Σίλβια Γκρέκο, μια σούπερ μαμά!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Σίλβια Γκρέκο, μια σούπερ μαμά!

bet365

Η πιο αγαπημένη οπαδός του 2019 είναι το πρότυπο όλων μας. Η Σίλβια Γκρέκο μας μαθαίνει να αγαπάμε, να σεβόμαστε και να ξεπερνάμε τα μεγάλα εμπόδια της ζωής.

Το χειροκρότημα ήταν εκκωφαντικό, οι προσκεκλημένοι σηκώθηκαν όρθιοι, συγκινημένοι και αποθέωσαν. Δεν το έκαναν για τον Λιονέλ Μέσι, τον Γιούργκεν Κλοπ ή την καλύτερη ενδεκάδα. Το χειροκρότημα ήταν για τη Σίλβια Γκρέκο, την καλύτερη οπαδό στον πλανήτη για το 2019! Αλλωστε, τόσο ο Μέσι όσο και όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου γίνονται πιο ευτυχισμένοι όταν βλέπουν οπαδούς σαν τη Σίλβια ή τον Χούστο Σάντσες. Η Βραζιλιάνα στέκεται στο πλευρό του τυφλού γιου της στο στάδιο της Παλμέιρας, ενώ ο Ουρουγουανός υποσχέθηκε στον... ουρανό, ότι δεν θα άφηνε ποτέ κενή τη θέση του χαμένου γιου του στο γήπεδο της Ράμπλα. «Αυτό το βραβείο θέλω να τον μοιραστώ με τον Χούστο Σάντσες, είναι κι αυτός ένας μεγάλος νικητής» ψέλλισε.

Ο πατέρας που άλλαξε ομάδα για τον νεκρό γιο του


Η Σίλβια Γκρέκο ήταν η 13η στον κατάλογο υιοθεσίας παιδιών, όταν ήρθε η σειρά του Νίκολας. Ο μικρός γεννήθηκε πρόωρα, ζυγίζοντας μόλις 500 γραμμάρια, δεν μπορούσαν να σχηματιστούν οι αμφιβληστροειδείς, έτσι έμεινε τυφλός και στα δυο μάτια. Ο γιατρός ήταν... σίγουρος πως το παιδί δεν μπορούσε να ζήσει. Ο Νίκολας έμεινε τέσσερις μήνες στην εντατική, γεγονός που... έσβησε τα δώδεκα ζευγάρια από τη λίστα. Η απόρριψη ήταν σκληρή, προκάλεσε την απογοήτευση σε νοσοκόμες και φροντιστές. Ηταν ο αγαπημένος τους. Η Σίλβια όμως έμεινε εκεί κι έδωσε τη δική της μάχη έξω από το νοσοκομείο για να τον υιοθετήσει. «Είμαι βέβαιη πως αυτός ο μικρός πρέπει να γίνει γιος μου, πρέπει να γίνω η μητέρα του» τόνιζε στις αρμόδιες υπηρεσίας και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να της αρνηθεί. Η αγάπη της φούντωνε και ο μικρός φρόντιζε να περνά τα εμπόδια που του έβαλε η ζωή από την πρώτη μέρα της γέννησής του. Ο Νίκολας τα κατάφερε γιατί ο φύλακας - άγγελός του ήξερε πως θα τον παραδώσει στα χέρια ενός σπάνιου ανθρώπου.

Η Σίλβια μεγάλωσε με σημαίες της Παλμέιρας και με το ραδιόφωνο να μεταδίδει αγώνες του αγαπημένου συλλόγου του πατέρα της. Δεν μεγάλωσε με... ροζ φορέματα, αλλά με πράσινες μπλούζες της Παλμέιρας και πανηγύριζε σε κάθε νίκη του συλλόγου. Κι όμως, η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να παντρευτεί έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της μισητής αντιπάλου, Κορίνθιανς. Η βιολογική της κόρη, 20 χρόνια μεγαλύτερη από τον Νίκολας υποστηρίζει τη Σάο Πάολο. Ετσι, όταν ο μικρός βρέθηκε σπίτι τους αποφάσισαν να τον αφήσουν να επιλέξει μόνος του το νέο του club! Σήμερα, ο 12χρονος Νίκολας είναι ένας από τους χιλιάδες πιστούς φίλους του Νεϊμάρ. Αλλωστε, στα πρώτα χρόνια του στήριζε τη Σάντος. Κι όμως στη συνάντηση με τον σταρ της Παρί άλλαξαν τα πάντα μέσα του. Ο μικρός ρώτησε τον Νεϊμάρ για την αγαπημένη ομάδα που είχε. «Αγαπούσα την Παλμέιρας» είπε ο Βραζιλιάνος σταρ και ο Νίκολας ήξερε πλέον την ομάδα που θα λατρέψει στο μέλλον...

Οι πρώτες επισκέψεις στο γήπεδο ήταν δύσκολες. Του έβαζε το ραδιόφωνο στο αυτί. Ο μικρός ήταν ενθουσιασμένος με την ατμόσφαιρα, τα συνθήματα, δεν άφηνε τη μητέρα του να του φορέσει ακουστικά. Επειτα, μαγευόταν από αυτά που «έβλεπε» η ψυχή του, άφησε στην άκρη το ραδιόφωνο και περίμενε να ακούσει τις αντιδράσεις του κόσμου. Η Σίλβια ενθουσιάστηκε και άρχισε να του λέει με λεπτομέρειες τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η αναλυτικότερη μετάδοση, του αναφέρει τα πάντα, χρώματα εμφανίσεων, χαρακτηριστικά κάθε παίκτη, αλλαγές θέσεων, ώστε να ζει κάθε δευτερόλεπτο τη μαγεία του παιχνιδιού.

Η πιο τρυφερή ποδοσφαιρική ιστορία έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 2018! Στο ντέρμπι με την Κορίνθιανς το 2018, ο συντάκτης Μάρκο Αουρέλιο Σόουζα είδε τι συνέβαινε στις εξέδρες και φυσικά φρόντισε να πέσουν οι κάμερες στην απίθανη μητέρα. Η Σίλβια δεν θεωρεί τον εαυτό της «σούπερ μητέρα», το ποδόσφαιρο με τον γιο της είναι μέρος της ζωής της. Για τον Νίκολας θα άλλαζε και ομάδα, θα πήγαινε στην εξέδρα της Σάντος να του κάνει μετάδοση, γιατί ο γιος της είναι ό,τι καλύτερο της έχεις συμβεί.

Η ιστορία τους έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη και η ζωή τους άλλαξε. Ολοι τους ξέρουν, η Παλμέιρας τους κάλεσε σε προπόνηση και ο Φελίπε Σκολάρι έγινε ξεναγός για τον Νίκολας. Τι δεν ξεχνά ο 12χρονος; Ο Νεϊμάρ τον πήρε από το χέρι και μπήκαν μαζί στο γήπεδο για το φιλικό με την Κολομβία! Η Σίλβια είναι ξεχωριστή και χρησιμοποίησε αυτή την ευκαιρία για να δώσει στα άτομα με ειδικές ανάγκες... ορατότητα. Αλλωστε, σε ελάχιστες χώρες οι Κυβερνήσεις φροντίζουν για μια καλύτερη ζωή. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζεονται ευκαιρίες, σεβασμό, ένταξη στην καθημερινότητα, αγάπη, σαν αυτή που έδωσε η Σίλβια Γκρέκο στον γιο της, σαν αυτή που δίνουν χιλιάδες μητέρες στα παιδιά τους. Ο Νίκολας αγαπά τον Μέσι, τον Κριστιάνο, τον Νεϊμάρ, τρελαίνεται για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η λατρεία του είναι ο Ντουντού. Το Νο 7 της Παλμέιρας εκτός από εξαιρετικός παίκτης είναι ο νέος φίλος του μικρού!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα