλισικ έχει 5 γκολ και 5 ασίστ, είναι μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ οι μοναδικοί που έχουν 5+ σε αυτά τα δύο κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας τους και ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι πέτυχε τα 5 τέρματα σε τρία διαδοχικά παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

«Ο ρυθμός της Premier League είναι αρκετά δύσκολος και απαιτητικός. Ο Κρίστιαν προερχόταν από ένα άλλο πρωτάθλημα, δεν έκανε πολλές διακοπές το καλοκαίρι, αλλά πάντα πίστευα ότι είναι μεγάλο ταλέντο και ότι θα μας βοηθούσε. Ήταν top-class σήμερα (σ.σ. χθες στο ματς με την Πάλας), είχε ενέργεια, κίνηση με τη μπάλα, κίνηση χωρίς τη μπάλα, πατάει περιοχή, κινείται σε σωστούς χώρους, σκοράρει... Είναι τεράστιο πράγμα για παίκτες που αγωνίζονται στις πτέρυγες ως εξτρέμ και ο Κρίστιαν έχει την ποιότητα να βρίσκεται κοντά και στη μικρή περιοχή». Τάδε έφη Φρανκ Λάμπαρντ μετά το 2-0 επί των «αετών» και την 6η διαδοχική νίκη της Τσέλσι αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Ο Άγγλος προπονητής απέδειξε πως ήξερε πολύ καλά ότι η διαχείριση του Κρίστιαν Πούλισικ θα απέδιδε καρπούς παρά το γεγονός πως αρχικά δημιουργήθηκε τέτοιο θέμα που κυκλοφορούσε με αρνητική «χροιά» στον Τύπο και προκαλούσε έκπληξη όταν το όνομα του Αμερικανού δεν υπήρχε στην αποστολή των «μπλε». Ο Λάμπαρντ, όμως, είχε πάρει τις αποφάσεις του και έμενε πιστός στην τακτική του, ώστε να καρπωθεί και τώρα τα εύσημα, τόσο σε γενικότερο πλαίσιο για την εικόνα που παρουσιάζει η γεμάτη ενέργεια και νιάτα, Τσέλσι, όσο και πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση του Κρίστιαν Πούλισικ.

Μόλις στα μέσα του περασμένου μήνα, τα δάκρυα στον πάγκο της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ σε ματς απέναντι στον Καναδά, φανέρωναν πίεση και αρνητικές σκέψεις για την τροπή που έπαιρνε η καριέρα του.

Τότε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκρεγκ Μπεράλτερ είχε αναφέρει πως ο παίκτης ήταν καταβεβλημένος από ίωση.

Τώρα, αυτή η προβληματισμένη έκφραση που εξέφραζε αρνητικά στοιχεία, έχει δώσει τη θέση της στους χορούς στ' αποδυτήρια του «Στάμφορντ Μπριτζ»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα