Θα λείψει ο Λουκάκου από τη Γιουνάιτεντ;

Θα λείψει ο Λουκάκου από τη Γιουνάιτεντ;

Gazzetta team
Θα λείψει ο Λουκάκου από τη Γιουνάιτεντ;

bet365

Ο Λουκάκου δεν είναι στα σχέδια του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ και ο Βέλγος περιμένει τον επόμενο σταθμό! Θα λείψει από τη Γιουνάιτεντ; Φεύγει αδικημένος;

To μέλλον του Ρομέλου Λουκάκου; Οχι πάντως στο Ολντ Τράφορντ. Ο Βέλγος επιθετικός δεν έχει παίξει σε κανένα φιλικό της Μάντσεστερ, δεν θα αγωνιστεί ούτε σε αυτό με την Κρίστιανσουντ και ο Σόλσκιερ πιέζει για νέο επιθετικό. Βέβαια, η Γιουνάιτεντ έχει απορρίψει προσφορά ύψους 54 εκατ. λιρών από την Ιντερ, αν και θεωρείται σίγουρο πως θα παραχωρηθεί. Ο Βέλγος δεν κατέκτησε ούτε ένα τρόπαιο, αλλά είχε καλύτερη σεζόν από την πρώτη του Καντονά. Ο Λουκάκου είναι ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της Premier League από τη σεζόν 2012 όταν και φόρεσε τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ. Οι υψηλές προσδοκίες, η πίεση ήταν παράγοντες που δεν βοήθησαν τον έμπειρο φορ να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.

Οταν ο Λουκάκου μετακόμισε το 2017 στο Ολντ Τράφορντ, ήταν μόλις ο τέταρτος παίκτης που είχε πετύχει 80 γκολ πριν τη συμπλήρωση των 24 ετών και μπροστά από αυτόν ήταν μόνο οι: Ρούνεϊ, Φάουλερ, Όουεν.


Οι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο συνηθίζουν να μιλούν για την ψυχική δύναμη. Όπως είχε πει και ο ίδιος «είμαι ο σκληρότερος μάγκας που θα συναντήσετε. Επειδή θυμάμαι πάντα ότι καθόμουν στο σκοτάδι με τον αδερφό μου, τη μητέρα μου και τις προσευχές που λέγαμε, πιστεύοντας ότι θα συνέβαινε το θαύμα. Κι εγώ κράτησα εκείνη την υπόσχεσή μου. Γυρνώντας σπίτι μία μέρα από το σχολείο, είδα την μητέρα μου να κλαίει και τις είπα: “Μητέρα, θα αλλάξουν όλα. Θα δεις. Θα παίξω ποδόσφαιρο στην Αντερλεχτ και θα συμβεί σύντομα. Δεν θα έχεις πλέον να ανησυχείς για τίποτα».


Το πε και το έκανε, πέτυχε 33 γκολ με τους Βέλγους, κέρδισε στην πατρίδα του το χρυσό παπούτσι (σε ηλικία 16 ετών) και η Premier League του άνοιξε τις πόρτες. Στην Τσέλσι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, αλλά σε Γουέστ Μπρομ και Εβερτον έκανε απίθανα πράγματα. «Θυμάμαι ότι είχα τρύπες στα παπούτσια μου το 2002. Μεγάλες τρύπες. Δώδεκα χρόνια αργότερα έπαιζα στο παγκόσμιο κύπελλο. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αγχώνεσαι και να στεναχωριέσαι. Οι άνθρωποι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν για την ομάδα και για μένα» τόνιζε ο ίδιος όταν ερχόντουσαν τα δύσκολα. Στη Γιουνάιτεντ ο Λουκάκου πέτυχε 11 γκολ στα πρώτα 10 παιχνίδια, όμως όσο φανταστικοί ήταν οι δυο πρώτοι μήνες τόσο δύσκολοι ήταν αυτοί που ακολούθησαν.

