Αλλάζει ο Σίλβα, αλλιώς...

Αλλάζει ο Σίλβα, αλλιώς...

Gazzetta team
Αλλάζει ο Σίλβα, αλλιώς...

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα είναι στην πόρτα της εξόδου, η Εβερτον στα... χειρότερά της, όμως ο Πορτογάλος έχει ακόμα μια ευκαιρία παραμονής.

Ο Μάρκο Σίλβα επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να δώσει μία άλλου τύπου προσέγγιση για το τι συμβαίνει στην Έβερτον, όμως τα όσα λέει δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εικόνα της. Από τις 15 Σεπτεμβρίου η ομάδα έχει τέσσερις ήττες και μία νίκη. Σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανείς. Επί των ημερών του Μάρκο Σίλβα πέρυσι η Έβερτον είχε χάσει παιχνίδια από ομάδες που ήταν πιο χαμηλά στην βαθμολογία. Οι ισοπαλίες με Χάντερσφιλντ και Γουότφορντ πέρυσι στην Premier πέρυσι ήρθαν σε μία χρονική περίοδο, που ως μοναδική νίκη η ομάδα είχε εκείνη με την Λίνκολν, ομάδα της League One στο Carabao Cup.

Λίγες ημέρες μετά το ταξίδι στο Sincil Bank η Έβερτον πήρε τη νίκη εντός έδρας με την Γουλβς αφότου οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει δύο φορές. Ήταν μία δύσκολη νίκη που ήρθε προς το τέλος του αγώνα. Μετά το 3-2 της Έβερτον με την Γουλβς ακολούθησαν όμως οι ήττες με Μπόρνμουθ, Σέφιλντ, Σίτι και Μπέρνλι. Ο ιδιοκτήτης της Έβερτον, Φαρχάντ Μοσίρι, προσπάθησε να το διαχειριστεί όλο αυτό μετά την ήττα στο Γκούντισον Παρκ με την νεοφώτιστη Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ.

Πλέον, με 46 παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο της Έβερτον, ο Σίλβα έφτασε τις 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και 19 ήττες (1.33 πόντους ανα παιχνίδι)! Η επίδοση της ομάδας επί των ημερών του είναι χειρότερη και από τις αντίστοιχες των Σαμ Αλαρντάις (1.42), Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (1.44) και Ρόναλντ Κούμαν (1.47)!

Πόσο θα αντέξει σε μία ομάδα που έχει επενδύσει τόσα εκατομμύρια από τον Φλεβάρη του 2016 μέχρι σήμερα; Η καλή τύχη του Σίλβα φαίνεται πως μπορεί να τελειώσει. Όλα αυτά σε μία ομάδα που έχει τον 4ο τεχνικό της από τον Οκτώβριο του 2017 κι έπειτα...

Θεωρήθηκε ως ένας ικανός τεχνικός από τον Μαρσέλ Μπραντς, τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος της Έβερτον. Ο τρόπος που δουλεύει επίσης στις προπονήσεις και που χειρίζεται τα αποδυτήρια σχολιάστηκε θετικά. Κάτι όμως φαίνεται να λείπει από τους παίκτες και από την ομάδα. Μπορεί να είναι απλά η αδυναμία του Σίλβα να εμπνεύσει τους παίκτες του ή ο λάθος τρόπος που λειτουργούσε και πριν υπό πίεση η Έβερτον. Από την άλλη, ο Πορτογάλος είχε καταφέρει να γυρίσει το κλίμα στην Γουότφορντ, παίρνοντας αποτελέσματα όπως την ισοπαλία με Λίβερπουλ και τη νίκη με Άρσεναλ. Ίσως να γυρίσει το... χαρτί, όμως είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

Είναι αλήθεια ότι ο Σίλβα κατάφερε να συσπειρώσει την ομάδα την περασμένη σεζόν μετά από ένα κακό σερί μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου το οποίο έδωσε 11 πόντους. Ο Πορτογάλος πήρε τη στήριξη τη διοίκησης παρά τις φωνές του κόσμου και την κριτική πως δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ομάδας. Η διακοπή είναι ίσως το τελευταίο του χαρτί για παραμονή. Καλείται να βρει ένα επιθετικό μείγμα και να εντοπίσει τη ραχοκοκαλιά της Έβερτον. Γιατί αν δεν μπορεί να αλλάξει, τότε ο Μοσίρι σίγουρα θα το κάνει.

 

Τελευταία Νέα