Οι μεγαλύτερες νίκες στην Premier League!

Gazzetta team
Οι μεγαλύτερες νίκες στην Premier League!

bet365

H Λέστερ ήταν εκκωφαντική, διέλυσε τη Σαουθάμπτον και πέρασε στην ιστορία της Premier League. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες νίκες στο Νησί;

Σαουθάμπτον - Λέστερ 0-9: Ένας τρομερός τρόπος να τιμηθεί ένας αξιομνημόνευτος άνθρωπος. Έναν χρόνο πριν η Λέστερ έχασε τον αγαπημένο της πρόεδρο Βιχάι σε ένα φριχτό δυστύχημα με ελικόπτερο έξω από το στάδιο King Power. Οι φίλαθλοι και η ομάδα απέτισαν φόρο τιμής, όμως αυτή η εμφάνιση ήταν σίγουρα αφιερωμένη σε εκείνον. Από το 10ο λεπτό με τον Τσίλγουελ έως το 94' η Λέστερ είχε βάλει εννιά τέρματα! Η Σαουθάμπτον είχε την αποβολή του Μπέρτραντ στο 12' μετά από απόφαση με την συμβολή του VAR. Το ματς μέχρι το 19' ήταν ήδη 3-0 με τα γκολ των Τίλεμανς και Αγιόθε Πέρεθ ενώ στο ματς συνολικά ο Πέρεθ έβαλε τρία γκολ και ο Βάρντι άλλα τρία. Εξαιρετικό ήταν το γκολ του Μάντισον στο 0-8.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ίπσουιτς 9-0 (1995): Είχε ξεχαστεί ότι η Ίπσουιτς είχε κερδίσει 3-2 την Γιουνάιτεντ σε μία από τις επτά νίκες που έκανε το 1994, κοινώς νωρίτερα την ίδια χρονιά. Επτά νίκες που δεν της έφτασαν καθώς υποβιβάστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν ρεκόρ ήττας ενώ η Ίπσουιτς τελείωσε 21 πόντους κάτω από το απαιτούμενο όριο βαθμολογικής ασφάλειας και σωτηρίας. Ο Άντι Κόουλ είχε πέντε γκολ, ο Χιουζ δύο και οι Ινς και Κιν είχαν επίσης συμμετοχή στο σκοράρισμα στην πιο μεγάλη νίκη της Γιουνάιτεντ σε 103 χρόνια. Η Μπλάκμπερν πήρε πρωτάθλημα τότε και η ομάδα του Φέργκιουσον βγήκε 2η.


Τότεναμ - Γουίγκαν 9-1 (2009): Η Τότεναμ τερμάτισε στην 4η θέση το 2009-2010 και έτσι διασφάλισε την παρουσία της για την ελίτ ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 1962. Τερμάτισε τρεις πόντους πάνω από την Σίτι και είχε αυτό το εντυπωσιακό σκορ. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν μόλις 1-0. Ο Ζερμέν Ντεφόε είχε πέντε γκολ στο ματς ενώ βρήκε δίχτυα και ο Κράουτς. Οι Λένον, Μπέντλεϊ και Κράνιτσαρ έβαλαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ. Ήταν μόλις η 2η φορά που ομάδα της Premier έβαζε 9 γκολ και η 3η που ένας παίκτης σκόραρε 5 γκολ σε ένα παιχνίδι. Η Γουίγκαν πάντως τερμάτισε έξι πόντους πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.



Νιουκάστλ - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 8-0 (1999): Ο Ρουντ Γκούλιτ είχε παραιτηθεί από την στιγμή που η Νιουκάστλ είχε χάσει τέσσερα από τα πρώτα της πέντε ματς το 1999-2000 στην Premier League. Τον διαδέχθηκε ο Μπόμπι Ρόμπσον τον Σεπτέμβριο. Οι Magpies είχαν χάσει και άλλα δύο ματς πριν από αυτό, όμως το ντεμπούτο του Σερ Μπόμπι στον Σεντ Τζέιμς Παρκ με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ δεν ξεχνιέται. Ο Σίρερ είχε πέντε γκολ (σ.σ. σε αυτά ήταν δύο πέναλτι) ενώ οι Άαρον Χιουζ, Ντάιερ και Σπιντ έβαλαν το... λιθαρακι για τη νίκη. Η ομάδα τερμάτισε 11η.


Τσέλσι - Άστον Βίλα 8-0 (2012): Η Άστον Βίλα του Πολ Λάμπερτ υπέστη την πιο βαριά ήττα της στην Premier τον μήνα Δεκέμβριο στο Στάμφορντ Μπριτζ και τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν ο γκολκίπερ δεν είχε πιάσει στο 89' το πέναλτι του Πιαζόν. Μετά από ένα 3-1 στο Άνφιλντ μία εβδομάδα πριν η Άστον Βίλα είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Αυτοπεποίθηση που γκρεμίστηκε πολύ γρήγορα με γκολ από τον Φερνάντο Τόρες στα πρώτα τρία λεπτά. Οι Νταβίντ Λουίζ και Ιβάνοβιτς προσέθεσαν άλλα δύο πριν το τέλος του α' μέρους ενώ οι Λάμπαρντ, Ραμίρες (δύο), Όσκαρ και Αζάρ βρήκαν δίχτυα πριν το τελικό σφύριγμα. Ήταν η πρώτη και μέχρι τώρα μοναδική φορά που επτά παίκτες από μία ομάδα σκοράρουν σε ένα ματς της Premier. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν η πιο μεγάλη νίκη του Ράφα Μπενίτεθ στο αγγλικό ποδόσφαιρο μετά το 6-0 που είχε με την Λίβερπουλ κόντρα στη Ντέρμπι Κάουντι το 2007.

 

Τελευταία Νέα