Ο Λουκάκου έχει βάλει 27 και 15 γκολ στις δύο σεζόν του στην Γιουνάιτεντ. Από τους άλλους επιθετικούς στο Ολντ Τράφορντ ο Ράσφορντ έχει τον πιο υψηλό συντελεστή μες στην χρονιά με 13. Η κορυφαία παρουσία του Μαρσιάλ ήταν στα 17 γκολ, αλλά αυτό έγινε το 2015-2016, την πρώτη του σεζόν στην ομάδα.

Στην παρθενική του σεζόν ο 26χρονος έγινε ένας από τους μόλις έντεκα παίκτες της Γιουνάιτεντ που είχε 25 γκολ ή παραπάνω σε μία σεζόν από το 1992-1993. Οι Καντονά, Άντι Κόουλ και ο νυν τεχνικός της Μάνστεστερ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (25 ο καθένας) είναι μεταξύ των επιθετικών που δεν έπιασαν ποτέ τον αριθμό των 27 γκολ του Λουκάκου. Ωστόσο το 26% των γκολ του στην Γιουνάιτεντ - 11 από 42 - ήρθαν στους πρώτους του δύο μήνες στο Ολντ Τράφορντ. Βέβαια το στιλ της ομάδας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολο και ειδικά για τα νέα αποκτήματα. Τα πράγματα όμως μπορεί να αλλάξουν.


Όταν ο Λουκάκου εντάχθηκε στη Γιουνάιτεντ με τον Μουρίνιο οι τακτικές του προπονητή του έδειχναν να ταιριάζουν στον Βέλγο με τα 27 του γκολ. Από την άλλη τα εννιά του γκολ μετά την απόλυση του Μουρίνιο και την πρόσληψη του Σόλσκιερ τον Δεκέμβριο ήταν σε συγκεκριμένα παιχνίδια και ειδικά σε αυτά που έπαιζε στα άκρα. Βρήκε δίχτυα με Μπόρνμουθ, Νιουκάστλ και Ρέντινγκ μέσα στην χρονιά. Μετά είχε να επιδείξει δύο γκολ τη φορά σε διαδοχικά παιχνίδια με Πάλας, Σαουθάμπτον και Παρί Σεν Ζερμέν τον Φλεβάρη και αρχές Μάρτη.Ο Λουκάκου έχασε τα δυο τελευταία ματς της σεζόν και δεν έπαιξε μία φορά στην προετοιμασία λόγω τραυματισμών. Και αυτό ενώ κάποια media ανέφεραν πως ήταν καλά και απλώς τέθηκε εκτός πλάνων.


Ο Σόλσκιερ έχει μία ξεκάθαρη ιδέα για το πως θα παίζει η Γιουνάιτεντ φέτος. Σχεδιάζει να έχει τρεις μεσοεπιθετικούς και θέλει απ' όλους να έχουν ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι τους και να εναλάσσονται μεταξύ τους. Αυτή η προσέγγιση δύσκολα θα ταιριάζει στον 26χρονο, που έχει δείξει ότι είναι... τεμπέλης και από το αγωνιστικό του προφίλ απουσιάζουν τα τρεξίματα και οι αντοχές.


Είναι δίκαιο; Η αλήθεια είναι πως ο Λουκάκου έχει διανύσει λιγότερα χιλιόμετρα από τρεις συμπαίκτες του στην επίθεση στην Γιουνάιτεντ πέρυσι. Ωστόσο, κάλυψε περισσότερο χώρο και είχε παραπάνω σπριντ από τον Μαρσιάλ ανά αγώνα.


Πως ήταν όμως συγκριτικά με φορ άλλων ομάδων; Ήταν πίσω από τον Κέιν της Τότεναμ, τον Αγουέρο της Σίτι και τον Ζιρού της Τσέλσι σε σχέση με την απόσταση που κάλυψε στο γήπεδο. Όμως είχε παραπάνω σπριντ από τους Αγκουέρο και Κέιν. Θα λείψει από τη Γιουνάιτεντ;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα