Είναι ο Λεβαντόφσκι ο κορυφαίος φορ της σεζόν; (Poll)

Είναι ο Λεβαντόφσκι ο κορυφαίος φορ της σεζόν; (Poll)

Είναι ο Λεβαντόφσκι ο κορυφαίος φορ της σεζόν; (Poll)

bet365

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα καλύτερά του! Ο φορ της Μπάγερν άλλαξε νοοτροπία, αγωνιστική φιλοσοφία και προκαλεί... τρόμο. Είναι ο κορυφαίος φορ της σεζόν;

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν και παραμένει ένας από τους λίγους παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε ομάδες εκτός Premier και Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός σταρ παρόλα αυτά δεν είχε πάντα την εκτίμηση και την αναγνώριση που θα του άρμοζε σύμφωνα με την πορεία του, την καριέρα του, τη μεγάλη αξιοπιστία και σταθερότητά του στο σκοράρισμα. Η φετινή του χρονιά όμως δεν είναι τέτοια που να μπορεί να μπει στο περιθώριο. Είναι απλά... εντυπωσιακή!

Το απόγευμα του Σαββάτου ο 31χρονος άσος έβαλε το 13ο γκολ του στη Bundesliga στο 2-1 με την Ουνιόν. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που έχει βρει δίχτυα σε κάθε ένα από τα πρώτα εννέα ματς. Από το 2014 και μετά έχει 210 γκολ σε 256 εμφανίσεις με την Μπάγερν Μονάχου. Είναι ο 2ος πιο εμβληματικός άσος στην ιστορία των Βαυαρών πίσω από τον Μίλερ με τα 508 γκολ. Ο θρύλος του συλλόγου είχε 40 γκολ στο πρωτάθλημα το 1972-1973, μία επίδοση που δεν έχει ξεπεραστεί ποτέ σε μία χρονιά. Ο Λεβαντόφσκι με 13 γκολ σε 9 ματς έχει μπει σε μία χρονιά που μπορεί να καταφέρει ένα μεγάλο επίτευγμα στο σκοράρισμα. «Παίζει το πιο καλό ποδόσφαιρο στην καριέρα του» σχολίασε ο Νίκο Κόβατς.

Ο Λεβαντόφσκι κάνει διαφορά και εξακολουθεί να ξεχωρίζει και στο Champions League. Τα γκολ του με τον Ολυμπιακό στο 3-2 της Μπάγερν εκτός έδρας τον πήγαν στην 5η θέση των all time σκόρερ! Έχει 58 γκολ πλέον, δύο πίσω από τον Μπενζεμά και 13 πίσω από τον Ραούλ. Εάν συνεχίσει να έχει 0.69 μέσο όρο σκοραρίσματος ή βελτιώσει τις επιδόσεις του με την Μπάγερν μέχρι το 2023 που τελειώνει το συμβόλαιό του τότε θα μπορέσει να τελειώσει στην 3η θέση όλων των εποχών. Στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μπροστά του είναι μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 127 γκολ και ο Μέσι με 113, που έχουν παραπάνω από τον Πολωνό φορ οκτώ κι έξι σεζόν αντίστοιχα στο θεσμό.


Αυτή η αλλαγή της εικόνας του και η βελτίωσή του έχει να κάνει και με τη νοοτροπία του. Πηγή κοντά στα αποδυτήρια της Μπάγερν λέει πως ο Λεβαντόφσκι έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και κοιτάζει το συλλογικό καλό. Η ομάδα πάνω απ' όλα για τον Λεβαντόφσκι που επιδιώκει να έχει και την σωστή συμπεριφορά κι εκτός γηπέδου. Οι συμπαίκτες του βλέπουν πως πλέον αντί να κοιτάζει το κινητό του μετά τις προπονήσεις πηγαίνει και κάνει έξτρα προπονήσεις, ενώ βοηθάτους νεαρούς επιθετικούς, όπως τον Γιαν Φιέτε Αρπ. Τους μαθαίνει πως να βελτιώνονται και να κάνουν καλύτερα τελειώματα.


Ο Λεβαντόφσκι κάποτε αντιμετωπίζονταν και σχολιάζονταν ως πιο εγωιστής και ατομιστής ακόμα και από τον Άριεν Ρόμπεν. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν πλέον περίεργες αντιδράσεις. Είναι ομαδικός. Έχει τέτοιο πνεύμα. Στο 4-0 με την Κολωνία επέτρεψε στον Κουτίνιο να εκτελέσει πέναλτι. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στο παρελθόν θα κοίταζε να το χτυπήσει εκείνος.


Ο ίδιος ήταν νευριασμένος και απογοητευμένος θεωρώντας πως την σεζόν 2016-2017 οι συμπαίκτες του δεν τον βοήθησαν αρκετά να βγει 1ος σκόρερ. Τότε ο Ομπαμεγιάνγκ με τη Ντόρτμουντ ήταν πρώτος με 31 γκολ στο πρωτάθλημα. Όταν ρωτήθηκε επί προσωπικού και για τις επιδόσεις και τα ρεκόρ του ή ακόμα και για τον Γκερντ Μίλερ ο Λεβαντόφσκι τόνισε πως σημασία είχε η νίκη της ομάδας του. Παίζουν φυσικά ρόλο και τα πρόσωπα. Οι επιδραστικοί, εμβληματικοί και ιδιαίτεροι χαρακτήρες Ρόμπεν και Ριμπερί δεν υπάρχουν πια στον σύλλογο.


Πλέον, στη Μπάγερν αγωνίζονται ο πιο μυαλωμένος Γκνάμπρι και ο Κομάν με τον Πέρισιτς. Παίκτες με άλλη λογική και προσέγγιση της ομάδας που βοηθούν αισθητά και τον διεθνή άσο της Μπάγερν. Ο Μίλερ έχει χάσει τη θέση του και ο Κουτίνιο είναι εκείνος που παίζει περισσότερο πίσω από τον στράικερ. Ωστόσο, στην Μπάγερν θεωρούν ότι το θέμα είναι πιο βαθύ. Πιο προσωπικό.


Όταν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο τον Αύγουστο που θα τον κρατήσει μέχρι τα 35 του χρόνια στην ομάδα, ο Λεβαντόφσκι αντιλήφθηκε πως εδώ είναι η τελευταία ευκαιρία του: στη Μπάγερν. Στο μυαλό του δεν υπήρξε ούτε η Ρεάλ ούτε άλλη μεγάλη ομάδα εκτός της Γερμανίας. «Ο Λεβαντόφσκι κατάλαβε και θεώρησε πως πλέον πουθενά αλλού το... γρασίδι δεν είναι πιο πράσινο ή πιο καλό από το γήπεδο της Μπάγερν», είπε μία πηγή κοντά στον σύλλογο. Το 2014 ήταν μία κομβική χρονιά για εκείνον. Ήταν μία χρονιά μετά το 2013 όπου η Ρεάλ έκανε κρούση για να τον αποκτήσει όμως ο τότε άσος της Ντόρτμουντ είχε δώσει τον λόγο του στην Μπάγερν και δεν ήθελε να τον αθετήσει. Ο διεθνής επιθετικός είχε πειστεί πως η πιο μεγάλη του ευκαιρία θα ήταν να παίξει στην Μπάγερν του Γκουαρδιόλα. Η ευρωπαϊκή κούπα θα πήγαινε στη Ρεάλ και οι Γερμανοί είχαν την υποψία ότι ο "Λέβα" είχε μετανιώσει για την επιλογή του.


Το 2018 ο Λεβαντόφσκι άλλαξε ατζέντη και προτίμησε τον Ισραηλινό Πίνι Ζάχαβι, έναν μάνατζερ με διασυνδέσεις σε τοπ επίπεδο. Ο παίκτης διέψευσε πως ζήτησε από τον μάνατζέρ του να φύγει από την Μπάγερν όμως η Ρεάλ επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο. Η Ρεάλ όμως δεν θεώρησε πως οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες ώστε να ασχοληθεί "ζεστά". Πιθανότερη έμοιαζε μία μεταγραφή στην Τσέλσι. Εκεί όπου η γυναίκα του Λεβαντόφσκι, πρώην πρωταθλήτρια καράτε και νυν διατροφολόγος, θα μπορούσε να διδάξει. Δεν έγινε όμως ποτέ τέτοιο deal. Τώρα που δεν πρόκειται να γίνει κάτι άλλο, ο "Λέβα" θέλει να διασφαλίζει πως θα μπορέσει με την Μπάγερν να εκπληρώσει μία κατάκτηση Champions League αλλά και της Χρυσής Μπάλας.

 

Τελευταία Νέα